Джаджа против кражба на дизелов авенсис.

Avensis fen

Джаджа против кражба на дизелов авенсис.

Мнение от Avensis fen » 23 Яну 2015 14:48

Здравейте, може ли някой да ми помогне с безопасна за нормалната работа на автомобила идея, за монтаж на джиджавка / примерно бутонче, което прекъсва определена ел.верига и автомобила не може да запали/. Автомобила е дизелов авенсис Т25.

offtopic.gif Преди някой да обясни, че е добре да ползвам търсачката, искам да кажа, че намерих две подобни теми, в които прочетох идеи, колко е по-добре да си направиш каско, каква по-хибава аларма да си монтиташ, и колко подготвени били крадците, и как виждате ли няма никакъв смисъл в това което искам. Бих желал и ще съм ви благодарен ако темата не се промени, както в други подобни и получа някое добро решение на въпроса.

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Re: Джаджа против кражба на дизелов авенсис.

Мнение от scorpion » 23 Яну 2015 15:53

Не съм срещал подобна тема с дадени идеи от типа направи си сим (апропо може именно във форума на "Направи си сам" да има нещо.
Иначе без да претендирам за точно тази техническа грамотност ще споделя нещо, което ми бяха монтирали на едно Рено 19, преди доста години.
От доилен апарат laugh.gif една ампула, която имаше магнит и играеше ролята на прекъсвач. Беше монтирана зад единия отвор за въздух, като в нея идваше кабелче за възбуждането на стартера, което пък бе прекъснато в двг отсег, така, че да не се вижда разбира се. В мене имах едно преправено ключодържателче с магнитче вътре. Приближавайки магнита си към точното място (отвора за въздух) се чуваше едно цък и колата се палеше. При паркиране след загасване отново с магнитчето цък и няма запалване ... Всичко беше много добре направено и с гаранция, че ако не знае човек къде точно да доближи магнита НЯМА ЗАПАЛВАНЕ. Давал съм магнитчето да се пробват но ... без успех. Само аз знаех тайната biggrin.gif

Всичко струваше около 5 лева но работеше като за 500 biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Е, да не забравяме, че ако някой иска да открадне колата няма какво да го спре. На мен ми баха откраднали ФИАТ 125р (беше реновиран изцяло), а на съсед му бяха дигнали колата БМВ 3 с репатрак (видял ги как отпрашват) ...

geniya
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 8 пъти

Мнение от geniya » 23 Яну 2015 16:22

Тази ампула се казва РИД АМПУЛА и се продава във всеки магазин за електронни части.Струва макс. 1лев.Монтира се под пластмаса някъде където знае само собственика и с магнитчето като се доближи контактите в ампулата се затварят и пали.Естествено трябва да се подбере правилно местото на прекъсване на тази ел.верига, например захранване за ЕКУ, бобина на имобилайзер и т.н.
Toyota Rav4 XA30 2008, 2.2 D4D 136hp /No DPF и Toyota Yaris 1.5 Hybrid 2013

scorpion

Мнение от scorpion » 23 Яну 2015 19:03

geniya написа:Тази ампула се казва РИД АМПУЛА и се продава във всеки магазин за електронни части.Струва макс. 1лев.Монтира се под пластмаса някъде където знае само собственика и с магнитчето като се доближи контактите в ампулата се затварят и пали.Естествено трябва да се подбере правилно местото на прекъсване на тази ел.верига, например захранване за ЕКУ, бобина на имобилайзер и т.н.
Колега, моите поздравления че ми припомни точно името на ампулата и подкрепи дефакто предложението... ето значи за няколно лева и малко техн.умения може да се получи добра защита против кражба. Поздрави!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 23 Яну 2015 19:37

Гледайте какво правят братушките по въпроса - http://www.kondrashov-lab.ru/primeryi-r ... ensis-iii/. :whistle:

И с пръстов отпечатък - http://toyota-club.net/files/techdata/signal/signal.htm biggrin.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

steich
Обратна връзка:

Мнение от steich » 23 Яну 2015 20:36

А бе кой е тръгнал да ги краде тези Т25-тици ... нали си имат имобилайзер ?
http://www.fapremove.com

Програмиране на TPMS сензори.

Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.

! 5 години гаранция на софтуерните услуги !

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 23 Яну 2015 20:44

Няма значение какво ще направиш ако искат да ти откраднат колата нищо не може да ги спре.
Виж втората кражба или тази дали с бутане или дърпане все тая.

scorpion

Мнение от scorpion » 24 Яну 2015 12:35

Колегата е помолил да не разводняваме темата, а който желае да даде препоръка и/или нещо практично cool.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Яну 2015 14:25

На нашите микробуси им бяхме сложили имобилайзери - електромагнитен клапан на горивото, задействан от RFID чип... И възвратен клапан на върнатата нафта, че се оказа, че дъртите мерцедеси дори да им спреш основното гориво продължават да работят през върнатата нафта punk.gif Т.е. опита не бе много успешен - разкарахме ги след година, защото почнаха да правят номера, а паленето на дизел, оставен без гориво е мъка.
По принцип такава уникална защита може да си направи всеки... Въпроса е да нанесеш минимални поражения/изменения на автомобила.
За мен прекъсване на горивото не е опция (вече).
Навярно бих прекъснал някой жизненоважен датчик (например положение колянов вал) за да има реакция само на повреден автомобил, с надеждата да го изоставят)...
Последно преди около 3 години бяха крали бус (чужда регистрация) от паркинг на хотел. Намерихме го изоставен на 300м... Което не бе сигурно дали бе добре или не - Ако не го бяхме намерили (а са го изоставили заради допълнителна защита някъде по електриките), застрахователя щеше да си го плати на собственика...
Бяха му свили ЕКУ-то, а местните апапи лапнаха ОГРОМНА сума за нов (сигурно и той краден) компютър и най-вече адаптирането му към имобилайзери , ключове и т.н.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Avensis fen

Мнение от Avensis fen » 24 Яну 2015 16:44

И аз си мислих за прекъсване на датчик но ако някой път забравя защитата активирана /датчика прекъснат/ и тръгна да паля и компютъра ще набие грешки. Какво мислите за прекъсване на захранването на екуто с прекъсвач бутонче?

offtopic.gif
.
Няма значение какво ще направиш ако искат да ти откраднат колата нищо не може да ги спре.
Ако всички разсъждавахме така то автомобилите щяха да са без аларми, имобилайзери, отключени с ключове поставени на таблата. И искам да ми обясниш примерно в мола на Цариградско си спираш колата на - 2 ниво и с тази джаджа с магнита описана по-горе от колегите как точно ще ти откраднат колата - с бутане, дърпане на буксир, с платформа?

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 24 Яну 2015 17:42

Avensis fen написа: offtopic.gif
.
Ако всички разсъждавахме така то автомобилите щяха да са без аларми, имобилайзери, отключени с ключове поставени на таблата. И искам да ми обясниш примерно в мола на Цариградско си спираш колата на - 2 ниво и с тази джаджа с магнита описана по-горе от колегите как точно ще ти откраднат колата - с бутане, дърпане на буксир, с платформа?
offtopic.gif Ще те прослядят до вкъщи или някъде където е по удобно.
Слагал съм аларми и подобни джаджи на много коли още през 90 години и съм разбрал, че каквото и да се направи няма спасение.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 24 Яну 2015 18:17

Ако прекъснеш захранване на ЕКУ-то навярно няма да ти светне контролната лампа на таблото и може да направи впечатление...
А ако прекъснеш някой сензор можеш да му сложиш емулатор (или стар такъв сензор) за да не ти трупа грешки...
Абе решения има безброй, но на времето правих такива. Сега разчитам на късмет и застраховка...
Съвременните автомобили стават все по-капризни откъм електроника, и всяко въздействие може да има неочакван ефект... Като например спиране на сервото на волана заради късно включващо реленце на бензинова помпа...

Аватар
saho

Мнение от saho » 25 Яну 2015 12:10

С минимални технически познания може да прекъснеш нещо, което с 10 лаптопа няма да маже да се възстанови, но не трябва да се пише във форуми какво прекъсваш! Всичко е с цел забавяне, ако някой е решил на 100% колата я няма, но в повечето случаи не си заслужава риска от забавянето, поне за нашите коли. :whistle:
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008

steich
Обратна връзка:

Мнение от steich » 25 Яну 2015 14:21

Всичките тези OBD джиджавки които хакват имобилайзера по CAN или по К линия, се захранват от OBD-то. Така крадат основно VAG-ове, BMW и MB ако не бъркам. Не знам този метод дали е приложим към Toyota. Ако му прекъснете захранването (+) на OBD буксата и го прекарате през 1 ключе което само вие си знаете къде е ... мисля че може да се повиши по някакъв начин сигурността. Предполагам същото може да стане или с някой второстепенен + към ЕКУ-то или към + на имо бокса. Да не говорим че ако се прекара през реле може да се прекъсват всичките, но аз лично не виждам смисъл.
http://www.fapremove.com

Програмиране на TPMS сензори.

Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.

! 5 години гаранция на софтуерните услуги !

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 25 Яну 2015 14:48

Да, за тези автомобили, които са податливи за ОБД атаки някои правят преходници - пренареждат ОБД буксата (понякога сигурно може дори да изгорят устройството, с което се опитват да крадат автомобила)...
А когато искаш да си включиш ОБД, включваш в него преходник, който 'оправя' подредбата... Но мисля, че това е доста частен случай...
Ако не се лъжа на ВАГ правеха друг номер - директно изключват ЕКУ-то, и на негово място включват тяхно си разкодирано ЕКУ (затова и по едно време бяха скочили кражбите на ЕКУ от шкодичките - явно ги използваха за 'празна флашка', която да я подготвят и с нея да крадат по-високия клас автомобили на VAG...

Публикувай отговор