SFINKS написа:BOz написа:Защо не коментираш градския разход от 5.0 към 3.4?
Ето, моя Приус не е излизал извън града вече от 9 месеца. Най-вероятно ще стане година, две. Не се знае колко. За мен примерно е важен градския разход. 47% не е ли разлика?
И замисли се над едно. Ако вземеш най-високото ниво на оборудване, то кой нормален човек би си взел дизела? Хем не е автоматик, хем трака като за световно и най-вече - защо да плащаш цялото обслужване на една кола през целия ѝ гаранционен срок? Е наистина трябва да си много голям мазохист за да вземеш дизела в този случай.
Никой не го интересува само градският разход, освен бакшишите де, много си приличате с тях хибрид феновете
Уикенда пак нула хибрида на магистралата... Трагедия...
За разхода при автомобилите има едно понятие което се нарича среден разход и това е мерилото , никой не го интересува че ти 9 месеца не си излизал от града нито пък някой го интересува че Аз примерно в рамките на 3 месеца сменям за втори път маслото почти само от каране по магистрали..Та толкова за разхода , според Тойота хибрида харчи средно с половин литър по-малко от дизела , ясно , просто и фрапиращо смешно та чак жалко..Уж най-модернат технология в масово производство а с половин литър по-икономична от старият дизел дето с него са се движели автомобили още по времето на дядо ми., какво да коментирам повече...
Когато Тойота пуснаха хибридите те бяха доста по-скъпи от дизеловият еквивалент , сега са по-евтини защото никой не ги купуваше , не че сега се избиват..Ако продължава така скоро още ще им свалят цената... Може освен безплатното обслужване и безплатни гуми или автомивка да сложат за стръв на кукичката...
Хайде сега ти се замисли ако можеш кога на дадена стока се сваля постоянно цената , като се търси и цени високо от потребителите или като никой не я ще...
Това, че в България не се карат много, не означава, че по принцип не се карат много! А тук не се карат именно заради закостенялото мислене на българина, както и амбициите му да се прави на Фитипалди и по магистрали, и в града! Българинът не обича да спазва правила - той винаги е тИрикат! Безсмъртен е, законите и ограниченията не важат за него!
В началото на Април имах щастието да посетя Япония и можеш да ми вярваш когато ти кажа, че ПОНЕ 75% от всички автомобили по улиците са Toyota, а от Тойотите поне 95% са хибрид! Ти си направи сметка колко не се карат хибридите и колко са зле

Та цената им пада, не защото не вървят, а именно защото вървят и вече се е избила първоначалната инвестицияи пада себестойността! Направи си труда да поровиш в чичко Google и ще разбереш, че повече от 50% от продадените Auris-и са именно хибрид... щото не стават!
А в България сме костилки, дървени философи и консерви! Никой и нищо не може да убеди българина, че нещо ново е наистина по-хубаво от старото! Ганьо Балкански едно си знае, едно си бае... ГоУфо е най-бърз, нафтата е най-икономична!
Когато си купувах моя хибрид, се заговорихме с дилъра и стана дума, че са предвидили да внесат 200 хибрида! Да, само 200, но най-вероятно няма да ги продадат и тях, което е мега жалко, понеже българинът трудно си променя мисленето и е като кон с капаци, а хибридът наистина е страхотен автомобил и се надявам в близко бъдеще да "прогледне" и да видя повече такива автомобили по пътищата ни.
P.S. Нека ми е зле с подобен разход извънградско!
Това е от Бачковския манастир до Пловдив с натоварен трафик и пъплене, на отиване беше 3.5/100. До влизането ми в Пловдив беше 2.2/100 и при самото влизане вече се качи на 2.3 на изкачването на моста.