Здравейте Колеги,
извинявам се ,че не съм писал от доста време но имах разни лични неща, които бяха на преден план.Както и да е
За Тойотката ,карам я вече 8ми месец и впечатленията ми все още са почти непреоменени,страхотен бюджетен автомобил,не първа младост но все пак си е моя

За това времето ,от Юни 2015 до сега съм изминал 18 000км.
Още като я взех я закарах на майстора ,които ми подържаше предната кола да я погледне и след това направихме смяна на масло (сложих Toyota Fuel Economy 5w30) и филтрите,както и две биалетки(сложихме усилени някакви на Mahle) а и гарнитура на капака.Проблема с чистачките беше отстранен след смяна на двете помпички.Всичко беше перфектно ,но след около 4000км забелязах че маслото на пръчката е почти на минимума,купих един литър пак Тойота масло долях и така до 10000.(До 15 долях още 1 опаковка от литър).Порових се малко из форума и видях че това е често срещан проблем при 1,6vvtI-масларки са си(както един колега е написал по-горе), Според майстора било от маслото въпреки това което му казах.Преди 3к км направих смяна с Castrol Edge 5w30 пък ще видим,както и смяна на заден спирачен маркуч. Мисля ако продължава така да я заведа на лекар в ТМ Ауто или Монца ,пък дано имат решение на проблема.
Забавното в цялата работа е че звъннах в Монца Благоевград,(в ТМ Ауто,не ми вдигаха) да попитам кога последно е ходила колата в официално представителство ,ии отговора беше на 11.11 на 465 000км,реакцията ми беше като на тази емотиконка

на километража ми показва 165к,но това не е нещо което да ни учуди все пак е 13г. кола,а и сме свикнали с номерата на българските джамбази. И такива работи с мен и моята кола.
А сега да се оплача:Преди месец я забърсах в един безистен и сега чакам обезщетение от застрахователите и трябва да я правя,(повърхностно е:двете лайсни на вратите от дясно,ожулено огледало и няколко черти по калника) Видях че ТМ ауто предлагат тенекеджииски услуги и ще им направя едно запитване,щом получа парите.
Прилагам и първите снимки на колата.Красавица ми е

)