НАФТА
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: НАФТА
Мнение от nowyaris » 19 Дек 2014 12:48

nowyaris
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Мнение от BOz » 19 Дек 2014 13:26
С тази разлика, че от този репортаж просто доказаха, че всичко е наред. Просто изгледай го още веднъж репортажа и виж какви глупости говорят само. Нагревател на гориво. Баси и глупостите са написали, честно. Че чак и снимка му поставили.slowtraveler написа:Тъкмо сега дават по Господарите....
Дават няколко дребни бензиностанции.... Нагреватели на гориво, пенители.....
Дааа... Явно на някои места има 'мушенгии', и затова има многозначни и коренно различни мнения...
Може ли да сметнеш каква мощност трябва да е този нагревател, за да вдигне температурата на горивото от 15 до 20 градуса дори, при дебит от порядъка на 0.5л в секунда. И след като сметнеш необходимата мощност, сравни снимката и сам прецени дали това въобще е някакъв проблем. А защо не повдигнаха и въпросите, че в повечето колонки в разходомера има и логика за автоматична температурна компенсация?
А за мехурчетата пък да не говорим - по-големи глупости от пълен лаик дори не съм чувал.
Явно разчитат на пълни лаици сред нас, за да всеят някакво посло мнение. За жалост нашия народ е много лесно манипулируем...

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 19 Дек 2014 16:46

Иначе от нафта не се оплакам. В БГ само от ЕКО, ОМВ, РОМпетрол и Лук Ойл зареждам. В Сърбия и Хърватия съм зареждал кофти нафта. С бензините повече проблеми съм имал в интерес на истината. Всъщност не точно проблеми, а просто колата става осезаемо спъната. В ШЕЛ повече няма да стъпя поради тази причина. В Австрия ми се случи веднъж и след време в Германия, различни коли да се „спънат“ след зареждане с техен бензин. Пък разните им там Power -горива са си чиста лъжа и измама. Нито икономия, нито повече вървене съм забелязал, само цената е доста по-висока.
Not_active_user_1
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Мнение от slowtraveler » 19 Дек 2014 17:13
Колега, при последното зареждане на около 100тона се появи разлика от над 3-5 тона... Имам официални писма от персоналното (не официално) измерване след утаяване на горивото (да, горивото не бе точно ULSD, а MGO)...BOz написа:....
А за мехурчетата пък да не говорим - по-големи глупости от пълен лаик дори не съм чувал.
Явно разчитат на пълни лаици сред нас, за да всеят някакво посло мнение. За жалост нашия народ е много лесно манипулируем...
В конкретния случай бяха направили като ежектор за въздух в горивото след помпата преди брояча...
Но специално с разпенваща съставка не знам как би станало при помпа, смучеща гориво без примес на въздух...
А и в конкретния случай бяха хванати веднага...
Но теоретично е възможно....
За отоплението - навярно много по-бърз и икономичен начин би бил модифициране данните на термо датчика... Също теоретично възможно и практически лесно изпълнимо...
Това - на теория...
От друга страна големите вериги имат интерес да привличат клиенти и да не им се цапа името - дори и 'стандартната' печалба умножена на голямото количество им носи огромни печалби...
Така, че за тях мисля, че освен ако някой служител не е решил да открадне гориво (при големите е доста по-сложно поради многостепенен контрол), едва ли има друг начин за измама - просто собствениците нямат интерес от такава 'мушенгия'...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 19 Дек 2014 17:47
по принцип е така, но не забравяй, че са франчайзинг и са на частни собственици, които слагат логото, спазват (или не съвсем) общите изисквания по договора и си правят каквото искат. Вярно, контрола при тях е по-голям, но когато си собственик можеш да правиш тарикатлъци всякакви. Компанията няма сметка да се лиши от дойна крава, но и няма сметка да и се смъква реномето. Далаверите не трябва да са фрапиращи и ще си продаваш пак на далавера. На времето, когато ОМВ влизаха у нас щях да отварям бензиностанция, но условията им бяха много кофти и заробващи. За да правиш сносна печалба, трябва да избиваш от нещо друго. Всеки се сеща от какво.

Not_active_user_1
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Мнение от slowtraveler » 19 Дек 2014 18:04
Това, което съм се убедил на свой гръб е, че данните за количество/разход съвпадат с данните на БК при всяко зареждане... Което за мен е признак, че няма проблем с количеството...
А липсата на проблеми при експлоатация на автомобила пък за мен е признак за липса на проблем с качеството...
Това е което ме интересува... Нататък - който иска да прави анализи...
Преди време бях чел няколко рапорта за авиоаварии и катастрофи в България (за шастие - селскостопански)- самолетите бяха с бензин 95 от бензиностанции, и официалните анализи на остатъците от гориво не показваха отклонения от БДС... Което според мен ще рече - ако зареждаш от проверен източник, няма да има проблем....
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
Мнение от nowyaris » 19 Дек 2014 18:08

nowyaris
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 19 Дек 2014 18:50
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
memorex
Akima
nowyaris
Kiki
- ffsolutions
Мнение от ffsolutions » 19 Дек 2014 20:15
Kiki, желая на всеки по един Lexus LS за справяне с този проблем. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifKiki написа:В Германия с немска нафта при 200 не се чувя мАторЯ, щото гумите вдигат повече шум. biggrin.gifnowyaris написа:Абе хубавата "нафта" си е хубаво нещо.За жалост рядко срещано.
Само да има кой да го храни де, въпреки че и по-малкия GS хапва кажи-речи толкова, та като ще е гарга - да е рошава.

"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
ffsolutions
Мнение от dechobg » 19 Дек 2014 20:37
Господари те на ефира си направиха измисления репортаж! И то както жълтата преса....doktor_paunov написа:Дават малки бензиностанции,защото с големите ги е страх да се захванат.Знаете ли какви интереси има и какви пари играят там?Като нищо ще издухат господарите от ефира,а може и да ги опушкат!
dechobg
-
Мнение от nowyaris » 19 Дек 2014 22:38
nowyaris
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru