Откъде заредихте проблемна нафта
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: Откъде заредихте проблемна нафта
Кофти късмет с кола втора употреба.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Georgy написа:ОК влизам в подробности,купих колата от местна автокъща. Отидох за един тигуан,но мернах равчето което току що
пристигна от Италия. На другия ден я докараха в КАТ с пътна помощ, взех номер,платих я тогава. Заредих срещу КАТ,че лампата светеше май е Лукойл, после каско,още едни имобилайзер и колата заби светна чека. Газ в Тойота,дюза на трети. Купих втора
употреба,оправи се и поляхме колата. Заредих на Ромпетрол,бях зает и все съм в столицата,разхода ме разочарова и пак загуби
мощност прекъсва та се къса. Пак в Тойота, дюза на първи,свалят ги и на тест. Една изгоряла другите извън всякакви стойности,
купих от ударен Рав 2012г. стенд,супер стойности. От там обслужване(не в Тойота) масла,филтри както си трябва и какво изтече от
горивния филтър. Вода,мътилка,е ясно взимаме вакум помпа 3л вадим и нещо като капучино.С въздух извадихме цялото гориво,около 30л, заредих 10л от Петрол в туба,после догоре в ОМВ и ще засичам разход. След 500 км. пак старата песен, сваляне на резервоара, измиване и пак зареждане Лукойл.Като престои 4-5 часа върви 10 мин.супер и пак прекъсва,за 10 или 15 път диагностика, долу дюзи
трета умряла ел.часта. Пак дюза,филтър,добавка и мисля да и е за последно. Както писах жената вече ще зарежда без това е за нея равчето. Мога и по-подробно да опиша сагата biggrin.gif
Къде да си търся правата ? Според мен от Италия е дошла с мърсотията в резервоара.
След такава сага аз бих блъснал това "изделие" на заден в някоя скала/дърво.

Жалко,че си настъпил мотиката - лошото е,че така са те отказали от марката.

- ffsolutions
Здравейте, колеги!
Миналата седмица обслужвах колата след 1 година и 12 хил. км. с нашенската нафта. При обслужването смених горивен филтър. Старият (на въпросните 12 хил. км.) изглеждаше като чисто нов. На дъното по утайника имаше 2-3 черни точици с размер на връх на химикал, това е. Жалко само, че не направих снимка, но не ми дойде на ум тогава. Това ми е предостатъчно да продължавам да си сипвам от дизела на Еко и Bardahl BDC на всяко зареждане, както до сега. Отделно че и колата ми върви по-доре с тяхната нафта, сравнена с max motion-a на OMW. Единствено имах притеснение за чистотата на дизела на Еко, което за моя радост се оказва неоснователно. Очаквах да има замърсяване, а филтърът излезе като нов.
Миналата седмица обслужвах колата след 1 година и 12 хил. км. с нашенската нафта. При обслужването смених горивен филтър. Старият (на въпросните 12 хил. км.) изглеждаше като чисто нов. На дъното по утайника имаше 2-3 черни точици с размер на връх на химикал, това е. Жалко само, че не направих снимка, но не ми дойде на ум тогава. Това ми е предостатъчно да продължавам да си сипвам от дизела на Еко и Bardahl BDC на всяко зареждане, както до сега. Отделно че и колата ми върви по-доре с тяхната нафта, сравнена с max motion-a на OMW. Единствено имах притеснение за чистотата на дизела на Еко, което за моя радост се оказва неоснователно. Очаквах да има замърсяване, а филтърът излезе като нов.

2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
само да спомена ,че за 150 000 км съм сменил само 2 пъти горивен филтър а зареждам само на Екото на бул . България защото ми е близко до насffsolutions написа:Здравейте, колеги!
професионален мапер
От къде зареждате дизел ?
Добър ден!
Нов съм тук и може да се повтарям с този въпрос,но ще ме извините...
Искам да ви попитам от къде зареждате дизел и съответно от коя бензиностанция сте най-доволни ?
Искам да ви попитам от къде зареждате дизел и съответно от коя бензиностанция сте най-доволни ?
Последно промяна от Akima на 09 Сеп 2015 12:59, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Нарушение №1.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Нарушение №1.
Toyota Auris (2008) 2.0 D4D 126 к.с.
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: От къде зареждате дизел ?
Всички големи вериги бензиностанции. Забравете за "кварталните" такива или гориво на черно и ще бъдете доволен. Отделно сипването на по-скъпия дизел като гориво има своето значение !arti написа:Добър ден!
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Re: От къде зареждате дизел ?
Я дай пак отначало сега... Какво викаш за "големите" вериги...? ...или беше за по-скъпите горива?scorpion написа: Всички големи вериги бензиностанции. Забравете за "кварталните" такива или гориво на черно и ще бъдете доволен. Отделно сипването на по-скъпия дизел като гориво има своето значение !

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Съгласен съм със scorpion...
От големите вериги избягвам една от тях, защото преди време (абе май преди около 20г
) бях заредил от тях най-скъпия бензин, и с труд качих баира на Слънчев бряг с една астричка....
Нафта май също не съм зареждал при тях в България (в чужбина съм зареждал)....
В малка бензиностанция досега съм зареждал само в чужбина... В България във Варна зареждам от няколко бензиностанции на две от големите вериги...
Извън Варна - само на големи вериги - за да заредя от малка бензиностанция трябва да имам достатъчно информация за конкретната бензиностанция, което няма как да стане...
От големите вериги избягвам една от тях, защото преди време (абе май преди около 20г

Нафта май също не съм зареждал при тях в България (в чужбина съм зареждал)....
В малка бензиностанция досега съм зареждал само в чужбина... В България във Варна зареждам от няколко бензиностанции на две от големите вериги...
Извън Варна - само на големи вериги - за да заредя от малка бензиностанция трябва да имам достатъчно информация за конкретната бензиностанция, което няма как да стане...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- georgi.mehana
Е, аз преди месец заредих "Екто" в Несебър. Криво ляво се добрах до Бургас, но после последва кошмара по магистралата. Както и да е, само дето не бутах автомобила по по баирите на магистралата. С три дозареждания едва се добрах до Пловдив. Абе приключих окончателно е дизела на Лукойл. Така че не ми говорете за скъпия дизел.
Toyota Corolla Verso 2.0 D4D 2005г.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
За скъпия дизел - зареждал съм само за експеримент веднъж-дваж.... Карам с обикновен OMV или Лукойл...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- georgi.mehana
И аз стигнах до този извод, но по трудния начин. Човече на един от баирите между Айтос и Сливен не можах да изпреваря Шкода Мадара с ремарке. Ужас. Между другото зареждам за втори и последен път от този дизел и от тази верига бензиностанции.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Проблема със сигурност не е бил от горивото.georgi.mehana написа:И аз стигнах до този извод, но по трудния начин. Човече на един от баирите между Айтос и Сливен не можах да изпреваря Шкода Мадара с ремарке. Ужас. Между другото зареждам за втори и последен път от този дизел и от тази верига бензиностанции.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

- georgi.mehana
Виж с това не съм съгласен. Проблема се появи малко след зареждането на резервоара до горе с около 43 литра /Екто/ и започна да изчезна след две дозареждания с друго гориво в Сливен и Чирпан, като вече преди Пловдив колата не беше като спънат кон, но нямаше и достатъчно мощност. На другия ден ходих до София и след допълването на резервоара на връщане проблема изчезна. Не съм пипал нищо по автомобила. Така се бях ядосал че за малко да и сипя някаква добавка за гориво, ама нейсе тази на кастрол беше свършила в сервиза. Така че не виждам от какво друго може да е освен горивото. С евтиния дизел до сега съм нямал проблем.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Просто съвпадение.
Ако проблема е бил в горивото, то или двигателя е щял да трака на умряло, ама такова тракане, че все едно всеки момент ще се разпадне, или е щял да бълва толкова дим, че да скриваш 3-те ленти на магистралата.
Ако проблема е бил в горивото, то или двигателя е щял да трака на умряло, ама такова тракане, че все едно всеки момент ще се разпадне, или е щял да бълва толкова дим, че да скриваш 3-те ленти на магистралата.
Разход на хибрид-> 

Някой разбрали, коя е веригата с проблемно гориво от миналата седмица, за която тръбиха по медиите ? Даже Борисов се беше ядосал