Здравейте колеги, вчера ходих сам да гледам една корола версо в автокъща във Варна 2000 м3, 115 к.с. 2005г., дизел, нов внос от Италия. Ето линк към обявата:
http://www.cars.bg/c1118815 .
Колата запали без проблем от първия път и си показваше на таблото, че е студена (светеше синя лодка на таблото). Светеше обаче и една лапма долу в десния ъгъл на таблото (не запомних каква форма и цвят имаше тя)! На въпроса ми какво означава тази лампа, продавача каза, че означавало, че трябвало да се смени маслото.

Може ли да означава наистина това, което ми каза продавача? Не съм проверявал щеката за ниво на маслото. Предните спирачни дискове бяха много ръждиви и имаха голям ръб - около 4 мм (не съм мерил със шублер, но беше голям). Подкарах колата 15 метра напред и назад на територията на автокъщата и ми направи впечатление, че съединителя е доста твърд и общо взето карах колата на полусъединител ( не успях да преценя къде отделя, но май беше високо) за да не изгася двигателя! При натискане на спирачката се чуваше стържене откъм предно дясно колело. Обясниха ми че е от ръждата по предните дискове и че шума щял да изчезне като се махне ръждата. Друг дефект беше, че предния ляв фар имаше счупено парче от долната част на рефлектора, (рефлектора си беше там) но пък бронята и стъклото на фара бяха цели и нямаше вода във фара! Нямаше видими следи от ръжда по купето. Салона беше в добро състояние. Мисля, че се предлагаше само с един ключ! Според vin номера е произведена в Турция. Според Вас колеги заслужава ли внимание този автомобил с така описаните дефекти? Колко би струвало първоначалното обслужване на този автомобил, смяна на съединител (евентуално) и смяна на предни спирачни дискове и накладки или да се ориентирам далеч от тази обява?
Моля модераторите да преместят темата, ако не съм избрал подходящия раздел!
VW Golf 3, 1.8 mi, 90 к.с., 1993г.
Toyota Corolla Verso 2.0, D-4D, 116к.с., 2004г.