Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
SFINKS

Re: Икономичен автомобил ли е Prius?

Мнение от SFINKS » 30 Юли 2015 10:48

1.6 VVT-i написа:
SFINKS написа:Ша замоля всички хибриди да не ползват магистралите , да си карат там с 100 по живописните първокласни /второкласни пътища и да не затормозяват и без това тежкият трафик по Тракия и другите магистрали.. :censored: Не че ги има много по магистралите но все пак..
Понеже коментарът ти е насочен лично към мен, с колко според теб да си карам хибрида по магистралата, колега?
За твое, а и за сведение на другите НЛО (Ниско Летящи Обекти) с двигатели с дизелово, бензиново гориво, пропан-бутан, керосин, етанол, метанол и всякакви други бъркочи, това са актуалните ограничения за движение по магистрала Тракия в момента! Отделно, че заради дупките и хилядите ремонти и там, където ограничението не е 90, пак не може да се кара много по-бързо!

Изображение

Ако искаш да се махнем изобщо от пътя хората спазващи ограниченията и да останат само идиотите от съседната тема? Ежедневно четем за размазани индивиди по магистралата... скоро може да ни оставят да си караме пък сами...

Темата е ИКОНОМИЧНИ АВТОМОБИЛИ ЛИ СА ХИБРИДИТЕ?! Да, икономични са! При условие, че се спазват ограниченията и правилата за движение, които така или иначе трябва да се спазват, са ИКОНОМИЧНИ и то МНОГО! Доказано нагледно! Относно заблудата (която аз също споделях), че хибридите извън града се доближават до конвенционалните автомобили - не е вярно! Бензиновият двигател продължава да си зарежда батерията, липсва само често зареждане от спирачките, но пък батерията се зарежда много по-бързо извън града, отколкото в него и помага на бензиновия и при ускорение, и при равномерно движение, което също намалява разхода.

В интерес на истината, засега успявам да постигна доста по-нисък разход извънградско, отколкото градско, просто защото при този "вътрешнозаводски" транспорт в големите градове, батерията трудно успява да се зареди. Към момента, градският ми разход е с около литър на 100 по-висок от извънградския.
Да беше само ти да се влачиш по пътищата ок , ама така са всички хибриди ... щото нали искаме да покаже малък разход...иначе какъв е смисълът от тия щайги...нали си ги купувате да пестите стотинките...
И не се влачите само по магистралите , влачите се навсякъде и по всяко време ,при тръгване ,при спиране,при ускорение и тн. ... щото ако се кара нормално разхода ще отиде като на всеки друг автомобил...Измъчена работа общо взето...

PS При "хибридно" каране на магистралата разхода на дизел корола е 4/100 ...
И за да няма спекулации , каталожните разходи на тойота , за хибрид и дизел ,на едно и също купе ( Ярис , Аурис), са от порядъка на половин литър на 100 км . Смешна работа но такива са фактите за високо технологичните хибриди..

Скоро очаквам цените на хибридите на Тойота да паднат под тези на аналогичният модел с дизел или бензинов двигател .
Трябва да се зарибява пазара че иначе не вървят нещо...Безплатно обсужване , хибридна отстъпка , ала бала ... и пак не става ...
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 30 Юли 2015 15:14

SFINKS написа: И за да няма спекулации , каталожните разходи на тойота , за хибрид и дизел ,на едно и също купе ( Ярис , Аурис), са от порядъка на половин литър на 100 км . Смешна работа но такива са фактите за високо технологичните хибриди..
...
Именно, за да няма спекулации:

Дизел:
1.6D 16D1 (112 HP) 6-степенна ръчна:
Разход на гориво, градски цикъл (л/100 км): 5,0
Разход на гориво извънградски цикъл (литра /100 км): 3,7

Хибрид:
1.8L (HV special) 18PH (136 HP) Безстепенна автоматична трансмисия (CVT):
Разход на гориво, градски цикъл (л/100 км): 3,4
Разход на гориво извънградски цикъл (литра /100 км): 3,4

Да, по принцип не обичаме да спекулираме. tooth.gif tooth.gif tooth.gif
Ако за теб спекулацията представлява по-висок разход с 47% в градски условия, то за мен това не представлява спекулация, а развойна дейност, която ще отнеме на въпросния дизелов двигател десетилетия. Или пък просто да го окомплектоват в хибридна опаковка. За простите гора. tooth.gif worthy.gif
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 31 Юли 2015 10:30

Бижко нещо ти куца яко статистиката и базата данни , това са данните за Аурис , един път 1,6 D И ХИБРИДА , ЕДНО И СЪЩО КУПЕ.
СРЕДЕН РАЗХОД НА ДИЗЕЛА 4,2/100 СПОРЕД ТОЙОТА , СРЕДЕН РАЗХОД НА ХИБРИДА 3,6 /100 ПАК СПОРЕД ТОЙОТА , РАЗЛИКАТА ОТ 0,6/100 ЗА МЕН Е ОГРОМНА СМЕШКА
Високо технологичният хибрид , върха на еволюцията е средно с половин литър по-икономичен от старомодният дизел , ТАШАК .
ТОЛКОВА ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯТА И ПРОСТИТЕ ХОРА.

https://www.toyota.bg/download/cms/bgbg ... 430167.pdf

https://www.toyota.bg/download/cms/bgbg ... 430168.PDF

P.S. НАЙ-ВИСОКОТО НИВО НА АУРИС ХЕЧБЕК ДИЗЕЛА Е ПО-СКЪПО С 1000 ЛВ ОТ НАЙ-ВИСОКОТО НИВО НА ИЗВЪНЗЕМНИЯТ ХЕЧБЕК ХИБРИД СЪС ВСЕ БЕЗПЛАТНОТО ОБСЛУЖВАНЕ И АВТОМАТИЧНА КУТИЯ ,ШОК И УЖАС , НЕЩО МИ СЕ СБЪДНАХ ПРОГНОЗИТЕ ЧЕ ТОЙОТА ЩЕ СВАЛЯТ ЦЕНИТЕ НА ХИБРИДИТЕ ПОД ТЕЗИ НА СТАНДАРТНИТЕ ДВИГАТЕЛИ ЗА ДА МОГАТ ДА ГИ ПРОБУТАТ :thumbsup:
Айде сега са на ход сафридчетата да захапят кукичката, после ще разберат че няма откачане тая кукичка .
Нали сте чували че безплатен обяд няма , няма и да има никога.
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 31 Юли 2015 13:50

Защо не коментираш градския разход от 5.0 към 3.4?
Ето, моя Приус не е излизал извън града вече от 9 месеца. Най-вероятно ще стане година, две. Не се знае колко. За мен примерно е важен градския разход. 47% не е ли разлика?

И замисли се над едно. Ако вземеш най-високото ниво на оборудване, то кой нормален човек би си взел дизела? Хем не е автоматик, хем трака като за световно и най-вече - защо да плащаш цялото обслужване на една кола през целия ѝ гаранционен срок? Е наистина трябва да си много голям мазохист за да вземеш дизела в този случай.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 31 Юли 2015 17:04

BOz написа:Защо не коментираш градския разход от 5.0 към 3.4?
Ето, моя Приус не е излизал извън града вече от 9 месеца. Най-вероятно ще стане година, две. Не се знае колко. За мен примерно е важен градския разход. 47% не е ли разлика?

И замисли се над едно. Ако вземеш най-високото ниво на оборудване, то кой нормален човек би си взел дизела? Хем не е автоматик, хем трака като за световно и най-вече - защо да плащаш цялото обслужване на една кола през целия ѝ гаранционен срок? Е наистина трябва да си много голям мазохист за да вземеш дизела в този случай.
Не е баш така-една чисто нова кола за градско + една чисто нова кола за извънградско е доста по-скъпо от една универсална дизелова за използване и в двата случая.Отделно дето за само градска кола един три цилиндров Ярис като моя също е толкова икономичен и е около и над два пъти по-евтин от всеки ново закупен Хибрид , а върши същата работа.
Коментара ми се отнася за ново закупени автомобили,не за употребявани . :thumbsup:
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 31 Юли 2015 17:10

nowyaris написа:
BOz написа:Защо не коментираш градския разход от 5.0 към 3.4?

Не е баш така-една чисто нова кола за градско + една чисто нова кола за извънградско е доста по-скъпо от една универсална дизелова за използване и в двата случая.Отделно дето за само градска кола един три цилиндров Ярис като моя също е толкова икономичен и е около и над два пъти по-евтин от всеки ново закупен Хибрид , а върши същата работа.
Коментара ми се отнася за ново закупени автомобили,не за употребявани . :thumbsup:
И каква ти е логиката за 2 коли, че не схванах? Значи ако хибрида харчи градско с 47% по-малко и извънградско същото, колкото дизелов еквивалент, то трябва да купиш и дизелов автомобил за извънградско ползване. Така ли? Или, че хибрида не може да го караш извънградско? Просто ми обясни с прости думи. Защо си мислиш, че Аурис хибрид не може да си го караш извънградско, като универсалния дизелов Аурис, който ще ти "комбинира" двата вида, градски и извънградски такива, а трябва да си купиш и един дизелов Аурис за извън града? Наистина не ти схващам логиката.
Да приемем, че няма разлика в разхода между дизел и хибрид. Ти кой автомобил ще избереш - хибрида, който ти се предлага с пълно сервизно обслужване за 5 години и с 1000 лв. по-евтин, или дизеловия еквивалент, на който 5 години си плащаш периодичното обслужване?
И защо пак споменаваш, че Яриса бил пак толкова евтин в сравнение с хибридната версия? Веднъж ти се показа, че при еднакво ниво на оборудване и екстри, хибрида е на приблизително същата цена. А защо ако търсиш нещо евтино ще взимаш Ярис а не Айго?
Да ти напомня пак:
1.33 Dual VVT-I CVT, ниво Speed = 30 490 лв.
1.5 HSD CVT, ниво Fancy = 31 800 лв.

А бе както и да ги гледам тия 1300 лв. не ми изглеждат 2 пъти по-евтино при алтернативен бензинов еквивалент. Ама призмата при теб не е огромна, а космическа направо.
Ама иначе ако сравняваш кило диня с кило авокадо, то е нормално едното да е не 2 пъти по-скъпо, а 10 пъти. И двете неща са плод и вършат една и съща работа. tooth.gif

И съжалявам да ти го кажа, ама ти с твоя 3 цилиндров автомобил не може да направиш извънградски разход, какъвто аз мога да направя градски. drunk.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 31 Юли 2015 21:26

Като няма логика ти що 9 месеца търкаляш Приуса само на градско пък си купи дизелова Инсигния за извънградско? Що не се натръшкахте 5 човека с багажа в Приуса и не отидохте с него до Крояция? А ??????
Знам че ще намериш отговор.Той и Дявола е чел Евангелието.Ама само той си знае как. :thumbsup:
ПП.Писал съм за три цилиндров Ярис за около 24 бона.Нищо друго.Заеби екстри и там други глезотии-те в града много-много не трябват.Поне на мен.

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 31 Юли 2015 22:23

nowyaris написа:Като няма логика ти що 9 месеца търкаляш Приуса само на градско пък си купи дизелова Инсигния за извънградско? Що не се натръшкахте 5 човека с багажа в Приуса и не отидохте с него до Крояция? А ??????
Знам че ще намериш отговор.Той и Дявола е чел Евангелието.Ама само той си знае как. :thumbsup:
ПП.Писал съм за три цилиндров Ярис за около 24 бона.Нищо друго.Заеби екстри и там други глезотии-те в града много-много не трябват.Поне на мен.
Ами ако не ти трябва за извън града нещо, защо си се прецакал с 24 бона, вместо за 13 бона да си купиш една Дачиа Сандеро? Същия сандък, за половината пари.
И очевидно имаш мноооого къса памет, защото на този въпрос, който сега задаваш, лично съм отговарял. И също така не знам как си решил, че Инсигниата съм я взел за извънградско. А бе чудесна логика. Но наистина, ако гледам на колата като теб и ми е достатъчна само една дървена седалка в евтина опаковка, то си се мятам на една нова Дачиа и ми дреме на гъза.
Но само не знам защо така уж небрежно подмина моите коментари за цената и за това защо ако имаш хибрид, то трябва да имаш и дизел (хайде втора кола да го кажем) за извънградско.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 31 Юли 2015 22:43

Значи първо тогава нямаше Сандеро,имаше Логан,пак за 13 бона.Второ ако бях взел Логан за 13 бона,сега щях да съм дал още 13 бона,щото първия щеше вече да е скапан-нерде Тойота,нерде Дачия.Относно "сандъците"-може да спорим,ама е друга тема.Относно цените - пак може да спорим.
Неоспоримо е обаче че купи Инсигнията и я опъна до Далмацията.Като е толкова изгодно и удобно да пътуваш с Хибридния Приус,що не се разходихте до там с него,ами си подкара дизелака . И защо както сам сподели вече 9 месеца го ползваш Приуса само за градско , все едно е някой ТРОЛЕЙ ?????
Всъщност,Колега,темата е кофти зададена.Без някой да даде точно определение на понятието "Икономичен" няма как да се даде сравнително верен отговор на въпроса ,заради който спорим от доста време .
ПП.Отивам да си пия киантито. Най-икономично е да пиеш италианско вино,което не си плащал offtopic.gif :thumbsup:

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 31 Юли 2015 23:36

Относно Дачията си в голяма заблуда. Точно един от близките ми приятели си купи Логан 1.5 дизел. Всичките му приятели се подигравахме как за тия пари може да вземе Дачиа, като можеше да вземе много по-хубави коли. А бе все едно на теб да ти говоря вместо Яриса да си могъл да вземеш много по-хубав автомобил. Е, човека си я кара, за жалост очукана от миналогодишната градушка, но беше една от малкото оцелели на паркинга със здрави прозорци.
За сега - 8 години и 90к е сменил точно 3 накрайника и лично преди 2 месеца му сменихме една подгревна свещ. Това е за 8 години. Ти си прави сметката кое колко е щяло да ти излезе и колко пари си вътре. А, сори. Преди една седмица смени и предни дискове с накладки.
И аз имам деменция или ти имаш някакви халюцинации, честно. Дори не знам какво или къде е това "Далмацията", но щом казваш, че съм бил там, така да бъде. Няма да спорим за глупости, както обикновено. tooth.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 31 Юли 2015 23:56

Много ме съмнява болшинството от купувачите на хибриди да го правят предимно заради разхода.Това е комфорт,тишина,ниски емисии,надеждност и т.н.
Тойота го прави достъпно на разумна цена,близка до тази на ОЕМ автомобилите.
Философия е,както някой беше казал продължаваме напред... tooth.gif
Аз очаквам когато всички немци закърпят хибриди,тойота ще изкара пак някаква съвсем нова технология и ще им се стъжни.Съдба просто... cool.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 01 Авг 2015 00:00

jim_beam написа: Аз очаквам в момента,когато всички немци закърпят хибриди,тойота ще изкара пак някаква съвсем нова технология и ще им се стъжни.Съдба просто... cool.gif
Te вече са я изкарали, колега wink.gif Нарича се Mirai, а технологията - горивна клетка (Fuel Cell) с водород. punk.gif И ако следващия ми автомобил не е отново хибрид, то тогава ще е Mirai (или какъвто там е моделът тогава wink.gif )

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 01 Авг 2015 00:32

Не това колега,това го знаят и от конкуренцията. tooth.gif
Нещо от рода комбина с тесла и серийно производство на електромобили с пробег 600-700км,вкл. изградена инфраструктура.на народни цени,това е силата на тойота все пак.
Нисан правеха някакви опити преди години,но явно запецнаха,иска си големи инвестиции на интернационално ниво,политиката трябва да върви в правилна посока.има и такива изключения като в някои скандинавски страни,където липсват лобита,другите взимат някой лев и се правят на луди от години.
Иначе водородната клетка е добре,само трябва да се изгради мрежата,да стане иконом.изгодно и т.н. ще се види дали ще има реален успех.в япония със сигурност,ама там живеят умни хора.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 01 Авг 2015 08:29

Колеги с хибриди (а и без, но фенове на същите). Има ли някой от вас желание да си поръча тениска/риза/яке или някой от другите артикули на този сайт, за да направим обща поръчка c цел да си разделим разходите по доставката?

Аз лично съм си харесал ето тази риза, която е намалена от €59 на €17.70, което е смешно, но още толкова за доставка до България, вече обезсмисля нещата... Ако се съберем 4-5 човека и си разделим тези 17-ина евро за доставка, нещата стават доста по-прилични.

Аватар
smsdeliverer
Автомобил: LEXUS NX300H F sport
Обратна връзка:

Мнение от smsdeliverer » 01 Авг 2015 13:09

Колега и аз ще поръчам нещо, гледам си от Пловдив ако може на лично един телефон да метнеш да се видим.
Lexus NX 300H F sport

Публикувай отговор