Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Икономичен автомобил ли е Prius?

Мнение от nowyaris » 15 Май 2015 12:58

Не съм сигурен за последното,Жорка.Като гледам колегата какъв разход е написал (5,6/100) , то и на мен Яриса толкова ми гори - градско , чист бензин .Сега ще кажат - къде е Ярис , къде е Приус , Ярис кола ли е ? И аз ще трябва да изброя 100 модела , дето спрямо тях Приус не е кола biggrin.gif . Говорим само и единствено за "Икономичен Автомобил" .
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

mirott
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 19 пъти

Мнение от mirott » 15 Май 2015 14:07

nowyaris написа: Аз по 1-ви Май с баба
Вие нещо не развивате темата "правилно".
И какво общо имат "служебните" возения?
Човека казва колко е изхарчил с Приуса, Слоу казва колко е изгорил жипа, аз казвам за "дъртия" Авенсис.
"Ние" не развиваме темата правилно... tooth.gif

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 15 Май 2015 14:16

mirott написа:Ха...
Изминах 500 км с 43 л LPG-38.70 лв. Или това прави по 7,74лв на 100 км...
И защо въобще споменаваш газ тук?
Аз не мога ли да сложа газ, ако искам да направя лв/км по-нисък разход?
Тогава какво ще кажеш?
А и най-важното - никой, който кара на газ не слага и бензина, който сипва. И газ съм карал и като си направиш сметката на всеки 100км, включвайки и разхода на бензин, казвам ти, че почти няма кола, която да направи 7.74лв/100км на газ, включително и бензина, градско, ползвайки я за лични нужди.
Както не веднъж съм казвал - на теория е едно, ама накрая на практика като теглиш чертата виждаш реалната картинка.

Накрая да не излезе и Сфинкс-а и да каже, че си е сложил и той газова на дизела и споменава разхода му градско само на нафтата, без да отчита изразходваната газ. tooth.gif

Успех с газта. tooth.gif
slowtraveler написа: Средно до момента разхода ми откакто съм взел колата е малко под 25лв/км (предимно градско),
Баси и МТЛБ-то, което караш. punk.gif
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

mirott

Мнение от mirott » 15 Май 2015 14:40

А ти защо изобщо питаш за дизел в тема за Приус?!
Да, можеш да слозиш газ, но не си! Значи в момента аз се возя по-евтино от теб!
Тогава ще кажа-браво, возиш се много евтино!
Винаги слагам бензина в разхода! Когато зареждам бензин(а по статистиката ми последните 7000 км съм сипал 30лв!) го калкулирам в разхода на газта до предишното зареждане на бензин. И така получавам точен разход в пари за изминати километри! Колкото да не ти се вярва, има и по-големи маниаци на тема разход от теб :thumbsup: !
Но в случая не съм изразходил и грам бензин! 498,96 км само в София, за 2 дена. Когато външната температура е над 15 градуса паля директно на газ, ръчно чрез едно бутонче. С ГИ съм, да smile.gif ! Нисък клас, но работи безпроблемно вече на такъв режим мнооого време и км! Ако не го натисна копченцето си пали на бензин и така...!
Та за последните 500 км са ми точно 7.74 лв/100 км в София, градско, ползвайки я за лични нужди! Само да не ме питаш за маршрутите сега, щото я омазахме...има да пиша... tooth.gif !
Та това е моята черта накрая, твоята теория е коренно различна...
Благодаря за пожеланието :thumbsup: !
Вече над 15 години ми върви успешно, с много коли biggrin.gif !

п.с. И както спомена по-надад в темата nowyaris-"Темата е "Икономичен автомобил ли е Приус?" Отговора е еднозначен - при определени условия и обстоятелства - ДА.
Струва ли си да си купиш такова нещо за България? Отговора пак е еднозначен - НЕ. biggrin.gif"

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 15 Май 2015 14:57

500 км. за 2 дни градско за лични нужди. Ходи ги разправяй тези пред някоя детска градина. tooth.gif

mirott

Мнение от mirott » 15 Май 2015 15:10

Ами само препоръчай детска градина tooth.gif !
Моите нужди ако са по 10 км на ден в София и един път в годината "до морето" няма да карам кола изобщо :thumbsup: ! Камоли да си купя Приус!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 335 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Май 2015 15:21

BOz написа:....А и най-важното - никой, който кара на газ не слага и бензина, който сипва. И газ съм карал и като си направиш сметката на всеки 100км, включвайки и разхода на бензин, казвам ти, че почти няма кола, която да направи 7.74лв/100км на газ, включително и бензина, градско, ползвайки я за лични нужди.....
В 'моя' случай не слагам бензина, защото просто колата на бащата не се ползва бензин... Колата пали и върви само на газ (обикновена газова на моноинжекторен автомобил)...
Да, тази зима бащата решил да пробва що е туй бензин, ама колата не щяла tooth.gif (запалила чак като изчистил залепналия инжектор на моноинжекцията tooth.gif )
Относно 'личните нужди' - на времето съм връткал и над 350км/ден само във Варна за лични нужди (тогава денонощието бе по-дълго от 24 часа)...
Ама както се казва - вече не можем да издържаме толкова no.gif tooth.gif

Та алтернативи на Приуса има... Както на всеки друг автомобил - важно е къде е ударена чертата на критериите на конкретния човек...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

mirott

Мнение от mirott » 15 Май 2015 15:25

slowtraveler написа:Та алтернативи на Приуса има... Както на всеки друг автомобил - важно е къде е ударена чертата на критериите на конкретния човек...
Много правилно казано :thumbsup: !
Аз ако кажа, че във Вършец(дето е 10км от край до край!) съм навъртал по 100-120км на ден, за лични нужди(малки и големи tooth.gif ) сигурно Боз ще ме прати пред психодиспансер да проповядвам... :whistle: !

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 15 Май 2015 15:46

Значи с твоите 250км/д, ако караш Приус, то всеки божи ден ще спестяваш по приблизително 7,5лв. Или на месец това прави около 220 лв.
Дали Приус не е по-икономичен от твоя автомобил, а? biggrin.gif

mirott

Мнение от mirott » 15 Май 2015 16:00

Ако е Приус на газ-да! Но твоя не е!
И не са ми всеки ден по 250-има цели седмици дето са ми 0, в София!
Само дето един Приус от първите излезли на пазара струва колкото 3 Авенсиса, пак от първите:)! Консумативите, поддъжката му е двойно по-скъпа, на Приус! Комфорта и начина на возене са му доста под Авенсис Т22!
Та не е баш така, както го мислиш :thumbsup: !

nowyaris

Мнение от nowyaris » 15 Май 2015 16:48

Единствената възможност да пожелая хибрид в гаража си е когато ги направят да минават дневно поне по 60 километра градско само на ток от акумулатор,с възможност да зареждам акумулатора в гаража си от най-обикновен щепсел през нощта и ми гарантират поне 10 годишна безпроблемна употреба на ЦЯЛАТА хибридна система.И това само ако е хибриден Ярис който да е поне толкова читав,колкото е и моя досега.И то ако цената му като чисто нов не превишава цената на обикновен бензинов с повече от 15 % .
За съжаление след всичко изброено сам стигам до извода че никога няма да имам хибриден автомобил. Може би внучетата..... blush.gif

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 15 Май 2015 17:10

nowyaris написа:Единствената възможност да пожелая хибрид в гаража си е когато ги направят да минават дневно поне по 60 километра градско само на ток от акумулатор,с възможност да зареждам акумулатора в гаража си от най-обикновен щепсел през нощта и ми гарантират поне 10 годишна безпроблемна употреба на ЦЯЛАТА хибридна система.И това само ако е хибриден Ярис който да е поне толкова читав,колкото е и моя досега.И то ако цената му като чисто нов не превишава цената на обикновен бензинов с повече от 15 % .
За съжаление след всичко изброено сам стигам до извода че никога няма да имам хибриден автомобил. Може би внучетата..... blush.gif
Демек искаш пастърма ама на цената на кренвиршите.
И аз искам така, честно. tooth.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 15 Май 2015 18:25

Ако искаше наистина така,щеше Ярис да си купиш,не Приус tooth.gif . Моя в града-5,7.На дълго - 4,8. Когато аз го карам,естествено..... Моя вариант е пастърма на цената на кремвиршите.Твоя не го зная.... biggrin.gif

Аватар
Мишен
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Мишен » 15 Май 2015 21:46

Изображение
Прикрепяте заснетият материал, описвате ситуацията и заставате зад твърденията си с имена и координати за връзка. „Пътна полиция” преглежда кадрите, създава АУАН и Ви кани да се разпишете като свидетел.
https://www.facebook.com/sdvr.stolichnapolicia

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 15 Май 2015 22:51

nowyaris написа:Ако искаше наистина така,щеше Ярис да си купиш,не Приус tooth.gif . Моя в града-5,7.На дълго - 4,8. Когато аз го карам,естествено..... Моя вариант е пастърма на цената на кремвиршите.Твоя не го зная.... biggrin.gif
Да, и всеки път като затвориш вратата имаш уникалното усещане, че си се качил на руля на някой варел. Е, да, харчи 5/100. Ама варел. Ама харчи 5/100. Ама...
А то просто си си взел Хамбурски на цената на Хамбурски. Знаеш какво си си взел и си си платил съответната цена за целта. Сега ако си мислиш, че Хамбруския е Бургаски варено-пушен, това е друга бира вече. laugh.gif

Публикувай отговор