Икономичен автомобил ли е Prius?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Prius?
Не съм сигурен за последното,Жорка.Като гледам колегата какъв разход е написал (5,6/100) , то и на мен Яриса толкова ми гори - градско , чист бензин .Сега ще кажат - къде е Ярис , къде е Приус , Ярис кола ли е ? И аз ще трябва да изброя 100 модела , дето спрямо тях Приус не е кола biggrin.gif . Говорим само и единствено за "Икономичен Автомобил" .
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
И какво общо имат "служебните" возения?nowyaris написа: Аз по 1-ви Май с баба
Вие нещо не развивате темата "правилно".
Човека казва колко е изхарчил с Приуса, Слоу казва колко е изгорил жипа, аз казвам за "дъртия" Авенсис.
"Ние" не развиваме темата правилно...

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
И защо въобще споменаваш газ тук?mirott написа:Ха...
Изминах 500 км с 43 л LPG-38.70 лв. Или това прави по 7,74лв на 100 км...
Аз не мога ли да сложа газ, ако искам да направя лв/км по-нисък разход?
Тогава какво ще кажеш?
А и най-важното - никой, който кара на газ не слага и бензина, който сипва. И газ съм карал и като си направиш сметката на всеки 100км, включвайки и разхода на бензин, казвам ти, че почти няма кола, която да направи 7.74лв/100км на газ, включително и бензина, градско, ползвайки я за лични нужди.
Както не веднъж съм казвал - на теория е едно, ама накрая на практика като теглиш чертата виждаш реалната картинка.
Накрая да не излезе и Сфинкс-а и да каже, че си е сложил и той газова на дизела и споменава разхода му градско само на нафтата, без да отчита изразходваната газ.

Успех с газта.

Баси и МТЛБ-то, което караш.slowtraveler написа: Средно до момента разхода ми откакто съм взел колата е малко под 25лв/км (предимно градско),

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

-
А ти защо изобщо питаш за дизел в тема за Приус?!
Да, можеш да слозиш газ, но не си! Значи в момента аз се возя по-евтино от теб!
Тогава ще кажа-браво, возиш се много евтино!
Винаги слагам бензина в разхода! Когато зареждам бензин(а по статистиката ми последните 7000 км съм сипал 30лв!) го калкулирам в разхода на газта до предишното зареждане на бензин. И така получавам точен разход в пари за изминати километри! Колкото да не ти се вярва, има и по-големи маниаци на тема разход от теб
!
Но в случая не съм изразходил и грам бензин! 498,96 км само в София, за 2 дена. Когато външната температура е над 15 градуса паля директно на газ, ръчно чрез едно бутонче. С ГИ съм, да
! Нисък клас, но работи безпроблемно вече на такъв режим мнооого време и км! Ако не го натисна копченцето си пали на бензин и така...!
Та за последните 500 км са ми точно 7.74 лв/100 км в София, градско, ползвайки я за лични нужди! Само да не ме питаш за маршрутите сега, щото я омазахме...има да пиша...
!
Та това е моята черта накрая, твоята теория е коренно различна...
Благодаря за пожеланието
!
Вече над 15 години ми върви успешно, с много коли biggrin.gif !
п.с. И както спомена по-надад в темата nowyaris-"Темата е "Икономичен автомобил ли е Приус?" Отговора е еднозначен - при определени условия и обстоятелства - ДА.
Струва ли си да си купиш такова нещо за България? Отговора пак е еднозначен - НЕ. biggrin.gif"
Да, можеш да слозиш газ, но не си! Значи в момента аз се возя по-евтино от теб!
Тогава ще кажа-браво, возиш се много евтино!
Винаги слагам бензина в разхода! Когато зареждам бензин(а по статистиката ми последните 7000 км съм сипал 30лв!) го калкулирам в разхода на газта до предишното зареждане на бензин. И така получавам точен разход в пари за изминати километри! Колкото да не ти се вярва, има и по-големи маниаци на тема разход от теб

Но в случая не съм изразходил и грам бензин! 498,96 км само в София, за 2 дена. Когато външната температура е над 15 градуса паля директно на газ, ръчно чрез едно бутонче. С ГИ съм, да

Та за последните 500 км са ми точно 7.74 лв/100 км в София, градско, ползвайки я за лични нужди! Само да не ме питаш за маршрутите сега, щото я омазахме...има да пиша...

Та това е моята черта накрая, твоята теория е коренно различна...
Благодаря за пожеланието

Вече над 15 години ми върви успешно, с много коли biggrin.gif !
п.с. И както спомена по-надад в темата nowyaris-"Темата е "Икономичен автомобил ли е Приус?" Отговора е еднозначен - при определени условия и обстоятелства - ДА.
Струва ли си да си купиш такова нещо за България? Отговора пак е еднозначен - НЕ. biggrin.gif"
- BOz
500 км. за 2 дни градско за лични нужди. Ходи ги разправяй тези пред някоя детска градина. 

Разход на хибрид-> 

-
Ами само препоръчай детска градина
!
Моите нужди ако са по 10 км на ден в София и един път в годината "до морето" няма да карам кола изобщо
! Камоли да си купя Приус!

Моите нужди ако са по 10 км на ден в София и един път в годината "до морето" няма да карам кола изобщо

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
В 'моя' случай не слагам бензина, защото просто колата на бащата не се ползва бензин... Колата пали и върви само на газ (обикновена газова на моноинжекторен автомобил)...BOz написа:....А и най-важното - никой, който кара на газ не слага и бензина, който сипва. И газ съм карал и като си направиш сметката на всеки 100км, включвайки и разхода на бензин, казвам ти, че почти няма кола, която да направи 7.74лв/100км на газ, включително и бензина, градско, ползвайки я за лични нужди.....
Да, тази зима бащата решил да пробва що е туй бензин, ама колата не щяла

Относно 'личните нужди' - на времето съм връткал и над 350км/ден само във Варна за лични нужди (тогава денонощието бе по-дълго от 24 часа)...
Ама както се казва - вече не можем да издържаме толкова

Та алтернативи на Приуса има... Както на всеки друг автомобил - важно е къде е ударена чертата на критериите на конкретния човек...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Много правилно казаноslowtraveler написа:Та алтернативи на Приуса има... Както на всеки друг автомобил - важно е къде е ударена чертата на критериите на конкретния човек...

Аз ако кажа, че във Вършец(дето е 10км от край до край!) съм навъртал по 100-120км на ден, за лични нужди(малки и големи

- BOz
Значи с твоите 250км/д, ако караш Приус, то всеки божи ден ще спестяваш по приблизително 7,5лв. Или на месец това прави около 220 лв.
Дали Приус не е по-икономичен от твоя автомобил, а? biggrin.gif
Дали Приус не е по-икономичен от твоя автомобил, а? biggrin.gif
Разход на хибрид-> 

-
Ако е Приус на газ-да! Но твоя не е!
И не са ми всеки ден по 250-има цели седмици дето са ми 0, в София!
Само дето един Приус от първите излезли на пазара струва колкото 3 Авенсиса, пак от първите:)! Консумативите, поддъжката му е двойно по-скъпа, на Приус! Комфорта и начина на возене са му доста под Авенсис Т22!
Та не е баш така, както го мислиш
!
И не са ми всеки ден по 250-има цели седмици дето са ми 0, в София!
Само дето един Приус от първите излезли на пазара струва колкото 3 Авенсиса, пак от първите:)! Консумативите, поддъжката му е двойно по-скъпа, на Приус! Комфорта и начина на возене са му доста под Авенсис Т22!
Та не е баш така, както го мислиш

-
Единствената възможност да пожелая хибрид в гаража си е когато ги направят да минават дневно поне по 60 километра градско само на ток от акумулатор,с възможност да зареждам акумулатора в гаража си от най-обикновен щепсел през нощта и ми гарантират поне 10 годишна безпроблемна употреба на ЦЯЛАТА хибридна система.И това само ако е хибриден Ярис който да е поне толкова читав,колкото е и моя досега.И то ако цената му като чисто нов не превишава цената на обикновен бензинов с повече от 15 % .
За съжаление след всичко изброено сам стигам до извода че никога няма да имам хибриден автомобил. Може би внучетата.....
За съжаление след всичко изброено сам стигам до извода че никога няма да имам хибриден автомобил. Може би внучетата.....

- BOz
Демек искаш пастърма ама на цената на кренвиршите.nowyaris написа:Единствената възможност да пожелая хибрид в гаража си е когато ги направят да минават дневно поне по 60 километра градско само на ток от акумулатор,с възможност да зареждам акумулатора в гаража си от най-обикновен щепсел през нощта и ми гарантират поне 10 годишна безпроблемна употреба на ЦЯЛАТА хибридна система.И това само ако е хибриден Ярис който да е поне толкова читав,колкото е и моя досега.И то ако цената му като чисто нов не превишава цената на обикновен бензинов с повече от 15 % .
И аз искам така, честно.

Разход на хибрид-> 

-
Ако искаше наистина така,щеше Ярис да си купиш,не Приус
. Моя в града-5,7.На дълго - 4,8. Когато аз го карам,естествено..... Моя вариант е пастърма на цената на кремвиршите.Твоя не го зная.... biggrin.gif

- Мишен
- Получена благодарност: 1 път
Прикрепяте заснетият материал, описвате ситуацията и заставате зад твърденията си с имена и координати за връзка. „Пътна полиция” преглежда кадрите, създава АУАН и Ви кани да се разпишете като свидетел.
https://www.facebook.com/sdvr.stolichnapolicia
https://www.facebook.com/sdvr.stolichnapolicia
- BOz
Да, и всеки път като затвориш вратата имаш уникалното усещане, че си се качил на руля на някой варел. Е, да, харчи 5/100. Ама варел. Ама харчи 5/100. Ама...nowyaris написа:Ако искаше наистина така,щеше Ярис да си купиш,не Приус. Моя в града-5,7.На дълго - 4,8. Когато аз го карам,естествено..... Моя вариант е пастърма на цената на кремвиршите.Твоя не го зная.... biggrin.gif
А то просто си си взел Хамбурски на цената на Хамбурски. Знаеш какво си си взел и си си платил съответната цена за целта. Сега ако си мислиш, че Хамбруския е Бургаски варено-пушен, това е друга бира вече. laugh.gif
Разход на хибрид->