Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
SFINKS

Re: Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Мнение от SFINKS » 11 Юни 2015 11:08

Тук няма да се появят, щот голям срам да признаеш че прехваляният ти хибрид е дърво :)
От форума до сега единици съм виждал да признават за проблеми по хибрида , ако се разтърсиш ще намериш wink.gif
Отделно който си е купил хибрид кара като пра дядо ми с цел да пести стотинки за да оправдае покупката на тая ламарина , с такова каране всеки един автомобил ще изкара мноооого години без проблеми..Ако аз го карам както си карам другите автомобили едва ли ще оцелее дълго защото не е мислен и проектиран за сериозно каране.
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 11 Юни 2015 11:58

SFINKS написа:Тук няма да се появят, щот голям срам да признаеш че прехваляният ти хибрид е дърво :)
От форума до сега единици съм виждал да признават за проблеми по хибрида , ако се разтърсиш ще намериш wink.gif
Отделно който си е купил хибрид кара като пра дядо ми с цел да пести стотинки за да оправдае покупката на тая ламарина , с такова каране всеки един автомобил ще изкара мноооого години без проблеми..Ако аз го карам както си карам другите автомобили едва ли ще оцелее дълго защото не е мислен и проектиран за сериозно каране.
Да, защото Королата или Авенсиса по принцип са предвидени за сериозно каране. Особено Авенсиса с феноменалния си капацитет от 177 к.с. . Бегачка направо. worthy.gif
Ауриса си е Аурис, Яриса си е Ярис, независимо дали е хибрид или "стандартен". Все са си каруци. tooth.gif
Ако искаш да караш, вадиш АМГ-то (ако имаш такова) и се забавляваш с него.
Моя хибрид си го карам по абсолютно същия начин, както си карах и 330хд, както си карам и Инсигнията сега.
Даже се засичам, че с хибрида ускорявам по-бързо от колкото с БМВ-то, понеже е с ръчни скорости и усещането за скорост е малко по-различно от на тролейя. biggrin.gif
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 11 Юни 2015 12:22

Корола 1,4 d се кара от както е станала кола с 180-200 по магистралата , хибрида отдавна да е с изпушил двигател при такова каране . Лятото си карам AMG то кабрио :thumbsup: . Ако с Приус ускоряваш по бързо от 330 xd с ръчни скорости.., какво да ти кажа , много слаб шофер wink.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 11 Юни 2015 12:59

Слаб или разумен шофьор. Според гледната точка. Явно за теб всички, които карат по магистралата с ограниченията са слаби "шофери". Лошо няма.
Значи хибрида е идеалния избор за слабите шофьори. Ти като си силен шофьор карай дизела си и не убеждавай, че той е по-здрав от колите на слабите шофьори.
В резултат на което всичките ти доводи от твоя страна са базирани на предположения - ако това, ако онова.
Сега е време да ни убедиш, че няма хибрид на Тойота на пазара, който да върви с нафта. Пак довод, който би бил верен от твоя страна, признавам. worthy.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 11 Юни 2015 13:50

За някой хора тук, хейта е хоби или просто професия... thumbdown.gif
Толкова много глупости, лъжи и измислици от друг нафтаджия не бях чувал. А най-интересното е, че въпреки, че няма абсолютно никаква представа от хибриди се прави на много знаещ. Статистиката е пълна с подобни състезатели, като него. Жалкото е, че доста често и невинни страдат. Между другото за пореден път вмъкна каква друга бИгачка кара. Срам ме е от подобни индивиди. Срам ме е не за друго, а защото болшинството шофьори на японски коли не са като него с типичното Голфаджийско и чалгарско мислене и изхвърляне. Ярък пример за простаците на пътя и не само там...
Колкото до поредната глупост:
„...ставаш доживотен клиент на оторизираният сервиз и то без право на обжалване...“
ще пусна 2 снимки от сервизната книжка на Приуса ми. На немски са. Ако някой не разбира и има желание да научи за какво става на въпрос да каже! Ще ги преведа. Общо взето се вижда, че по обслужването на един хибриден автомобил на Тойота, няма нещо по-различно от това на конвенционалните модели на марката.
http://www.prikachi.com/images.php?imag ... 66095A.jpg
http://www.prikachi.com/images.php?imag ... 66098g.jpg
vartung.jpg
vartung.jpg (568.79 KiB) Преглеждано 1890 пъти
vartung 01.jpg
vartung 01.jpg (219.6 KiB) Преглеждано 1890 пъти

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 11 Юни 2015 23:53

SFINKS написа:Тук няма да се появят, щот голям срам да признаеш че прехваляният ти хибрид е дърво :)
много правилно ! просто аз на колегата приус 3 му писах веднъж защо не иска да си признае ,че се е преебал , а и колегата БОЗ и той дървен философ , голям го вади като пише във форума , но бързо ще свие ушите с едно басче
професионален мапер

Аватар
andrian999999

Мнение от andrian999999 » 12 Юни 2015 00:38

prius 3 написа:За някой хора тук, хейта е хоби или просто професия... thumbdown.gif
Между другото за пореден път вмъкна каква друга бИгачка кара. Срам ме е от подобни индивиди. ]
Какво да направим ,че в България може да си позволиш кола с голям мотор заради ниските налози, труд и тн. ..... а в Германия ако си купиш такъв ще си седиш отпуската в къщи , това твое изказване малко ми прилича на селска завист. Само да отбележа хора закупили си коли от премиум клас не са изписали 3 милиона мнения по форумите какъв страхотен автомобил са си купили и колко на далавера са и колко икономичен им е този автомобил . При теб колега гроздето е кисело.... с 6,3 АМГ по цял свят показваш колко ти е голям, а с ферари, ламбо и тн.... хората виждат големи ташаци, а с тойота приус - стафидки. И аз искам 911 , но не мога да си го позволя , затова следващата кола дай боже пак ще е някой 3 годишен малък автомобил до 50 00км в гаранция , и аз знам ,че ще е клозет , но 100 000 км ще го карам без проблеми , това е истината защото аз знам какво е обдухване и масажори на седалките,(това в приус го няма), но не искам да ми става лошо като ми съобщят 1700лв за амортисьор и 800лв за компресор .
професионален мапер

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 12 Юни 2015 00:48

Моля да се придържаме към добрия тон! mad.gif
Темата е достатъчно разводнена и оклепана, за да се "дърляме" в нея.
Един безплатен съвет: Не пишете гладни или след употреба на много алкохол! no.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 12 Юни 2015 09:05

andrian999999 написа: а и колегата БОЗ и той дървен философ , голям го вади като пише във форума , но бързо ще свие ушите с едно басче
Може ли да ми припомниш, че нямам идея за какво говориш?
С линк към тема би било най-добре, за да не се разтягат допълнително локуми и да попаднем излишно под ударите на модераторите.
Благодаря.

Аватар
andrian999999

Мнение от andrian999999 » 12 Юни 2015 11:43

BOz написа:
Даже се засичам, че с хибрида ускорявам по-бързо от колкото с БМВ-то, понеже е с ръчни скорости .... biggrin.gif
[/quote]
Правим тойота среща на ЕКО на бул. България и се хващам на бас на каквото кажеш , аз с твоето тромаво БМВ 330хд с ръчни скорости а ти бързия хибрид и правим 10 старта един един няма да ми вземеш, но щом ти ускоряваш по бързо с хибрида без проблем ще приемеш всякакъв облог.

п.п. очаквам 5 страници обяснения и лека хибридна задна скорост
професионален мапер

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 12 Юни 2015 12:35

Е аз кога съм казал, че ако е за състезание БМВ-то няма да смаже Приус-а?

Искаш ли да се самоцитирам:
BOz написа: И изказване, че на светофар с БМВ-то някой Приус щял да ме "бие", колко и детински да звучи изказването, то трябва да си много наивен и да не знаеш въобще какво говориш.
Точно на светофар, тръгване от 0км/ч с БМВ-то, на първите 50 метра ще направя разлика от поне 20 метра на който и да е Приус. tooth.gif
Ама такава разлика, че просто няма да знае как е станало и ще помисли, че някой ме е ударил отзад, за да излетя така напред.
Според теб в началото на изречението "Даже се засичам" каква роля играе, че ми стана много интересно? Поне като отправяш някакви епитетни обръщения към някой се подготви малко повече следващия път. drunk.gif

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 12 Юни 2015 18:50

Явно всички с хибриди сме все от срамежливите. Иначе да, не е проектиран като спортен автомобил или като автомобил висок клас. Но пък от 1.4 дизела или от 1.33 бензина точно ще издържи много повече и на зверско каране и на нормална експлоатация smile.gif Щом ще се изказваме с голи изявления smile.gif
zi_zi_top написа:Не искам да коментирам друго, а само представата ти за "жизнен цикъл на автомобила". Аз си купих моята Корола, когато беше на 5 години, карам я вече 7 години (даже захванах 8-мата) и нямам планове да я сменявам докато си работи. Другата ни кола е Опел Корса Б (1994 г) - 21 годишна, но на 101 хиляди км!
cool.gif
На Балканския полуостров масовите автомобили са на възраст между 10 и 25 години.
Сигурен ли си, че на тази възраст батериите на хибрида все още няма да имат проблем?
Не знам дали батерията ще издържи 25 години. Както не знам и дали двигателя на обикновен автомобил ще издържи 25 години – на пежото ми дизела се скапа на 9тата година. На по старата кола задния мост си отиде много по рано и не само. Вече писах, но на авенсиса на колегата скоростната кутия си отиде на 60хиляди, много преди да направи 10 години – а цената на нова скоростна кутия е доста над цената на новата батерия. И се чудеше да вземе нова и да разчита на нея 60хиляди или да вземе втора употреба – значително по евтина, но навъртяла вече повече от 60хиляди. Така, че трудно се правят прогнози за 25 години напред, много е трудно за нивото на надеждност на съвременните автомобили.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 13 Юни 2015 22:08

andrian999999, мислех те за по-умно момче, но щом си станал секретарка на свинкса си ми ясен. Няма как да знаеш на кого, какво грозде му е кисело преди да го познаваш, нали? Или може би се явяваш и за врачката на форума! Нещо и на мъжките полови органи си започнал да наблягаш, което е леко странно... Все пак съм широко скроен човек и приемам различните, но не обичам да се парадира с това. Също така и комплекси някакви се долавят. АМГ, Ферарита, Ламбота, при това във форума на Тойота... И то не само това, ами и в тема за Приус...
Поредното доказателство за абсолютното ти невежество е да сравняваш налозите в Бг с Германия. Специално за колите и то за мощните в Германия е по-евтино. Ама как ли ще го знаеш това, като се правиш точно ти и този на който секретарстваш на дървени философи. Понятие си нямате от хибриди, от Приус, но дрънкате ли, дрънкате глупости...

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 13 Юни 2015 22:16

Колега , приуса оправиха ли го вече?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 13 Юни 2015 22:30

Много отдавна е оправен. Писал съм в съответната тема.

Публикувай отговор