Вече почти два месеца от както си взех кола с нарицателнато в нашите среди "Дупнишка италианка" Корола Версо. След всичко изчетено по форума мога да кажа, че колата се държи повече от прилично. Очквах да си покаже италианския характер и да ме изненада с някой скъп ремонт, но уви слава Богу за сега е добре.
По презумция почти всички колеги пишат за да се оплакват или за съвет, аз реших да напиша няколко реда за да се похваля.
За два месеца съм навъртял около 3000 км, от които повече от половината градско, за този период смених масла, филтри. ремъци, предни биалетки. Маслото и антифриза са константа, не трепват. Много бях уплашен от прочетеното във форума, че почти всики Тойоти са "маслояди" . Разход на основа на борда и не само, извънградско 5.3-5.5л/100, умерено карене - 100-130 км/ч, градско 7.5 - 8.0/100км. Сравнително добра динамика за този малък двигател, хубав въртящ момент, безпроблемни скорости, типичен дизелов съединител, отделящ ниско. Слава Богу, няма приплъзване, скърцане и т.н. Не съм забелязъл зад мен мъгла ( сив,черен и т.н. дим) даже и когато е студена. Палене с едно подгряване на външна температура около -10 градуса, с полвин оборот на стартера. Перфектна ергономия, видимост, позиция на водача, фарове, климатроник - i'm in love :-). Цял живот съм карал Мерцедес и си мислех, че с друга кола няма да съм happy, но уви Версото ми харесва.
Все още има външни забележки, живял съм в Италия и знам как карат там, ще я пооправя скоро, мразя одрана кола. Искам да я кача на диагностика да видя дюзите, струва ми се че мотора доста трака особено на празен оборот или когато върнеш педала на газта. Скоро карах Корола 2005 1,4 Д4Д, стори ми се по тих от моя, това нормално ли е ? Като минус виждам слабата шумоизолация след 120 става адски шумна, имам чувството че чувам насрешния вятър в купето, не е за пренебрегване и по-слабите спирачки с които вече свикнах.

поздрави