Наскоро мои познати се завърнаха от Канада и си домъкнаха и Королата от там. Купена края на 2013, съответно изкарала 2 зими в Монреал. Последните 2 зими бяха забележително тежки в Северна Америка и Канада.
Королата американската версия, за мен е с по-готин, младежки и спортен дизайн на предницата. Това е субективно, но на мен ми допада повече фейса, който е за Америка и Канада.

Та като я качихме на крик да я огледаме, след двете Канадски зими и съответната гарнировка с химия, колата е с доста избила ръжда. Носачите и дебелите части по окачването че са ръждясали не е чак такава болка, но генерацията ще си замине скоро, а и по шевовете по пода и особено в задната част, всичко е покрито с кратерчета от кафявата чума. Предния капак е също с избила ръжда по предния шев. Човека ще я маже с някакви бои дето се нанасят направо върху ръжда, с което се надява да позабави процесите и да си я покара оше малко, преди да я продаде, че е само на 60 000 мили. Колата е валвематик 132 коня CVT. Купена е за 23 000 канадски долара.
направи ми впечатление, че е високо ниво на оборудване, че управлението от средната конзола на климатика (не е климатроник) е като при нашето ниво Тера, което ме изненада. Джантите са лети, но също са с проядено покритие от химията.