Покупка на Corolla Verso E121 2.0 D4D - конкретна обява?

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: Покупка на Corolla Verso E121 2.0 D4D - конкретна обява?

Мнение от Akima » 09 Апр 2015 22:40

Иво,за да съм честен трябва да кажа,че не съм звънял в Карком.
Не го сметнах за необходимо при положение,че ползвам визуални индикатори - калъфи за волани и седалки съм виждал,но досега не съм видял калъф за ск.лост. tooth.gif
Накрая решихме проблемът на моите познати с Хонда Джаз,но там просто съпругата като тропне с крак и става на нейното. wacko.gif

Ако знаеш нещо за колата,което ние не знаем май сега е моментът да споделиш - подозирам,че целта на колегата е да вози малки деца,а с безопастността на децата шега не бива.

Лошото е че още има търговци,които отказват преглед в доверен сервиз. sad.gif

Весели празници на всички.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 10 Апр 2015 00:15

Не, не знам, нямам нищо общо с това Версо.
За мен кола се гледа, слуша и кара, ако е добре в момента на покупката километрите не трябва да ви притесняват..
Нови коли се чупят, стари минават по милион км..и обратното се случва разбира се.
Километрите не са гаранция, още по- малко външният вид за техническото състояние на един автомобил (изключвам течове на масла, състояние на сп. дискове, удари и др... неща които могат да се видят на живо, но не и на снимка от обява).
Затова и леко ме дразни когато се изказват мнения и се прави дневен/месечен и т.н. разбор на пробега wacko.gif само по снимки.
Несериозно е за мен, а и не виждам с какво това помага на потребителя задал въпроса.

Весели празници.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 10 Апр 2015 00:21

Тук не говорим за анализатори от ЦРУ. biggrin.gif
Аз и в друга тема го бях казвал - по снимка диагноза може да получите само от ортопед/рентгенолог. cool.gif

Лошото е,че без диагностика при дилъра няма как да погледне обикновен човек показанията на дюзите,които май са най-скъпият компонент/консуматив даже/.

Все пак не всеки ходи с miniVCI в джоба и лаптоп под мишница.

Аз и до ден днешен не мога да си обясня защо така им се зацапват салоните на Версотата от тези години.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
miso25
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от miso25 » 11 Апр 2015 08:06

Защо се зацапват ли??? И за мен е много странно това, но дори от вода да се разлее остава петно. Явно материята/плата е някаква адски смотана. mellow.gif
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006

kras4o

Мнение от kras4o » 11 Апр 2015 15:37

IVOtuning написа: Затова и леко ме дразни когато се изказват мнения и се прави дневен/месечен и т.н. разбор на пробега wacko.gif само по снимки.
Несериозно е за мен, а и не виждам с какво това помага на потребителя задал въпроса.

Весели празници.
Какво те дразни в това че тая 10 годишна нафтова печка няма как да е на 115 000 километра?
И ти го казвам с 200% сигурност и без да отварям и снимките даже. cool.gif

Джамбазите продължават да връщат, дори още в Италия може да е върната.
Вместо да се хванем да направим петиция, натиск срещу тарикатите на дребно, които вече толкова години се подиграват с хората, сте седнали с глупости да се занимавате.

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 11 Апр 2015 16:37

kras4o написа:
IVOtuning написа: Затова и леко ме дразни когато се изказват мнения и се прави дневен/месечен и т.н. разбор на пробега wacko.gif само по снимки.

Весели празници.
Какво те дразни в това че тая 10 годишна нафтова печка няма как да е на 115 000 километра?
И ти го казвам с 200% сигурност и без да отварям и снимките даже. cool.gif

Джамбазите продължават да връщат, дори още в Италия може да е върната.
Вместо да се хванем да направим петиция, натиск срещу тарикатите на дребно, които вече толкова години се подиграват с хората, сте седнали с глупости да се занимавате.
Според TUV средностатистическия пробег на 10.5 годишен автомобил е точно 124000 км. Или това прави средногодишно по 11800 км. Това автоматично смъква твоите 200% на 50%. Демек или ще е над посочения километраж, или под него. biggrin.gif
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

kras4o

Мнение от kras4o » 12 Апр 2015 11:36

BOz написа:Според TUV средностатистическия пробег на 10.5 годишен автомобил е точно 124000 км. Или това прави средногодишно по 11800 км. Това автоматично смъква твоите 200% на 50%. Демек или ще е над посочения километраж, или под него. biggrin.gif
И бабата италианка карала версото до само до лидъла и сутрин да закара унучето до детска, че много валяло.
първо цитираш данни ей така, които не са за версо дизел, а за всички короли включително бензинови, които по принцип се карат по-малко в Германия. Надявам се си бил там или поне имаш представа защо немеца би си купил дизел ?
Освен това там също не е забранено връщането на километри.
Та отново, тая корола ако е на 115к лично ще те черпя 1 каса бира. drunk.gif

P.S. o чудо, пет годишните и те на 110к http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?ac ... cyrca&f1=1

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 12 Апр 2015 12:06

BOz написа: Според TUV средностатистическия пробег на 10.5 годишен автомобил е точно 124000 км.
Аз се вписвам в тази статистика. За 1 година имам навъртени 55 000 км на 4 коли. От тях 52 000 са на двете тойоти . Значи идва средно по 13,750км на кола на година . laugh.gif
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 12 Апр 2015 12:27

kras4o написа:
BOz написа:Според TUV средностатистическия пробег на 10.5 годишен автомобил е точно 124000 км. Или това прави средногодишно по 11800 км. Това автоматично смъква твоите 200% на 50%. Демек или ще е над посочения километраж, или под него. biggrin.gif
И бабата италианка карала версото до само до лидъла и сутрин да закара унучето до детска, че много валяло.
първо цитираш данни ей така, които не са за версо дизел, а за всички короли включително бензинови, които по принцип се карат по-малко в Германия. Надявам се си бил там или поне имаш представа защо немеца би си купил дизел ?
Освен това там също не е забранено връщането на километри.
Та отново, тая корола ако е на 115к лично ще те черпя 1 каса бира. drunk.gif

P.S. o чудо, пет годишните и те на 110к http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?ac ... cyrca&f1=1
Точно защото съм бил в Германия и много добре знам как си карат колите, точно и за това го споделям, че този мит, че карали милиони километри е безкрайно грешен.
И още веднъж грешиш - в Германия е подсъдно манипулирането на километража. Поне проверявай изказванията ти предварително. Защото в случая освен да казваш думи в стил ЕЖК, то друго май не правиш. drunk.gif

kras4o

Мнение от kras4o » 12 Апр 2015 12:49

За криминализирането си прав. е и ? И нищо не знаеш за германците щом продължаваш да твърдиш, че тая италианка е на оригинални километри.
http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... ilometraj/
Не съм казал че карат по милион, не че няма.
Само, че на 100 немски дизелови версота 1 ще прави по 10 000 на година. и дадох пример с двете актуални обяви в мобиле на 5 годишни дето и те на 100 хиляди.

Пак казвам джамбазите си лъжат, пък вие си и вярвате ! сервизна италианска книжка и върнат километраж - 50-100 евро макс.

жалка история

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 12 Апр 2015 19:47

Аз няма какво да твърдя. Просто казвам, че може и да е на тези километри, а може и да не е на тези километри. Но нищо не пречи и да е на тези километри.
За разлика от теб, където си чак 200% сигурен, че не е на тези километри. Ако имаш доказателства относно километража й, то споделяй. Иначе говориш някакви теории, които са ти в главата и с нищо не помагаш в случая.

Аватар
alexsv_17

Мнение от alexsv_17 » 12 Апр 2015 23:00

Хората, които купуват нов дизел наистина го вземат да му навъртат километри. И мен ме съмняват тези километри да са реални, но в случая е по-важно техническото състояние, отколкото показанието на одометъра. Може да е карана и поддържана и да е на 300-400к и да е за предпочитане пред някой екземпляр на 115к км.
Ето и една интересна статия за превъртането на км и то в Германия - оказва се че това си е бизнес дори и там.
http://autobild.bg/Тайно-заснемане-на-„ ... етраж/a316

bgr79
Благодарил/а: 4 пъти

Мнение от bgr79 » 14 Апр 2015 09:00

Akima написа:Не мога да разбера защо даже я дискутираме тази обява - написах на колегата нещата.
Колата съм я гледал на място - явно има съфорумници,на които им куца дедукцията или имат роднини с автоморги.
Да не говорим,че направо "познах" политиката за преглед в оторизиран сервиз и транзитни номера...

Колега,
търсиш семеен ван така ли да разбирам?
Напиши и какъв ти е бюджета.
Здравей, колега!
Да, търся семеен автомобил. Насочил съм се към Тойота Корола Версо като посочената в обявата. Бюджета ми е максимум 8 000лв., но може и малко повече до 8 500лв. ако е с регистрация във Варна или Стара Загора (от Стара Загора съм, но живея във Варна). На година правя около 9 000 км.
VW Golf 3, 1.8 mi, 90 к.с., 1993г.
Toyota Corolla Verso 2.0, D-4D, 116к.с., 2004г.

kiks
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от kiks » 18 Апр 2015 01:57

BOz написа:И още веднъж грешиш - в Германия е подсъдно манипулирането на километража
Аз съм купувал кола от Германия с върнат километраж! Представям си какво "връщане" има в Италия :) Но това не помага на колегата. Затова най добре да се спре на Тойота купена в България, със сервизна история! Но естествено да приготви и малко повече пари, ако това не е проблем.

Иначе трябва да се включи в бюджета еко такса, гражданска, регистрация, винетка, масло 6 литра, филтри 4 броя, антифриз (смяна на заводския на 150 000 км), масло на скоростна кутия (на 90 000 км), чистене на ЕГР клапан (първо чистене на 120 000 км по спомени), летни гуми (идва лято), предни дискове, от това следва и предни накладки (явно няма да са нови), регулиране на преден мост, ако сложим и съединител и/или маховик, ами ремък, най малкото доливане на фреон за климатика....маи по добре по далече от кола с незнайна история и състояние
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 2005; Toyota Verso 2.0 2012

Mitizaro

Покупка на TOYOTA Corolla Verso (2-ра ръка) за първа кола!

Мнение от Mitizaro » 03 Окт 2015 22:04

Здравейте,Форум,
Пише ти Млад шофьор със следните изисквания:

Здрава, икономична ВИСОКА кола (по възможност и широка), която да не е лукс а просто да се движи, да е нормална и ИКОНОМИЧНА. Кожи, можи, екстри, гъзарии - не са толкова важни. Нека вози неразбираемо, т.е. майната им на bmw и "гъзарията". Важното е да ме заведе от точка А до точка Б удобно и да е здрава/икономична.

Отговор след известно напъване на мозъчето: Toyota Corolla VERSO.

Влюбих се в нея! Само за 6-7 бона, 2003-2004 година кола, която е ТОЙОТА, здрава е, ВИСОКА е и има два реда задни седалки, които стават като легло със чаршафчето. Т.е. след дискотечка можеш да викнеш мацето в колата, вместо да трябва да пътуваш толкова.

Има и хладилна жабка и е супер икономична.

ЕДИНСТВЕНИЯ ми косур е, че първо: Може да има скрити ?мании? и проблеми с тези коли ЗАТОВА ПИША В ТОЗИ ВЕЛИК ФОРУМ.
Второ: Дизелов двигател D4D е по-икономичната и по-малко данъчна опция, но е дизел.. и всичко може да стане. Затова отново пиша във форума.

1.Какво ще кажете?
2.Дали бензиновия е по-добра идея?
3.Дали с дизела ше съм окей?
4.Хора купували си този автомобил от 2003 година 2-ра ръка?
5.И като цяло развалят ли се?
6.Как са цените за масла, работи ?а-у??

Благодаря,
Димитър
Последно промяна от Akima на 05 Окт 2015 08:57, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.

Публикувай отговор