Мнение
от ragest » 27 Юни 2015 12:15
Здравей, колега.
Виждам, че последния пост е от преди 20 дни и не знам как са се развили нещата при теб, но мога да споделя малко информация.
Със същия модел съм и имах същия проблем при закупуването на колата. Пускал съм и теми по въпроса във форума. Изчетох където и каквото намерих по форуми и в нета.
И при мен положението беше много зле в началотоа, а после постепенно се изчистиха нещата. Аз минах с няколко посещения в Тойота за принудително предзвикана регенерация чрез софтуер, плюс използването на добавката за DPF на Protec, плюс известно време карана във високи обороти ~3000. При мен нещата се получиха, макар и бавно и вече съм навъртял близо 20000км от тогава (да чукна на дърво)
Имай предвид следните неща:
- Ако нещата могат да се оправят, а не виждам защо не, това не става за един ден, а постепенно. Не очаквай някой нещо да ти "пипне" по колата и проблема да изчезне. При мен беше поне месец, че и повече ходене по мъките.
- DPF-а на този модел има функция да се регенерира сам. Това става при каране над 2500 оборота (май толкова беше или 2300) и достигане на определена температура. Най-грубо казано, чрез допълнително впръскване на гориво се повишава температурата и частиците се изгарят. Карането с тези обороти обаче трябва да е постоянно за поне 15-20 мин. Не става в градски условия. Колегите, които са технически по-компетентни, да ме извинят за елементарните обяснения. Не съм инжинер, просто се опитах да обясня възможно най-просто нещата.
- Не всички "химии" на пазара са приложими за нашия модел. Повярвай ми, обиколил суъм къде ли не. На някой места кита, който се използва не е съвместим с DPF на Ауриса, а на други ми казаха, че работят предимно върху немски коли (БМВ, Мерцедес) и не поемаха никаква гаранция какъв ще бъде ефекта.
- Не използвай "химии", чието основно предназначение не е почистването на DPF. Ако се интересуваш, потърси в нета и из форумите, ще намериш защо нямат ефект или имат временнен такъв. Кой каквото и да ти обяснява, става дума за химическо взаимодействие между частиците запушили филтъра и конкретния препарат. Използването на химия, която има друго преданзначение, "но и за това става" може да подобри временно нещата, но да нанесе други вреди по автомобила.
- Премахването на филтъра е възможен, но краен вариант. Аз лично не съм привърженик и то не заради цената. Ако има шанс филтъра да се регенерира, премахването му е ...но всеки си решава
- Имай предвид, че конкретно на Ауриса D4D 2.0 126кс, DPF-a се намира на доста кофти място и свалянето му не е лесно. Не се съгласявай човек, който не е "пипвал" такава Тойота да експериментира по колата ти, колкото и голям майстор да е.
Това са само съвети, ти си преценяваш как да действаш. Не искам да правя реклама на някого или обратното, да заклеймявам, затова не споменавам фирми, сервизи и марки. Съчувствам ти, зщото минах през същото и предполагам как се чувстваш и не мижеш да се зарадваш на новата си придобивка. Ще съдействам колкото мога с информация. Пиши на ЛС