nebrejen написа:С каквито дойде с такива.Знам,че зимните са ми Нокиан Хакапилита 8. Отделно са с някакъв сензор CUB май беше..незнам дали е англ. съкращение.Казаха ми, че този сензор е с някакъв код и зимните и летните гуми, ще са програмирани заедно и ще мога сам да си ги въртя..В противен случай трябвало на сервиз да ходя..Някой да знае нещо по въпроса?
Всеки сензор има уникален код..
Явно на тези CUB сензори може да се презаписва кода и съответно да набият в новите сензори кодовете на 'старите' ти сензори на летните гуми...
Така като ги смениш, автомобила ще си помисли, че само си разменил местата на гумите (което би трябвало да е допустимо)...
Но дали съм прав - не съм се ровил точно как е на Тойота...
При Джипа системата е що-годе отворена - има 3 приемника, които определят кои са приемниците непосредствено до тях (т.е. 'хващат' местоположенията на три от сензорите), а четвъртия приет сензор го смятат, че се намира на мястото на четвъртата гума... И няма нужда от никакво препрограмиране при смяна на сензори - слагаш новия комплект, а автомобила 'хваща' сензора с кой код къде е монтиран...
Единствено ако сложиш сензор в резервната гума, трябва да отидеш при дилъра да въведе номера в компютъра на автомобила (за да го слуша отделно, и да не го сметне за 'четвъртата гума')...