мк3 супра въпрос гарнитура глава и болтове
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
мк3 супра въпрос гарнитура глава и болтове
така от известно време забелязах не6то за което сам 4ел по другите форуми на супра
като я запаля и като подавам газ се 4ува звук подобен на те4аща вода зад таблото
това било знак 4е гарнитурата си е отишла
но проверявам всеки ден маслото, водата и вси4ко е ок
не загрява, не пуши...
въпросът ми е този шум винаги ли озна4ава прецакана гарнитура или не...
и друго ще и повишавам налягането на турбината, какво да правя да затегна о6те малко болтовете или една смяна на гарнитура и болтове
каква гарнитура да сложа желязна или ....
като я запаля и като подавам газ се 4ува звук подобен на те4аща вода зад таблото
това било знак 4е гарнитурата си е отишла
но проверявам всеки ден маслото, водата и вси4ко е ок
не загрява, не пуши...
въпросът ми е този шум винаги ли озна4ава прецакана гарнитура или не...
и друго ще и повишавам налягането на турбината, какво да правя да затегна о6те малко болтовете или една смяна на гарнитура и болтове
каква гарнитура да сложа желязна или ....
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: мк3 супра въпрос гарнитура глава и болтове
Predi Lorda da vleze, za6toto toj be6e spomenal predi vreme da ti podskaja. Smenqj garniturata zaduljitelno predi da pravij kakvoto i da bilo i posle zatqgaj boltovete 1/4 pove4e otkolkoto pi6e v knijkata na Toyota.
Potursi nqkude Lorda be6e pisal pone 2-a puti za tova.
GArniturata na glavata se smenqla kato konsumativ na tozi model. Sled tova zatqga6 pove4e(Lorda 6te ti kaje kolkot to4no) i nema6 griji. biggrin.gif
Potursi nqkude Lorda be6e pisal pone 2-a puti za tova.
GArniturata na glavata se smenqla kato konsumativ na tozi model. Sled tova zatqga6 pove4e(Lorda 6te ti kaje kolkot to4no) i nema6 griji. biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- LordDigital
- СупраДжия
Мда Japanese-а дава верни концепции.
Подробностите
Водопад зад таблото ,значи едно единствено нещо - че имаш въздух във охладителната система. При мене го има тоз водопад от както сменяхме амбриажа ,просто не съм обезваздушил и го чувам от време на време. От мързел не си купувах дистилирана вода и са ми премигва лампата за водата ,парното едвам работи и така. Обезвъздушаването е гадничка работа ,требе да се вдигне доста на високо ,да раобти дълго време ,и така - предпоалгам знаеш процедурата.
Гарнитурата на главата ти е по-всяка вероятност на заминаване. Има специални неща дето са слагат и се прави тест ,които вероятно ша бъде със полужителен резултат за прецакана гарнитура. ДОРИ И ДА НЕ ПРЕЦАКАНА ,силно ти препоръчвам да я отвориш ,челосаш до колкото можеш на ръка и после затвориш със последния вариант на ОЕМ Toyota гарнитура и задължително ARP-та. Ако си наистина сериозен ,можеш да направиш челосване на машина и да сложиш метална гарнитура - метална няма особен смисал да се прави ако не мислиш да минаваш над 300 коня на колелата (процедурата е сложна защото изисква махане на блока ,за да го дадеш за челосване).
Пак не е задължително да я сменяш гарнитура ,НО требе да си наблюдаваш стрелката на температурата ЗОРКО - на моита аз не я смених доброволно и требеше да почне да загрява за да ме принуди да я отворя.
Притягането на оргиналните болтове е напълно безмислена процедура ...
Подробностите
Водопад зад таблото ,значи едно единствено нещо - че имаш въздух във охладителната система. При мене го има тоз водопад от както сменяхме амбриажа ,просто не съм обезваздушил и го чувам от време на време. От мързел не си купувах дистилирана вода и са ми премигва лампата за водата ,парното едвам работи и така. Обезвъздушаването е гадничка работа ,требе да се вдигне доста на високо ,да раобти дълго време ,и така - предпоалгам знаеш процедурата.
Гарнитурата на главата ти е по-всяка вероятност на заминаване. Има специални неща дето са слагат и се прави тест ,които вероятно ша бъде със полужителен резултат за прецакана гарнитура. ДОРИ И ДА НЕ ПРЕЦАКАНА ,силно ти препоръчвам да я отвориш ,челосаш до колкото можеш на ръка и после затвориш със последния вариант на ОЕМ Toyota гарнитура и задължително ARP-та. Ако си наистина сериозен ,можеш да направиш челосване на машина и да сложиш метална гарнитура - метална няма особен смисал да се прави ако не мислиш да минаваш над 300 коня на колелата (процедурата е сложна защото изисква махане на блока ,за да го дадеш за челосване).
Пак не е задължително да я сменяш гарнитура ,НО требе да си наблюдаваш стрелката на температурата ЗОРКО - на моита аз не я смених доброволно и требеше да почне да загрява за да ме принуди да я отворя.

-
- Обратна връзка:
има ли разлика какво ще взема: болтове или шпилки
и гарнитурата по какво да я позная 4е е наи новата оем
защото тук на тези в тоуота не им вярвам много и да не ми пробутат някоя по стар модел
предлагат ми тук в испания арп болтове
а и тук в един испански форум пише 4е не се шлаифа главата защото после разрп. валоврте ме можели да се нагласят
има ли такова нещо???
помагаите
защото тук на тези в тоуота не им вярвам много и да не ми пробутат някоя по стар модел
а и тук в един испански форум пише 4е не се шлаифа главата защото после разрп. валоврте ме можели да се нагласят
има ли такова нещо???
помагаите

- LordDigital
- СупраДжия
Главата са изправя задължително ,моита излезе на много малко примерно под 1 десета. Като е извадена е добър момент да смениш гумички на клапани ,то във книжлетата ис пище предполагам до колко може да се пили главата - има хора пилят доста и затягат със НеМетални гарнитури и единственото нещо което знам че е като проблем е нагласянето на CPS-а ,ма при доста напилени глави е малко трудно да се уцели.IVOtuning написа:има ли разлика какво ще взема: болтове или шпилки
има ли такова нещо???
помагаите
Болтове няма никакъв смисал особено след като ARP преди 2 години са сменили типа на шпилките (вече имат hex на края си така че да може да се вади главата когато мотора е във коша ,питаи преди да ги купуваш дали са новата генерация че има още залежали стари!).
OEM гарнитура е много малко вероятно да намериш стара ,доколкото знам последната промяне е направена през 1999-та ,а гарнитурите изобщо не са стока която да залежава по складовете:)
Също са снабди със достатъчно големи ,качествени ,груби и финни камънои за острене на нож - тва е единствения начин да подготвиш блока за новата гарнитура ,многооо ака врътка (аз търках 2 деня) ,ма напълно оправдана инвестициа на време и мъки...

Има такова нещо (изместват се фазите на разпределителните валове).а и тук в един испански форум пише 4е не се шлаифа главата защото после разрп. валоврте ме можели да се нагласят
има ли такова нещо???
Само че за да стане проблем чак трябва да отрежеш поне 1.5-2мм от главата така че се не бой !

http://samodisel.lorddigital.com/razni/ ... am%20gear/
(самоделно за 1.6 мотор, в Е-бей има фенси такива)
-
- Обратна връзка:
Металните мога ли да си ги изрежа сам? Или задължително трябва да се купят от проверен производител?LordDigital написа:Мда Japanese-а дава верни концепции.
Подробностите
-
- Обратна връзка:
тук ми предлагат само болтове шпилки няма
ина4е питах в тоъота гарнитурата е 68 е
говорих с моя сервиз където нося главите на машините на шлаиф и ми казаха 4е са правили такав мотор шлаифали са главата 0,2 мм и станало добре
кажете има ли на4ин от бг да си намеря шпилки или ако има някои които може да ми прати от сащ
ина4е питах в тоъота гарнитурата е 68 е
говорих с моя сервиз където нося главите на машините на шлаиф и ми казаха 4е са правили такав мотор шлаифали са главата 0,2 мм и станало добре
кажете има ли на4ин от бг да си намеря шпилки или ако има някои които може да ми прати от сащ
- LordDigital
- СупраДжия