От многото нано частици натрупани по стените на цилиндрите, те са станали по тесни от буталата ..nowyaris написа: Заради какво точно е блокирал мотора

От многото нано частици натрупани по стените на цилиндрите, те са станали по тесни от буталата ..nowyaris написа: Заради какво точно е блокирал мотора
Та казваш, че не трябва да слушаме собствения си опит и разум, и сериозните производители на автомобили и на ГСМ?Тонии написа:.....Така ще бъде,докато има хора които да са сигурни че " от искъро по-дълбоко нема и от Витоша по-високо нема " . Технологиите отдавна задминаха познанията на нашия средно статистически инженер, какво да говорим за завършил механо-техникум
slowtraveler написа:Та казваш, че не трябва да слушаме собствения си опит и разум, и сериозните производители на автомобили и на ГСМ?Тонии написа:.....Така ще бъде,докато има хора които да са сигурни че " от искъро по-дълбоко нема и от Витоша по-високо нема " . Технологиите отдавна задминаха познанията на нашия средно статистически инженер, какво да говорим за завършил механо-техникум
А да вярваме на рекламите на някакви си производителчета на добавки и съответните им местни дистрибутори?
Не звучи сериозно![]()
martod, и аз така си помислих - просто луфта е бил половин милиметър, ама милиардите наночастици са запълнили празнината, а предозировката е уплътнила така буталото, че вече и молекулите не са могли да минават по стената... И е запекъл
Ами явно ти е добавката ти е направила маслото по-гъсто, щом чак лятото си усетил ефекта й...Оги написа: С такава добавка ми спря свиренето в скоростите.Виеше като ЗИЛ. Интересно, че я налях през зимата, а ефекта дойде чак през лятото. Явно е трябвало да се стопли за да реагира.
ffsolutions написа:Баща ми наскоро сложи добавка в двигателя, че мотора му лапа масълце. Няма да споменавам коя марка бе, но имаше добър резултат.
Аз самият не съм слагал добавки в маслото, но карам постоянно с добавка в резервоара, и смея да твърдя, че върши чудесна работа и мотора работи изключително тихо (не един или двама приятели са се чудили как може дизел да работи толкова тихо).
Истината е много проста - всяко стадо си има своята мърша. На пазара за добавки, от какъвто вид и за каквато и цел да се произвеждат, ще има както добри, така и лоши варианти. Важното е човек да си провери внимателно нещата преди да закупи и използва каквото и да е (и това важи не само за добавките).
За мен математиката е проста - щом една компания продава над 70 години на пазара, явно има качествена продукция. Колкото и "балъци" да има по света, няма достатъчно, за да я изкарат толкова дълго.![]()
Имах на предвид,че си спрял да преувеличаваш толкова ама май съм се объркалMe4oKyX написа:Тоше - как по-точно разбра, че са намалели клиентите !?? Тука утепа коня от смях ...... Звездите ли ти говорят ?!
Тони - ай сега тръгни да спориш, че производителя не прави нещата за пари, а за общото благо на ползвателя ....Много хора тук го мислят, че дори го вярват! Нема смисъл - има добавки, които просто правят това, което е описано на кутията. Има много ментаци също. Пък и българина всичко знае - от домашно лечение до ядрена физика. Хубаво е човек да знае какво купува, защо и да попита за опита на други хора. Но да знаеш всичко и да не развиваш мисленето си са доста различни неща..... Цели електроцентрали и сума мини и минна технология ползва добавки и виджат смисъла да плащат хиляди левове, ама видиш ли, щом тук се казва че не стаа, значи не стаа......
Не е вярно това! Аз лично съм работил за фирма която продаваше масла които никой не ги препоръчваше и съм участвал в тестове! Масово в индустрията се ползват минерални и полусинтетични долнопробни масла поради огромните обеми и нуждата от ниска цена. А това е рая за добавките!!! Дори съм присъствал на презентация на една марка немски масла за автоматите на ветрогенераторите в които бяха сложили ревитализант и изследванията им бяха доста показателни за ефекта. А отделно съм виждал тестове и знам къде се продават дори и в БГ добавки за индустрията! По принцип това за което говориш ти е мечтата на фирмите производители. Дори се опитват през застраховатлите да ги натискат но като сложиш анализите и се кротват. Но на практика нещата не са така и се променят доста драстично защото разходите за поддръжка са огромни. Това че в точно в твоята практика не си срещал подобни примери не значи че никой никога не го е правил или прави дори и сега! Но в най-скоро време и при теб ще дойдат.slowtraveler написа: Въпроса е, че явно имаме различни критерии за добавка...
Та на 'индустриален' двигател(и), на които се прави редовна проверка качеството на маслото в лабораторен център на производителя на маслото, не се слагат добавки.
.................................
Опа,отгъваш се.Ти да не си завършил Станфордския Технологичен миналата пролет ? Без подобни кфалификации,ако обичаш . Бъркаш Форума и Колегите с някой друг.Тонии написа:Какво се чудиш,тези хора познават само М 10 Д,завършили механо-техникум през миналия век. За тях нано технология звучи някак си космическо
Басмане, имах предвид употребата на добавки в двигатели и агрегати, за които е жизненоважна изправността, икономията и т.н.. Ветрогенераторите са доооста далеч от тези изисквания, въпреки, че според приятели в 'масления' бизнес са доста добри клиенти, защото консумират доста масло.Bass_Man написа:Не е вярно това! Аз лично съм работил за фирма която продаваше масла които никой не ги препоръчваше и съм участвал в тестове! ....slowtraveler написа: Въпроса е, че явно имаме различни критерии за добавка...
Та на 'индустриален' двигател(и), на които се прави редовна проверка качеството на маслото в лабораторен център на производителя на маслото, не се слагат добавки.
.................................
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot], Google [Bot] и 6 госта