Откъде заредихте проблемна нафта
iovkito
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 106 пъти
- Получена благодарност: 194 пъти
Re: Откъде заредихте проблемна нафта
Мнение от Akima » 25 Май 2015 22:33
Georgy написа:ОК влизам в подробности,купих колата от местна автокъща. Отидох за един тигуан,но мернах равчето което току що
пристигна от Италия. На другия ден я докараха в КАТ с пътна помощ, взех номер,платих я тогава. Заредих срещу КАТ,че лампата светеше май е Лукойл, после каско,още едни имобилайзер и колата заби светна чека. Газ в Тойота,дюза на трети. Купих втора
употреба,оправи се и поляхме колата. Заредих на Ромпетрол,бях зает и все съм в столицата,разхода ме разочарова и пак загуби
мощност прекъсва та се къса. Пак в Тойота, дюза на първи,свалят ги и на тест. Една изгоряла другите извън всякакви стойности,
купих от ударен Рав 2012г. стенд,супер стойности. От там обслужване(не в Тойота) масла,филтри както си трябва и какво изтече от
горивния филтър. Вода,мътилка,е ясно взимаме вакум помпа 3л вадим и нещо като капучино.С въздух извадихме цялото гориво,около 30л, заредих 10л от Петрол в туба,после догоре в ОМВ и ще засичам разход. След 500 км. пак старата песен, сваляне на резервоара, измиване и пак зареждане Лукойл.Като престои 4-5 часа върви 10 мин.супер и пак прекъсва,за 10 или 15 път диагностика, долу дюзи
трета умряла ел.часта. Пак дюза,филтър,добавка и мисля да и е за последно. Както писах жената вече ще зарежда без това е за нея равчето. Мога и по-подробно да опиша сагата biggrin.gif
Къде да си търся правата ? Според мен от Италия е дошла с мърсотията в резервоара.
След такава сага аз бих блъснал това "изделие" на заден в някоя скала/дърво.

Жалко,че си настъпил мотиката - лошото е,че така са те отказали от марката.

Akima
- ffsolutions
Мнение от ffsolutions » 07 Юни 2015 22:36
Миналата седмица обслужвах колата след 1 година и 12 хил. км. с нашенската нафта. При обслужването смених горивен филтър. Старият (на въпросните 12 хил. км.) изглеждаше като чисто нов. На дъното по утайника имаше 2-3 черни точици с размер на връх на химикал, това е. Жалко само, че не направих снимка, но не ми дойде на ум тогава. Това ми е предостатъчно да продължавам да си сипвам от дизела на Еко и Bardahl BDC на всяко зареждане, както до сега. Отделно че и колата ми върви по-доре с тяхната нафта, сравнена с max motion-a на OMW. Единствено имах притеснение за чистотата на дизела на Еко, което за моя радост се оказва неоснователно. Очаквах да има замърсяване, а филтърът излезе като нов.

"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
ffsolutions
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от andrian999999 » 07 Юни 2015 22:49
само да спомена ,че за 150 000 км съм сменил само 2 пъти горивен филтър а зареждам само на Екото на бул . България защото ми е близко до насffsolutions написа:Здравейте, колеги!
Миналата седмица обслужвах колата след 1 година и 12 хил. км. с нашенската нафта. При обслужването смених горивен филтър. Старият (на въпросните 12 хил. км.) изглеждаше като чисто нов. На дъното по утайника имаше 2-3 черни точици с размер на връх на химикал, това е. Жалко само, че не направих снимка, но не ми дойде на ум тогава. Това ми е предостатъчно да продължавам да си сипвам от дизела на Еко и Bardahl BDC на всяко зареждане, както до сега. Отделно че и колата ми върви по-доре с тяхната нафта, сравнена с max motion-a на OMW. Единствено имах притеснение за чистотата на дизела на Еко, което за моя радост се оказва неоснователно. Очаквах да има замърсяване, а филтърът излезе като нов.
andrian999999
От къде зареждате дизел ?
Мнение от arti » 09 Сеп 2015 12:43
Нов съм тук и може да се повтарям с този въпрос,но ще ме извините...
Искам да ви попитам от къде зареждате дизел и съответно от коя бензиностанция сте най-доволни ?
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Нарушение №1.
arti
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: От къде зареждате дизел ?
Мнение от scorpion » 10 Сеп 2015 13:31
Всички големи вериги бензиностанции. Забравете за "кварталните" такива или гориво на черно и ще бъдете доволен. Отделно сипването на по-скъпия дизел като гориво има своето значение !arti написа:Добър ден!
Нов съм тук и може да се повтарям с този въпрос,но ще ме извините...
Искам да ви попитам от къде зареждате дизел и съответно от коя бензиностанция сте най-доволни ?
scorpion
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Re: От къде зареждате дизел ?
Мнение от Рошко » 10 Сеп 2015 14:35
Я дай пак отначало сега... Какво викаш за "големите" вериги...? ...или беше за по-скъпите горива?scorpion написа: Всички големи вериги бензиностанции. Забравете за "кварталните" такива или гориво на черно и ще бъдете доволен. Отделно сипването на по-скъпия дизел като гориво има своето значение !

Рошко
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 367 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 10 Сеп 2015 19:19
От големите вериги избягвам една от тях, защото преди време (абе май преди около 20г

Нафта май също не съм зареждал при тях в България (в чужбина съм зареждал)....
В малка бензиностанция досега съм зареждал само в чужбина... В България във Варна зареждам от няколко бензиностанции на две от големите вериги...
Извън Варна - само на големи вериги - за да заредя от малка бензиностанция трябва да имам достатъчно информация за конкретната бензиностанция, което няма как да стане...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- georgi.mehana
Мнение от georgi.mehana » 10 Сеп 2015 20:18
georgi.mehana
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 367 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 10 Сеп 2015 20:25
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- georgi.mehana
Мнение от georgi.mehana » 10 Сеп 2015 20:47
georgi.mehana
- BOz
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 221 пъти
Мнение от BOz » 10 Сеп 2015 21:04
Проблема със сигурност не е бил от горивото.georgi.mehana написа:И аз стигнах до този извод, но по трудния начин. Човече на един от баирите между Айтос и Сливен не можах да изпреваря Шкода Мадара с ремарке. Ужас. Между другото зареждам за втори и последен път от този дизел и от тази верига бензиностанции.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
- georgi.mehana
Мнение от georgi.mehana » 10 Сеп 2015 21:57
georgi.mehana
- BOz
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 221 пъти
Мнение от BOz » 10 Сеп 2015 22:46
Ако проблема е бил в горивото, то или двигателя е щял да трака на умряло, ама такова тракане, че все едно всеки момент ще се разпадне, или е щял да бълва толкова дим, че да скриваш 3-те ленти на магистралата.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru