Джаджа против кражба на дизелов авенсис.
-
Джаджа против кражба на дизелов авенсис.
Мнение от Avensis fen » 23 Яну 2015 14:48

Avensis fen
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Джаджа против кражба на дизелов авенсис.
Мнение от scorpion » 23 Яну 2015 15:53
Иначе без да претендирам за точно тази техническа грамотност ще споделя нещо, което ми бяха монтирали на едно Рено 19, преди доста години.
От доилен апарат laugh.gif една ампула, която имаше магнит и играеше ролята на прекъсвач. Беше монтирана зад единия отвор за въздух, като в нея идваше кабелче за възбуждането на стартера, което пък бе прекъснато в двг отсег, така, че да не се вижда разбира се. В мене имах едно преправено ключодържателче с магнитче вътре. Приближавайки магнита си към точното място (отвора за въздух) се чуваше едно цък и колата се палеше. При паркиране след загасване отново с магнитчето цък и няма запалване ... Всичко беше много добре направено и с гаранция, че ако не знае човек къде точно да доближи магнита НЯМА ЗАПАЛВАНЕ. Давал съм магнитчето да се пробват но ... без успех. Само аз знаех тайната biggrin.gif
Всичко струваше около 5 лева но работеше като за 500 biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Е, да не забравяме, че ако някой иска да открадне колата няма какво да го спре. На мен ми баха откраднали ФИАТ 125р (беше реновиран изцяло), а на съсед му бяха дигнали колата БМВ 3 с репатрак (видял ги как отпрашват) ...
scorpion
-
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 9 пъти
Мнение от geniya » 23 Яну 2015 16:22
geniya
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от scorpion » 23 Яну 2015 19:03
Колега, моите поздравления че ми припомни точно името на ампулата и подкрепи дефакто предложението... ето значи за няколно лева и малко техн.умения може да се получи добра защита против кражба. Поздрави!geniya написа:Тази ампула се казва РИД АМПУЛА и се продава във всеки магазин за електронни части.Струва макс. 1лев.Монтира се под пластмаса някъде където знае само собственика и с магнитчето като се доближи контактите в ампулата се затварят и пали.Естествено трябва да се подбере правилно местото на прекъсване на тази ел.верига, например захранване за ЕКУ, бобина на имобилайзер и т.н.
scorpion
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 107 пъти
- Получена благодарност: 194 пъти
Мнение от Akima » 23 Яну 2015 19:37

И с пръстов отпечатък - http://toyota-club.net/files/techdata/signal/signal.htm biggrin.gif
Akima
Мнение от steich » 23 Яну 2015 20:36
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
steich
ss_mitko
scorpion
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 400 пъти
Мнение от slowtraveler » 24 Яну 2015 14:25

По принцип такава уникална защита може да си направи всеки... Въпроса е да нанесеш минимални поражения/изменения на автомобила.
За мен прекъсване на горивото не е опция (вече).
Навярно бих прекъснал някой жизненоважен датчик (например положение колянов вал) за да има реакция само на повреден автомобил, с надеждата да го изоставят)...
Последно преди около 3 години бяха крали бус (чужда регистрация) от паркинг на хотел. Намерихме го изоставен на 300м... Което не бе сигурно дали бе добре или не - Ако не го бяхме намерили (а са го изоставили заради допълнителна защита някъде по електриките), застрахователя щеше да си го плати на собственика...
Бяха му свили ЕКУ-то, а местните апапи лапнаха ОГРОМНА сума за нов (сигурно и той краден) компютър и най-вече адаптирането му към имобилайзери , ключове и т.н.
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
Мнение от Avensis fen » 24 Яну 2015 16:44

Ако всички разсъждавахме така то автомобилите щяха да са без аларми, имобилайзери, отключени с ключове поставени на таблата. И искам да ми обясниш примерно в мола на Цариградско си спираш колата на - 2 ниво и с тази джаджа с магнита описана по-горе от колегите как точно ще ти откраднат колата - с бутане, дърпане на буксир, с платформа?.
Мнение от ss_mitko » 23 Яну 2015 20:44
Няма значение какво ще направиш ако искат да ти откраднат колата нищо не може да ги спре.
Виж втората кражба или тази дали с бутане или дърпане все тая.
Avensis fen
Мнение от ss_mitko » 24 Яну 2015 17:42
Avensis fen написа:Ако всички разсъждавахме така то автомобилите щяха да са без аларми, имобилайзери, отключени с ключове поставени на таблата. И искам да ми обясниш примерно в мола на Цариградско си спираш колата на - 2 ниво и с тази джаджа с магнита описана по-горе от колегите как точно ще ти откраднат колата - с бутане, дърпане на буксир, с платформа?.
Мнение от ss_mitko » 23 Яну 2015 20:44
Няма значение какво ще направиш ако искат да ти откраднат колата нищо не може да ги спре.
Виж втората кражба или тази дали с бутане или дърпане все тая.

Слагал съм аларми и подобни джаджи на много коли още през 90 години и съм разбрал, че каквото и да се направи няма спасение.
ss_mitko
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 24 Яну 2015 18:17
А ако прекъснеш някой сензор можеш да му сложиш емулатор (или стар такъв сензор) за да не ти трупа грешки...
Абе решения има безброй, но на времето правих такива. Сега разчитам на късмет и застраховка...
Съвременните автомобили стават все по-капризни откъм електроника, и всяко въздействие може да има неочакван ефект... Като например спиране на сервото на волана заради късно включващо реленце на бензинова помпа...
slowtraveler
Мнение от saho » 25 Яну 2015 12:10

Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
saho
Мнение от steich » 25 Яну 2015 14:21
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
steich
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 25 Яну 2015 14:48
А когато искаш да си включиш ОБД, включваш в него преходник, който 'оправя' подредбата... Но мисля, че това е доста частен случай...
Ако не се лъжа на ВАГ правеха друг номер - директно изключват ЕКУ-то, и на негово място включват тяхно си разкодирано ЕКУ (затова и по едно време бяха скочили кражбите на ЕКУ от шкодичките - явно ги използваха за 'празна флашка', която да я подготвят и с нея да крадат по-високия клас автомобили на VAG...
slowtraveler
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru