Ето тук се вижда, че и в темата разход си тотално невеж. И дори съм абсолютно сигурен, че реално не знаеш колко харчи лично твоята кола.SFINKS написа:...по принцип и 1 каране е достатъчно за да разбереш какъв е разхода на даден автомобил при твоят си стил на шофиране
Темата разход ми е хоби. И защото ми е хоби, то му обръщам достатъчно внимание. И за това ще ти кажа, че никога не може да знаеш от едно каране колко харчи една кола. Никога. Трябва време, статистика и желание, за да разбереш колко харчи една кола. Дори в моите ръце мога да предполагам колко харчи една кола. Но положението на пътя се мени постоянно. Аз всеки ден (буквално) си засичам разхода на колата по БК, а и накрая на колонка, като свърши резервоара. И една кола спрямо условията на пътя, при абсолютно един и същи стил на каране, то може да даде много голямо отклонение в показанието. Говоря за проценти над 50, а не ниски такива.
А като ти говоря едно и също каране, това го казвам напълно сериозно. Като да речем знам, че от една отправна точка на пътя (примерно знак) минавам със скорост между 60 и 62км/ч, защото знам, че като пусна там педала, то ще съм с необходимата скорост след 400 метра, където има легнал полицай, който трябва да го превзема с 20км/ч, а след това трябва да ускоря до 40км/ч (+/-2-3км/ч), защото знам, че светофара ще светне червено, примерно. Буквално говоря за еднакъв стил на каране. И предвид това пак не мога да кажа, че с едно каране ще разбера колко харчи един автомобил.
Ама ти знаеш. Лошо няма. Ама май само си представяш ми се струва. biggrin.gif