Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Re: Икономичен автомобил ли е Prius?

Мнение от BOz » 01 Авг 2015 20:12

Тая тема щом я свързахме и с фланелки, всичко свършва.

п.п. Аз не бих си поръчал от тези фланелки, защото няма да ставам рекламно лице на Денсо.
За тия пари бих си поръчал със щампа изработена тук по мой си кеф, свързана със самата хибридна тематика - нещо бутон, символа за хибрид на Тойота или от този род.
Ама да си лепна голям надпис Денсо и отдолу само един надбпис "хибрид"... no.gif
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 03 Авг 2015 14:27

BOz написа:Защо не коментираш градския разход от 5.0 към 3.4?
Ето, моя Приус не е излизал извън града вече от 9 месеца. Най-вероятно ще стане година, две. Не се знае колко. За мен примерно е важен градския разход. 47% не е ли разлика?

И замисли се над едно. Ако вземеш най-високото ниво на оборудване, то кой нормален човек би си взел дизела? Хем не е автоматик, хем трака като за световно и най-вече - защо да плащаш цялото обслужване на една кола през целия ѝ гаранционен срок? Е наистина трябва да си много голям мазохист за да вземеш дизела в този случай.
Никой не го интересува само градският разход, освен бакшишите де, много си приличате с тях хибрид феновете worthy.gif
Уикенда пак нула хибрида на магистралата... Трагедия...
За разхода при автомобилите има едно понятие което се нарича среден разход и това е мерилото , никой не го интересува че ти 9 месеца не си излизал от града нито пък някой го интересува че Аз примерно в рамките на 3 месеца сменям за втори път маслото почти само от каране по магистрали..Хиляда човека , хиляда различни пропорции ще има на градско/извънградско , междуселско и тн..Та толкова за разхода , според Тойота хибрида харчи средно с половин литър по-малко от дизела , ясно , просто и фрапиращо смешно та чак жалко..Уж най-модернат технология в масово производство а с половин литър по-икономична от старият дизел дето с него са се движели автомобили още по времето на дядо ми., какво да коментирам повече...

Когато Тойота пуснаха хибридите те бяха доста по-скъпи от дизеловият еквивалент , сега са по-евтини защото никой не ги купуваше , не че сега се избиват..Ако продължава така скоро още ще им свалят цената... Може освен безплатното обслужване и безплатни гуми или автомивка да сложат за стръв на кукичката...
Хайде сега ти се замисли ако можеш кога на дадена стока се сваля постоянно цената , като се търси и цени високо от потребителите или като никой не я ще... spell.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 03 Авг 2015 14:54

SFINKS написа:
BOz написа:Защо не коментираш градския разход от 5.0 към 3.4?
Ето, моя Приус не е излизал извън града вече от 9 месеца. Най-вероятно ще стане година, две. Не се знае колко. За мен примерно е важен градския разход. 47% не е ли разлика?

И замисли се над едно. Ако вземеш най-високото ниво на оборудване, то кой нормален човек би си взел дизела? Хем не е автоматик, хем трака като за световно и най-вече - защо да плащаш цялото обслужване на една кола през целия ѝ гаранционен срок? Е наистина трябва да си много голям мазохист за да вземеш дизела в този случай.
Никой не го интересува само градският разход, освен бакшишите де, много си приличате с тях хибрид феновете worthy.gif
Уикенда пак нула хибрида на магистралата... Трагедия...
За разхода при автомобилите има едно понятие което се нарича среден разход и това е мерилото , никой не го интересува че ти 9 месеца не си излизал от града нито пък някой го интересува че Аз примерно в рамките на 3 месеца сменям за втори път маслото почти само от каране по магистрали..Та толкова за разхода , според Тойота хибрида харчи средно с половин литър по-малко от дизела , ясно , просто и фрапиращо смешно та чак жалко..Уж най-модернат технология в масово производство а с половин литър по-икономична от старият дизел дето с него са се движели автомобили още по времето на дядо ми., какво да коментирам повече...

Когато Тойота пуснаха хибридите те бяха доста по-скъпи от дизеловият еквивалент , сега са по-евтини защото никой не ги купуваше , не че сега се избиват..Ако продължава така скоро още ще им свалят цената... Може освен безплатното обслужване и безплатни гуми или автомивка да сложат за стръв на кукичката...
Хайде сега ти се замисли ако можеш кога на дадена стока се сваля постоянно цената , като се търси и цени високо от потребителите или като никой не я ще...
Това, че в България не се карат много, не означава, че по принцип не се карат много! А тук не се карат именно заради закостенялото мислене на българина, както и амбициите му да се прави на Фитипалди и по магистрали, и в града! Българинът не обича да спазва правила - той винаги е тИрикат! Безсмъртен е, законите и ограниченията не важат за него!

В началото на Април имах щастието да посетя Япония и можеш да ми вярваш когато ти кажа, че ПОНЕ 75% от всички автомобили по улиците са Toyota, а от Тойотите поне 95% са хибрид! Ти си направи сметка колко не се карат хибридите и колко са зле tooth.gif Та цената им пада, не защото не вървят, а именно защото вървят и вече се е избила първоначалната инвестицияи пада себестойността! Направи си труда да поровиш в чичко Google и ще разбереш, че повече от 50% от продадените Auris-и са именно хибрид... щото не стават! stupid.gif

А в България сме костилки, дървени философи и консерви! Никой и нищо не може да убеди българина, че нещо ново е наистина по-хубаво от старото! Ганьо Балкански едно си знае, едно си бае... ГоУфо е най-бърз, нафтата е най-икономична!

Когато си купувах моя хибрид, се заговорихме с дилъра и стана дума, че са предвидили да внесат 200 хибрида! Да, само 200, но най-вероятно няма да ги продадат и тях, което е мега жалко, понеже българинът трудно си променя мисленето и е като кон с капаци, а хибридът наистина е страхотен автомобил и се надявам в близко бъдеще да "прогледне" и да видя повече такива автомобили по пътищата ни.

P.S. Нека ми е зле с подобен разход извънградско! tooth.gif
Изображение

Това е от Бачковския манастир до Пловдив с натоварен трафик и пъплене, на отиване беше 3.5/100. До влизането ми в Пловдив беше 2.2/100 и при самото влизане вече се качи на 2.3 на изкачването на моста. w00t.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 03 Авг 2015 15:38

Мине не мине време и някой вземе че открие топлата вода ... Хибрида се купува в Япония защото е правен мислен и проектиран точно за този пазар...На този пазар дизел автомобили просто няма в Америка е същата работа . В Европа дизела като технология е развита на много високо ниво и хибрида не може да си намери място и приложение в конкуренцията на дизелите...Както стана ясно не е по-икономичен ... 0,6/100 разлика по-добър среден разход .. смях..Да не говорим че има по-икономични дизели от тези на Тойота . България не е закостеняла , напротив , доста изобретателна и избирателна нация сме. Опита и практиката показват че ако се гони икономия нищо не е по-икономично от бензинов автомобил с метанова система ( ако не вярваш питай бакшишите) .Хибрида става да се показваш по форумите да пускаш клипчета и снимки и да ставаш за смях как спестяваш уж стотинки ... Всеки нов потребител като си купи хибрид се качва на някой баир пуска се надолу и после показва "феноменални" снимки или пък кара с 90 км/ч от София до Бургас само и само да не покаже висок разход че инак резил bash.gif Или пък зимата карат с ръкавици и шапки да не пускат парното че иначе изобщо не гаси двигателя в задръстванията. Смешни сте бе хора , осъзнайте се .. За ваша информация съм един от първите в България които се е качвал в хибрид изобщо , и съм един от първите който искаше да си купи тази нова технология . Само че се оказа че е просто един балон за наивници..Хибрида става икономичен като му се сложи газ , ебаси и модерната технология..

ps Разхода ми от посленият уикенд е 28/100 , много добре даже , карал съм икономично tooth.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 03 Авг 2015 16:01

SFINKS написа: ... Всеки нов потребител като си купи хибрид се качва на някой баир пуска се надолу и после показва "феноменални" снимки или пък кара с 90 км/ч от София до Бургас само и само да не покаже висок разход че инак резил bash.gif Смешни сте бе хора , осъзнайте се .. За ваша информация съм един от първите в България които се качвал в хибрид изобщо , и съм един от първите който искаше да си купи тази нова технология . Само че се оказа че е просто един балон за наивници..

ps Разхода ми от посленият уикенд е 28/100 , много добре даже , карал съм икономично tooth.gif
Тъй, тъй, тъй... 30 км баир надолу... Sure, sure! Whatever makes you sleep at night! stupid.gif За твоя информация, не съм си купил хибрид, за да ме вози евтино - осъзнай се ти, защото жалкият си именно ти! При положение, че давам 40К + за нова кола, да ми говориш за "броене на стотинки", звучиш смешно и се излагаш! Кколкото и да ми е по-икономична от старата, ако 30К горница за кола ги обърна в бензин, се получават 13300 л бензин мога старата да си я карам само с този безнин няколко години. Ако пък смятам само разликата в рахода между старата и новата, при 4 л/100 км разлика, с тия 13300 л бензин ще измина 330 000 км докато изляза на 0. Така че айде да не ми говориш за стотинкаджийство и да ми лепиш етикети кой какъв бил! Купил съм си колата защото ми харесва, защото ми е удобна, защото предпочитам да влагам парите си в нови технологии, вместо да димя като стар Икарус! За целия си живот при мен, колата няма да ми излезе по-евтино отколкото ако си бях карал старата, така че не ми прави сметките и не ми говори глупости! А че е икономична и слепец вижда, но костилки като теб са спсобни да отричат дори и неоспорими факти, но не и да паднат по гръб!

Айде, със здраве! Карай си комина и си живей в блажена заблуда, че феновете на хибриди са стотинкаджии! stupid.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 03 Авг 2015 17:13

Не мисля,че Хибридите на Тойота са за "стотинкаджии".Аз по-големи "стотинкаджии" от швабите и тиролците досега не бях виждал,пък никой от тях не кара хибриди,само дизели карат.Това ме навежда на мисълта че са си сметнали следното-дизела е по-икономичен от Хибрида.Да не забравяме,че в Немско не е като в Българско-бензина е с десетина-петнадесет евроцента по-скъп от дизела ,което допълнително убива "далаверата" от Хибридното задвижване.И да не забравяме средногодишния преход тук - около трийсетина хиляди и нагоре,основно извън населеното място.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 03 Авг 2015 17:22

Немските аутобани са мнооого дълги ,че и бързи , не са за хибриди . Виж при гейчетат в холандия и белгия са много популярни laugh.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 03 Авг 2015 17:41

1.6 VVT-i написа:
SFINKS написа: ... Всеки нов потребител като си купи хибрид се качва на някой баир пуска се надолу и после показва "феноменални" снимки или пък кара с 90 км/ч от София до Бургас само и само да не покаже висок разход че инак резил bash.gif Смешни сте бе хора , осъзнайте се .. За ваша информация съм един от първите в България които се качвал в хибрид изобщо , и съм един от първите който искаше да си купи тази нова технология . Само че се оказа че е просто един балон за наивници..

Тъй, тъй, тъй... 30 км баир надолу... Sure, sure! Whatever makes you sleep at night! stupid.gif За твоя информация, не съм си купил хибрид, за да ме вози евтино - осъзнай се ти, защото жалкият си именно ти! При положение, че давам 40К + за нова кола, да ми говориш за "броене на стотинки", звучиш смешно и се излагаш! Кколкото и да ми е по-икономична от старата, ако 30К горница за кола ги обърна в бензин, се получават 13300 л бензин мога старата да си я карам само с този безнин няколко години. Ако пък смятам само разликата в рахода между старата и новата, при 4 л/100 км разлика, с тия 13300 л бензин ще измина 330 000 км докато изляза на 0. Така че айде да не ми говориш за стотинкаджийство и да ми лепиш етикети кой какъв бил! Купил съм си колата защото ми харесва, защото ми е удобна, защото предпочитам да влагам парите си в нови технологии, вместо да димя като стар Икарус! За целия си живот при мен, колата няма да ми излезе по-евтино отколкото ако си бях карал старата, така че не ми прави сметките и не ми говори глупости! А че е икономична и слепец вижда, но костилки като теб са спсобни да отричат дори и неоспорими факти, но не и да паднат по гръб!

Айде, със здраве! Карай си комина и си живей в блажена заблуда, че феновете на хибриди са стотинкаджии! stupid.gif
Феновете на хибридите са стотинкаджии .Няма друга разумна причина да си купиш хибрид така че не се срамувай .Икономична икономична колко да е икономична , според Тойота с половин литър хибрид Аурис е по икономичен от Аурис дизел, смях.. Дал си 40 к ама едва ли , сигурно си дал 5-6000 първоначална вноска и останалото на лизинг с надеждата че ще спестиш стотинки от гориво сравнено със сегашната ти кола за сметката на лизинга .Ако не си стотинкаджия вземи си AMG да те видя колко си отворен да видим можеш ли да даваш 1000-2000 лв за бензин на месец. Един модерен дизел( задължително ниво ЕВРО 5/6) мислиш ли че дими много повече от хибрида ? Ако си мислиш че хибрида е еко вземи прочети в любимият ти google какво съдържа една батерия , как се произвежда и т.н. Също така ако не знаеш , повечето хибриди са произведени в Япония която е остров и корабчето което ги доставя до Европа само за един курс натоварен с хибриди изгаря толкова гориво че изхфърля в атмосферата такова количество боклуци колкото същото количество дизелови автомобили произведени в Европа за целият си живот . Така че еко рефрена и той е таратанци .В Япония и по богатите държави в Европа не е по-чисто защото каарат хибриди а защото карат нови автомобили.

P.S. Признавам някой за еко фен ако си купи Тесла , Рено Туизи или нещо друго дето е pure electric . Останалото е ала бала .
Рендето съм го карал няколко пъти , екстремно изживяване си е punk.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 03 Авг 2015 21:07

SFINKS написа:...Дал си 40 к ама едва ли , сигурно си дал 5-6000 първоначална вноска и останалото на лизинг с надеждата че ще спестиш стотинки от гориво сравнено със сегашната ти кола за сметката на лизинга .
Толкова си жалък, че дори няма да си губя времето да споря с теб! tooth.gif А първоначалната ми вноска сигурно е повече отколкото струва цялата ти дизеларка! tooth.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 03 Авг 2015 21:16

Едно от правилата във форума е да се въздържаме от лични нападки и обиди. Моля дя се придържате към нормалния тон!
За мен тази тема отдавна е безинтересна и я отварям само в качеството си на модератор. Колкото пъти я погледна виждам само плява. Няма нищо ценно като информация. Само дърляне и "мерене на пишки".
Предлагам кратка почивка. mad.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 10 Авг 2015 23:08

Отключвам темата и се надявам да се придържате към правилата.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

nowyaris

Мнение от nowyaris » 11 Авг 2015 00:23

Akima написа:Отключвам темата и се надявам да се придържате към правилата.
Надеждата крепи човека,а вуйчото крепи надеждата. biggrin.gif .Нали Ви написах-формулирайте точно какво е "икономичен автомобил" и тогава ще има правилни коментари по темата.На база формулировката.Приус срещу осемцилиндров бензин е икономичен.Приус срещу три цилиндров Ярис - не е. :thumbsup:

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 11 Авг 2015 01:19

nowyaris написа:Приус срещу три цилиндров Ярис - не е. :thumbsup:
За целта просто напиши - заредих толкова гориво, изминах такова разстояние, значи разхода е толкова и това е. Няма какво да го умуваме. Цифри трябват, не думи. :thumbsup:
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 11 Авг 2015 09:36

Не бих бил толкова сигурен .
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

nowyaris

Мнение от nowyaris » 11 Авг 2015 17:45

iovkito написа:
Не бих бил толкова сигурен .
От Лукойла на излизане от Русе до Лукойла на влизане в Добрич през Силистра /точно 2 часа без спиране/ ми изгори 4,4.Знам пътя наизуст и ползвам всяко баирче.Приуса на такова каране с 1,8 литров мотор колко ще ми изгори ?

Публикувай отговор