Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Re: Икономичен автомобил ли е Prius?

Мнение от BOz » 16 Юли 2015 09:08

andrian999999 написа:
BOz написа:Тук не се обсъжда кой колко е зле или добре с парите, а това колко харчи Приус.
а защо не понаписахме 100-тина страници за друг автомобил колко харчи се пита в задачата
Не съм сигурен дали ти разбрах въпроса, но някой е решил да отвори тема за Приус и го е направил.
Чувствай се свободен да отвориш същата тема за някоя друга от хилядите марки и модели на пазара, ако имаш някакви притеснения в това. :thumbsup:
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 16 Юли 2015 10:19

BOz написа:scorpion, никой няма в какво да те убеждава. Сам трябва да отсъждаш фактите.
Аз и за това споделям какъв разход ми прави моя автомобил. Гледаш, преценяваш дали ти с твоя или някой друг автомобил може да направи такъв разход и това е. Не е някаква атомна физика. drunk.gif
Съгласен съм, че не е ядрена физика BOz :thumbsup:

scorpion

Мнение от scorpion » 16 Юли 2015 11:52

Такаааа. След като видяхме, че Приус е икономичен според едни, а според други не, да видим дали Приус е надежден автомобил.

Според Ройтерс:
Toyota изтегля в сервизите си 625 000 хибрида
Проблемът е с електрониката на Prius и Auris
Toyota обяви глобална сервизна акция, която ще засегне 625 000 хибридни автомобила, предава Ройтерс. Проблемът е свързан със софтуера на машините, който заради бъг може да изключи хибридната система по време на движение.

В сервизите ще бъдат привикани най-вече Prius (продаван като Prius v в САЩ), както и Auris Hybrid, произведени през периода май 2010 – ноември 2014 г. На тези автомобили ще бъде сменен блокът, който осъществява управлението на електромотора и на целия хибриден агрегат. Цялата операция ще отнеме 30 минути, твърдят от Toyota.

Според представител на компанията, по-голямата част от автомобилите, засегнати от сервизната акция, са продадени в Япония – около 340 000. Други 160 000 единици ще бъдат изтеглени от Европа, докато на Северна Америка се падат 120 000 бройки. Засега няма информация за инциденти, получени заради проблема.

Това е втората сериозна сервизна акция за тази година, която засегна модели на най-големия автомобилен производител в света. Предишният път Toyota трябваше да изтегли свои модели заради проблеми с въздушните възглавници, производство на компанията Takata
Хубавото е, че от Тойота се грижат за притежателите и ползващите продукцията. Лошото е, че напоследък позачестиха тези кампании. Господин Тойода ще трябва да направи анализ на доставичиците и производители на части ... май rolleyes.gif

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 16 Юли 2015 12:25

Хайде, още един привърженик на идеята да доказва, че Приуса не е икономичен чрез.... сервизна кампания на Тойота.
А бе страхотна логика имате някои хора. worthy.gif

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 16 Юли 2015 12:30

offtopic.gif

Честито - 100 страници! biggrin.gif

Казах,че няма да пиша повече в темата докато не направите 100 страници - то взе,че стана. rolleyes.gif

Какво искате да направим за юбилея - парти с подаръци,торта или да издадем на хартия книга с постовете от темата? :whistle: laugh.gif

offtopic.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 16 Юли 2015 13:20

scorpion написа:Такаааа. След като видяхме, че Приус е икономичен според едни, а според други не, да видим дали Приус е надежден автомобил.
Да, обявили са сервизна кампания за оправянето на даден бъг... и какво? Всяка компания има такива сервизни кампании - това не е нито нещо ненормално, нито извънземно... Просто когато друга компания изтегля автомобили, никой не "надува свирката" - за там се счита явно за "нормално". При Тойота обаче, когато се появи такава кампания, everybody loses their mind и се "бие тъпана" до Бога! boxed.gif Това е като пълен клас 30 човека - 29 от тях изкарват ежедневно 3-ки и 4-ки, от време навреме - 2-ки и nobody cares. Обаче когато отличникът на класа, който има 6-ци от горе до долу изкара една 5-ца и се яви на "поправителен", за да си я повиши, изведнъж настава лудница - "Аааааааа-уууууууууу! Този е е#@ти слабака! Нищо не става от него!" Не мога да разбера какво толкова феновете на дизела са тръгнали да "хранят" привържениците на хибриди? Нека си карат дизелите, щом смятат, че са по-добри, аз пък ще си карам хибрида! punk.gif tooth.gif

И за да разбуня още повече духовете, една снимка на борда от вчера... (Hint: това не е моментен разход или на час, а среден) tooth.gif
Изображение

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 16 Юли 2015 13:34

Колега, 1.6 VVT-i, надявам се да бъдеш малко по-активен във форума и редовно да въвеждаш и споделяш истинския разход на автомобила, който е отбелязан в профила ти.
Защото винаги съм казал - срещу фактите няма какво да кажеш. :thumbsup:

п.п. Лично ще ми е интересно да споделиш малко снимки с това какво може да правиш на дисплея от гледна точка на показания - има ли разни напътствия, истории и т.н. Може в отделната тема за твоя модел автомобил.

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 16 Юли 2015 13:41

За въвеждането на данните можеш да си сигурен... :thumbsup: И на предишния си Аурис с японска педантичност съм въвеждал всеки разход, всяко обслужване, всяко зареждане с гориво, което съм правил, така че този няма да прави изключение.

Относно дисплея - кой по-точно те интересува? Този пред водача до контролните прибори или 7-инчовия Touch 2?

Аватар
veso_hds
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от veso_hds » 16 Юли 2015 16:27

Айде честито!Ударихте 100 страници.
Модераторите са на ход.Акима даде добри идеи. biggrin.gif
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.

scorpion

Мнение от scorpion » 17 Юли 2015 09:07

Не сте схванали шеговитата или по-скоро иронична вметка със сервизната кампания cool.gif

Най-малкото, че в по-горен пост казвам, че бих си купил Приус или въобще хибрид, и че вярвам в бъдещето на хибридните, ел. водородните !
Отделно, че съм написал цитирам" Хубавото е, че от Тойота се грижат за притежателите и ползващите продукцията. Лошото е, че напоследък позачестиха тези кампании. Господин Тойода ще трябва да направи анализ на доставичиците и производители на части ... май"
Но да приключим с това.

Интересува ме този постигнат среден разход от 2.8 литра/100 при каква средна скорост е ?!? Виждам, че пише ODO 53 km, както и автомобилче с надпис EV. Какво означава това !?!

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 17 Юли 2015 09:15

1.6 VVT-i написа:За въвеждането на данните можеш да си сигурен... :thumbsup: И на предишния си Аурис с японска педантичност съм въвеждал всеки разход, всяко обслужване, всяко зареждане с гориво, което съм правил, така че този няма да прави изключение.

Относно дисплея - кой по-точно те интересува? Този пред водача до контролните прибори или 7-инчовия Touch 2?
Разводняваме темата за съжаление. За това помолих да опишеш какво може да показва. И на двата дисплея. Колкото повече информация, толкова по-добре.
Примерно видях много хубава "екстра" на един клип на Приус В. Там примерно имаше меню, което ти показва колко километра от началото на запалването на колата си успял да ги минеш без гориво. Лично за мен такава статистика би ми харесала. Да кажем си минал 100 км. от които 50 км. без гориво. Та така. Ако имаш желание опиши ги в другата тема, свързана с твоя автомобил, защото не мисля, че мястото на тази информация е в тази тема. :thumbsup:

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 17 Юли 2015 10:31

scorpion написа:Не сте схванали шеговитата или по-скоро иронична вметка със сервизната кампания cool.gif
Интересува ме този постигнат среден разход от 2.8 литра/100 при каква средна скорост е ?!? Виждам, че пише ODO 53 km, както и автомобилче с надпис EV. Какво означава това !?!
Здравей, колега. Разходът е постигнат за рейндж около 20 км след нулиране на бензиностанцията (взех я с 6 км на километража и малко количество безнин, покарах няколко километра из града и тъй като количеството бензин беше малко, заредих до горе, нулирах и минах 20-на км от единия край на Пловдив, през централната част и до другия край. Това става около 18:30 - т.е. не е в най-големия гмеч, но не е и в ранна утрин да речем. Средната скорост ми е около 17 км/ч, а автомобилчето с EV означава, че колата е "запалена" tooth.gif Слагам го в кавички, тъй като хибридът "пали" на батерия и си стои така докато не я изчерпи, след което пали и бензиновия мотор, за да я зареди.

scorpion

Мнение от scorpion » 17 Юли 2015 14:38

Мерси за информацията !

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 18 Юли 2015 23:41

BOz написа:Колега, 1.6 VVT-i, надявам се да бъдеш малко по-активен във форума и редовно да въвеждаш и споделяш истинския разход на автомобила, който е отбелязан в профила ти.
Защото винаги съм казал - срещу фактите няма какво да кажеш. :thumbsup:
Пловдив - Русе, средна скорост 41 км/ч - навсякъде са спазвани всички ограничения, с климатик, среден разход...
Изображение

Аватар
biro
Получена  благодарност: 121 пъти

Мнение от biro » 19 Юли 2015 10:23

Как средна скорост 41км/ч? Да не си пътувал 7 часа?
Този маршрут го изминавам с авенсиса за 3:30 часа с разход 5.2-5.5
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

Публикувай отговор