Corolla Verso E12 D4D 90HP 2002 след два месеца експлоатация

Аватар
alexstrahilov
Автомобил: RAV4 III Gen

Corolla Verso E12 D4D 90HP 2002 след два месеца експлоатация

Мнение от alexstrahilov » 04 Мар 2015 22:49

Привет на всички Тойота ентусиасти,

Вече почти два месеца от както си взех кола с нарицателнато в нашите среди "Дупнишка италианка" Корола Версо. След всичко изчетено по форума мога да кажа, че колата се държи повече от прилично. Очквах да си покаже италианския характер и да ме изненада с някой скъп ремонт, но уви слава Богу за сега е добре.
По презумция почти всички колеги пишат за да се оплакват или за съвет, аз реших да напиша няколко реда за да се похваля.

За два месеца съм навъртял около 3000 км, от които повече от половината градско, за този период смених масла, филтри. ремъци, предни биалетки. Маслото и антифриза са константа, не трепват. Много бях уплашен от прочетеното във форума, че почти всики Тойоти са "маслояди" . Разход на основа на борда и не само, извънградско 5.3-5.5л/100, умерено карене - 100-130 км/ч, градско 7.5 - 8.0/100км. Сравнително добра динамика за този малък двигател, хубав въртящ момент, безпроблемни скорости, типичен дизелов съединител, отделящ ниско. Слава Богу, няма приплъзване, скърцане и т.н. Не съм забелязъл зад мен мъгла ( сив,черен и т.н. дим) даже и когато е студена. Палене с едно подгряване на външна температура около -10 градуса, с полвин оборот на стартера. Перфектна ергономия, видимост, позиция на водача, фарове, климатроник - i'm in love :-). Цял живот съм карал Мерцедес и си мислех, че с друга кола няма да съм happy, но уви Версото ми харесва.
Все още има външни забележки, живял съм в Италия и знам как карат там, ще я пооправя скоро, мразя одрана кола. Искам да я кача на диагностика да видя дюзите, струва ми се че мотора доста трака особено на празен оборот или когато върнеш педала на газта. Скоро карах Корола 2005 1,4 Д4Д, стори ми се по тих от моя, това нормално ли е ? Като минус виждам слабата шумоизолация след 120 става адски шумна, имам чувството че чувам насрешния вятър в купето, не е за пренебрегване и по-слабите спирачки с които вече свикнах.

stupid.gif

поздрави

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Re: Corolla VersoD4D 90 кс, 2002, след два месеца експлоатац

Мнение от Bass_Man » 04 Мар 2015 23:56

Честито колега и много безаварийни! Иначе като цяло Тойотите не са маслояди просто има една серия двигатели където става фал. Честно казано дзелите на Тойота са доста тихи не знам защо твоя ти се вижда шумен, а и спирачките би трябвало да са добри но тази още не е със спирачни асистенти и просто трябва да си се натиска малко по-силно.

Аватар
alexstrahilov

Мнение от alexstrahilov » 05 Мар 2015 10:56

Благодарско :thumbsup:

За шумен, примерно не мога да го сравня с опелските 1,7, или VW 1,9 tdi, преди помпа дюзата определено са по шумни.
Но и този 1,4 д4д на Тойота или 2.0 пък 2,2 Cdi на Мерцедес ( и двата с верига), са определено по тихи от моят, особено пък когато е студен. blush.gif

Може би са тръгнали дюзите, но ще пробвам да смегча малко тракането с добавка или безмоторно масло. wink.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 05 Мар 2015 11:23

Пусни му една диагностика да видиш как е положението.

Аватар
alexstrahilov

Мнение от alexstrahilov » 05 Мар 2015 12:51

Ето как запали днес на минус един, съответно и шум при студен старт:

https://www.youtube.com/watch?v=H71dWV2allw

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 05 Мар 2015 13:18

Нищо не се тресе вътре, нямаш димка отзад колата си е екстра! Като цяло изолацията на тези коли е по-лека.

Аватар
alexstrahilov

Мнение от alexstrahilov » 17 Мар 2015 17:47

Да днес окончателно се убедих, че колата е в добро състояние. Идвам от Монца Благоевград, след направена диагностика на двигател и горивна система. Оказа се, че колата не натрупала никъде грешки. Дюзите за които бях най-притеснен са в перфектно състояние с показатели около "0".
Две от подгревните свещи бяха заминали, като се сетя, че палеше на най-голямата студ на половин оборот на стартера, си мисля какво ли щеше да е ако са работили и 4-те. Няма проблем с налягане на нагнетателната помпа, AGR или SCV клапани, СТРАОТНООО

Сменихме неработещите свещи, всичко с работа, труд и диагностика -197 лв. Мисля, че можеше да е и по зле.

biggrin.gif

cameo
Обратна връзка:

Re: Corolla Verso E12 D4D 90HP 2002 след два месеца експлоат

Мнение от cameo » 04 Юни 2015 11:10

Здравейте,
И аз като колегата alexstrahilov от няколко месеца съм собсвеник на Corolla Verso E12 D4D 90HP 2002. Колата идва от Австия и след редовното обслужване при такава покупка, като цяло съм доволен. Имам сериозни притеснения само за разхода на гориво, който ми се вижда висок/извънградско 100-140км/ч е около 7 л/100/. Моля, ако някой може да ми каже каква може да бъде причината за това.

Публикувай отговор