[Дискусия]Добавки за гориво и моторно / трансмисионно масло.

Публикувай отговор
Аватар
martod

Re: Най-добрата добавка за моторно масло - Дискусия.

Мнение от martod » 03 Фев 2015 19:08

nowyaris написа: Заради какво точно е блокирал мотора
От многото нано частици натрупани по стените на цилиндрите, те са станали по тесни от буталата .. tooth.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Фев 2015 21:24

Тонии написа:.....Така ще бъде,докато има хора които да са сигурни че " от искъро по-дълбоко нема и от Витоша по-високо нема " . Технологиите отдавна задминаха познанията на нашия средно статистически инженер, какво да говорим за завършил механо-техникум hmm.gif
Та казваш, че не трябва да слушаме собствения си опит и разум, и сериозните производители на автомобили и на ГСМ?
А да вярваме на рекламите на някакви си производителчета на добавки и съответните им местни дистрибутори?

Не звучи сериозно :whistle:

martod, и аз така си помислих - просто луфта е бил половин милиметър, ама милиардите наночастици са запълнили празнината, а предозировката е уплътнила така буталото, че вече и молекулите не са могли да минават по стената... И е запекъл worthy.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Оги
Благодарил/а: 27 пъти
Получена  благодарност: 15 пъти

Мнение от Оги » 03 Фев 2015 22:02

Мотора не е отварян, колата беше стара и е заминала за скрап. По-вероятно ми се струва да е затегнал коляновия вал понеже сегментите "изстъргват" онова, което е в повече върху цилиндрите. Някъде из маслената магистрала се е събрало голямо количество от добавката и това е причинило проблема. То може скапан мотор да се третира с 4 дози, но това става най-малко на 2 части през 50-100 км пробег и след всяко третиране мотора се оставя да работи на празен ход 10 мин. да може бъркоча да се разнесе равномерно преди да се натоварва мотора. Последното обаче не е правено, а флаконите са изсипани в гърловината наведнъж и газ.
С такава добавка ми спря свиренето в скоростите.Виеше като ЗИЛ. Интересно, че я налях през зимата, а ефекта дойде чак през лятото. Явно е трябвало да се стопли за да реагира.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

todor87

Мнение от todor87 » 03 Фев 2015 22:29

slowtraveler написа:
Тонии написа:.....Така ще бъде,докато има хора които да са сигурни че " от искъро по-дълбоко нема и от Витоша по-високо нема " . Технологиите отдавна задминаха познанията на нашия средно статистически инженер, какво да говорим за завършил механо-техникум hmm.gif
Та казваш, че не трябва да слушаме собствения си опит и разум, и сериозните производители на автомобили и на ГСМ?
А да вярваме на рекламите на някакви си производителчета на добавки и съответните им местни дистрибутори?

Не звучи сериозно :whistle:

martod, и аз така си помислих - просто луфта е бил половин милиметър, ама милиардите наночастици са запълнили празнината, а предозировката е уплътнила така буталото, че вече и молекулите не са могли да минават по стената... И е запекъл worthy.gif
punk.gif голям смях пада с тези добавки.Някои хора май прекаляват с филмите за "нанотехнологиите" tooth.gif А и като се зачетох забелязах,че на Мечо клиентелата е спаднала от 300 на 30-това го считам за прогрес от негова страна biggrin.gif А за добавките моето скромно мнение е това:който иска да bash.gif
Auris 2.0 d-4d SOL 1AD-FTV 2009 - бивша
Skoda Superb Combi 2.0 TSI DSG 2016 - настояща
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 2016 - настояща

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 03 Фев 2015 22:58

Оги написа: С такава добавка ми спря свиренето в скоростите.Виеше като ЗИЛ. Интересно, че я налях през зимата, а ефекта дойде чак през лятото. Явно е трябвало да се стопли за да реагира.
Ами явно ти е добавката ти е направила маслото по-гъсто, щом чак лятото си усетил ефекта й...
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Тонии

Мнение от Тонии » 03 Фев 2015 23:08

ffsolutions написа:Баща ми наскоро сложи добавка в двигателя, че мотора му лапа масълце. Няма да споменавам коя марка бе, но имаше добър резултат.
Аз самият не съм слагал добавки в маслото, но карам постоянно с добавка в резервоара, и смея да твърдя, че върши чудесна работа и мотора работи изключително тихо (не един или двама приятели са се чудили как може дизел да работи толкова тихо).

Истината е много проста - всяко стадо си има своята мърша. На пазара за добавки, от какъвто вид и за каквато и цел да се произвеждат, ще има както добри, така и лоши варианти. Важното е човек да си провери внимателно нещата преди да закупи и използва каквото и да е (и това важи не само за добавките).
За мен математиката е проста - щом една компания продава над 70 години на пазара, явно има качествена продукция. Колкото и "балъци" да има по света, няма достатъчно, за да я изкарат толкова дълго. :thumbsup:

Колеги повече от ЯСНО е защо производителя на автомобила НЕ обича добавките. Производителя има ПОЛЗА да се чупи автомобила , за да продава резервни части и в последствие нов автомобил. Вие имате полза да увеличавате живота на агрегатите на ВАШИЯ автомобил.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 03 Фев 2015 23:17

Тоше - как по-точно разбра, че са намалели клиентите !?? Тука утепа коня от смях ...... Звездите ли ти говорят ?!

Тони - ай сега тръгни да спориш, че производителя не прави нещата за пари, а за общото благо на ползвателя .... tooth.gif Много хора тук го мислят, че дори го вярват! Нема смисъл - има добавки, които просто правят това, което е описано на кутията. Има много ментаци също. Пък и българина всичко знае - от домашно лечение до ядрена физика. Хубаво е човек да знае какво купува, защо и да попита за опита на други хора. Но да знаеш всичко и да не развиваш мисленето си са доста различни неща..... Цели електроцентрали и сума мини и минна технология ползва добавки и виджат смисъла да плащат хиляди левове, ама видиш ли, щом тук се казва че не стаа, значи не стаа...... tooth.gif

Тонии

Мнение от Тонии » 03 Фев 2015 23:52

Какво се чудиш,тези хора познават само М 10 Д,завършили механо-техникум през миналия век. За тях нано технология звучи някак си космическо ohmy.gif

todor87

Мнение от todor87 » 03 Фев 2015 23:53

Me4oKyX написа:Тоше - как по-точно разбра, че са намалели клиентите !?? Тука утепа коня от смях ...... Звездите ли ти говорят ?!

Тони - ай сега тръгни да спориш, че производителя не прави нещата за пари, а за общото благо на ползвателя .... tooth.gif Много хора тук го мислят, че дори го вярват! Нема смисъл - има добавки, които просто правят това, което е описано на кутията. Има много ментаци също. Пък и българина всичко знае - от домашно лечение до ядрена физика. Хубаво е човек да знае какво купува, защо и да попита за опита на други хора. Но да знаеш всичко и да не развиваш мисленето си са доста различни неща..... Цели електроцентрали и сума мини и минна технология ползва добавки и виджат смисъла да плащат хиляди левове, ама видиш ли, щом тук се казва че не стаа, значи не стаа...... tooth.gif
Имах на предвид,че си спрял да преувеличаваш толкова ама май съм се объркал tooth.gif с тези електроцентрали и минни технологии направо ме разби stretcher.gif На минни машини боксове слагат(ш) ли biggrin.gif offtopic.gif
Auris 2.0 d-4d SOL 1AD-FTV 2009 - бивша
Skoda Superb Combi 2.0 TSI DSG 2016 - настояща
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 2016 - настояща

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 04 Фев 2015 00:12

Моля да не се заяждате един с друг.
Темата е за да се сравняват резултатите от добавки,достъпни на българския пазар.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 04 Фев 2015 01:05

slowtraveler написа: Въпроса е, че явно имаме различни критерии за добавка...
Та на 'индустриален' двигател(и), на които се прави редовна проверка качеството на маслото в лабораторен център на производителя на маслото, не се слагат добавки.
.................................
Не е вярно това! Аз лично съм работил за фирма която продаваше масла които никой не ги препоръчваше и съм участвал в тестове! Масово в индустрията се ползват минерални и полусинтетични долнопробни масла поради огромните обеми и нуждата от ниска цена. А това е рая за добавките!!! Дори съм присъствал на презентация на една марка немски масла за автоматите на ветрогенераторите в които бяха сложили ревитализант и изследванията им бяха доста показателни за ефекта. А отделно съм виждал тестове и знам къде се продават дори и в БГ добавки за индустрията! По принцип това за което говориш ти е мечтата на фирмите производители. Дори се опитват през застраховатлите да ги натискат но като сложиш анализите и се кротват. Но на практика нещата не са така и се променят доста драстично защото разходите за поддръжка са огромни. Това че в точно в твоята практика не си срещал подобни примери не значи че никой никога не го е правил или прави дори и сега! Но в най-скоро време и при теб ще дойдат. :)

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 04 Фев 2015 05:49

Тонии написа:Какво се чудиш,тези хора познават само М 10 Д,завършили механо-техникум през миналия век. За тях нано технология звучи някак си космическо ohmy.gif
Опа,отгъваш се.Ти да не си завършил Станфордския Технологичен миналата пролет ? Без подобни кфалификации,ако обичаш . Бъркаш Форума и Колегите с някой друг.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 04 Фев 2015 07:25

Bass_Man написа:
slowtraveler написа: Въпроса е, че явно имаме различни критерии за добавка...
Та на 'индустриален' двигател(и), на които се прави редовна проверка качеството на маслото в лабораторен център на производителя на маслото, не се слагат добавки.
.................................
Не е вярно това! Аз лично съм работил за фирма която продаваше масла които никой не ги препоръчваше и съм участвал в тестове! ....
Басмане, имах предвид употребата на добавки в двигатели и агрегати, за които е жизненоважна изправността, икономията и т.н.. Ветрогенераторите са доооста далеч от тези изисквания, въпреки, че според приятели в 'масления' бизнес са доста добри клиенти, защото консумират доста масло.
Затова имах предвид сериозните индустриални двигатели - морския транспорт или дизелови електроцентрали, където има големи, скъпи двигатели и агрегати.
В тази сфера, където се въртят големи пари и неустойки, никой не би обърнал внимание и не би си губил времето с производител на 'непрепоръчани' масла...
Параметрите на маслото се следят. Изпращат се с куриер редовно проби от основни масла (двг, редуктори и т.н.) на лабораторията, и лабораторията казва какво се прави.
И в момента работя в такава фирма, та затова и споделям личен опит, а не реклами по кутийките...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 04 Фев 2015 09:17

И двамата с Мечо говорят за всякакъв вид добавки само не за такива за моторно масло.
Айде върнете се да прочетете заглавието на темата, преди да пишете за трансмисии и вятърни мелници!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Фев 2015 09:46

И двамата говорим за неща, които имат доста по-сериозни ремонтни разходи от автомобилния двигател. Много от които работят на ДООООСТА по-високо натоварване от ДВГ. Щом работи при тях, значи работи при двигателя. ДВГ-тата се правят от сравнително прости метали, не от керамика или платина.... Щом взаимодейства на едните, какво го спира да взаимодейства с другите !??

Тоше - с теб мило дете изобщо нямам намерение да водя разговор, щото тия неща явно не са ти ясни ... Газотурбинни джаджи.... те ТЕЦ-овете и те са шматки според теб явно... Кой ти говори за боксове бре момче ??! Говорим за добавки, а отчет пък на теб лично немам никво намерение да давам... Спри шумовете в главата и помисли малко преди да пишеш.

Публикувай отговор