Корола версо въпроси
Re: Корола версо въпроси
Мнение от chukov » 10 Ное 2014 16:16
Когато натиснеш съединитела бутонът веднага светва зелено
След като натиснеш бутона колата си включва подгряването и след като си подгрее започва да върти стартера. Ти този процес няма как да го прескочиш като при по-старите дизели (директно да включиш с ключа на стартер)
Yaris P1
chukov
Мнение от lu4ogaz » 11 Ное 2014 00:14
Забележката е основателна ! Грешно използвах думата - подгрява .chukov написа:Интересно как го включваш това подгряване и след това чакаш някоко секунди??
След като натиснеш бутона колата си включва подгряването и след като си подгрее започва да върти стартера. Ти този процес няма как да го прескочиш като при по-старите дизели (директно да включиш с ключа на стартер)
Просто натискам педала на съединителя - светва зелено - но не натискам вднага старт бутона, а изчаквам 2 - 3 секунди и пали от раз. Дано да е така и като застудее !

lu4ogaz
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 400 пъти
Мнение от slowtraveler » 11 Ное 2014 07:49
Иначе процеса започва след натискане на бутона...
1. Включва подкачваща помпа (ако автомобила има), ЕКУ, подгрев, тест на системите.
2. След приключване на подгрева стартера завърта и нататък - каквото стане (върти определени секунди, и ако не е запалил - спира процеса)
Дали все пак акумулатора не е на края на живота си?
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от svet-68 » 11 Ное 2014 08:53
svet-68
Мнение от memorex » 11 Ное 2014 20:30
Без да натискаш съедитителя,натискаш двапъти старт/стоп бутона.Така естествено не светва зелено но подгрева се инициализира.Ако искаш го повтори същото за по-добро подгряване.После натискаш съединителя , светва в зелено и палиш.Греша ли?chukov написа:Интересно как го включваш това подгряване и след това чакаш някоко секунди??
memorex
svet-68
- georgi.mehana
Мнение от georgi.mehana » 12 Ное 2014 22:11
georgi.mehana
Мнение от memorex » 12 Ное 2014 23:02
Съгласен съм с теб.Исках да поясня(ако е така де) че при старт-стоп бутон преди да натиснеш съединителя на второто натискане се захранват подгревните свещи.Отделно ако се разсъждава че, самите свещи подгряват въздуха в горивната камера и първото подгряване температурата достига определена стойност , то при изключване и повторно включване може тази температура да достигне по-висока стойност ако ( предполага се ) тръгне да се подгрява от подгрята вече среда , което от своя страна уж би улеснило паленето.Дали е точно така не твърдя.georgi.mehana написа:Не претендирам че съм толкова компетентен, но мисля че няма как с двоиното даване на контакт да подгрееш двигателя повече. Доколкото знам подгревните свещи загряват до определена температура - за "Денсо" мисля че беше около 1000-1200 градуса, които се достигат с първото даване на контакт. Не виждам смисъл при нормално работещи подгревни свещи да давам два- три пъти на контакт преди да запаля двигателя. Още повече че свещите продължават да подгряват /вторичен ефект/ и след стартиране на двигателя за определен период от време.
memorex
Мнение от mlc1 » 15 Ное 2014 13:16
mlc1
verso2001
Мнение от memorex » 21 Ное 2014 22:14
1.Капачката е двойнодействащ клапан.mlc1 написа:Здравейте, казвам се Иван и отскоро съм собственик Корола версо 2.2 д4-д 2007г. Имам един въпрос, направи ми впечатление, че изхвърля антифриз от раширителния съд.Пипах маркуча за охлаждането и ми се стори доста твърд.Долях антифриз и запалих да видя дали ще изкарва мехурчета в разширителния съд, но такива няма / мислех за пробив на гарнитура/. Какво друго да търся дайте идея.
2.Анализ за отработени газове в охлаждаща течност
memorex
Мнение от mlc1 » 22 Ное 2014 19:38
Благодаря за отговорите колега.За капачката се сетих днесmemorex написа:1.Капачката е двойнодействащ клапан.mlc1 написа:Здравейте, казвам се Иван и отскоро
2.Анализ за отработени газове в охлаждаща течност

mlc1
Мнение от memorex » 22 Ное 2014 20:01
Бях слаб по химия но мисля че червената лакмусова хартия в алкална (основна) среда се обагря в синьо.mlc1 написа:Благодаря за отговорите колега.За капачката се сетих днесmemorex написа:1.Капачката е двойнодействащ клапан.mlc1 написа:Здравейте, казвам се Иван и отскоро
2.Анализ за отработени газове в охлаждаща течностдокато бях на риболов и помолих един колега с Корола седан да отвори капака да видя дали и неговите маркучи са твърди.Неговата беше бензин и капачката беще друг модел.По точка 2 се прави с лакмус май , но какъв трябва да стане цвета на лакмуса след пробата?
Синята лакмусова хартия се обагря в червено в кисел разтвор.
memorex
Корола версо въпроси
Мнение от cia » 09 Дек 2016 22:59
cia
Корола версо въпроси
Мнение от philipz » 15 Дек 2016 17:48
По въпроса на Cia - ще погледна и по-късно ще пиша.
philipz
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru