Дискове и накладки за Т25/2.2-Д-4Д - време е !
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Дискове и накладки за Т25/2.2-Д-4Д - време е !
Даже напротив ЗиЗи, карам с възможно най рядкото натискане на спирачки. Почти никога по инерция, с превключване на понижаваща предавка преди светофари, завои, по наклон с предавката която съм катерил или по ниска и т.н. .плавно ускорение и спиране ... с две думи олд скуул biggrin.gif .... просто накладките си бяха отишли, и добре+ че отидох навреме.
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Обратна връзка:
Някаква сигнализация за износени накладки нямаше ли?
-
По същество едната накладка (отдясно) беше с височина една идея над момента да почне да стърже пластинката. Другата с идея над първата (ама го обясних biggrin.gif ) ... Отляво имаше ресурс около 3 мм феродо и на двете накладки. Но и по четирите с видимо на места разрушаване на феродото и спичане ... Както казах и в първия ми пост сигнализацията за мен беше неприятния шум при спиране, който беше много силен особено при първоначално спиране с видимо поръждавели дискове (след измиване и престой) ...Airfan написа:Някаква сигнализация за износени накладки нямаше ли?
Отчитам като моя грешка, че не смених накладките по-рано и превантивно - примерно на 50К но пробега от малко над 70К за накладките си е много, много приличен. На предишния ми авенсис, който беше служебен и се караше интензивно, първата смяна беше на 30К (само предни), а втората (всичките) на около 60К ...
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
При твоя стил и оставяне на мокри накладки за дълго в гаража, задължително трябва да ги провериш на пробег 30000 км, а на 50000 да ги смениш независимо от дебелината, още повече и годините не са малко. За твоя пробег и стил са подходящи по-меки накладки. 
Аз при всяка смяна на гумите задължително си оглеждам накладките.

Аз при всяка смяна на гумите задължително си оглеждам накладките.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Аз накладки хвърлям през 30к, а дисковете ги хвърлих на 70к (всъщност още се спъвам в тях в гаража, ама пусто никой не ги искаше да му ги подаря, а ме мързи да ги метна в багажника), но мойта е основно градска кола, а обувката ми е 47-и номер и разхода ми е като за такъв номер на обувки, ама е друга бира. И мойте в дясно бяха почти на 0 и предни и задни, но пък на ръчната не бяха мръднали.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
Тези, които сложих мисля, че са от "мекия"тип. Такива поне отзиви прочетох из нета. Ще видим.zi_zi_top написа: ...
За твоя пробег и стил са подходящи по-меки накладки.![]()
Значи ясно. Мисля, че като за човек с номер 44, установения разход (вкл. и на консумативи) и съпоставени с твоите, можем да въведем нови критерии при експлоатацията на автомобилите си: "Кажи ми кой номер обувки носиш, че да ти кажа какъв ти е разхода на гориво и перида на смяна на консумативи" biggrin.gifTATI написа:Аз накладки хвърлям през 30к, а дисковете ги хвърлих на 70к (всъщност още се спъвам в тях в гаража, ама пусто никой не ги искаше да му ги подаря, а ме мързи да ги метна в багажника), но мойта е основно градска кола, а обувката ми е 47-и номер и разхода ми е като за такъв номер на обувки, ама е друга бира. И мойте в дясно бяха почти на 0 и предни и задни, но пък на ръчната не бяха мръднали.
Иначе за износването в дясно следното обяснение ми се струва разумно: газим в повече вода, сняг, лед, прах, луга, пясък, сол (всичко се изхвърля отдясно в нашата лента за движение), респективно диска и накладките се износват по агресивно заради повечето попаднали частици ... на ръчната и аз мисля, че практически износването би трябвало да е минимално.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Моите бяха износени повече отляво. Предните смениха в Тойота на 45000,задните на 60000. След това смених предни дискове и накладки на 180000, а задните накладки преди няколко дена на 230000км.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014