RAV4 XA30 D4D /2005-2012/ - кой дизелов двигател да избера ?

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Рав 4 след 2007 год. СЪВЕТ..!!!

Мнение от nowyaris » 07 Ное 2014 13:43

Не е чак толкова малък Русе.И е пълен със спокойни и удобни места не само за паркиране wink.gif . Иначе по едно време и аз бях решил да сменям Яриса за РАВ втора ръка,намерих дизел със автоматика за бартер,ама като ударих калема си струваше само ако извънградското ми е над 80 %.А то ми е едва 20%. И се отказах-РАВката беше изключително гледана - първа ръка от кръстника,и въпреки това се отказах.Не се връзваха аритметиките,а имиджа ми и без това отдавна го нямаше tooth.gif tooth.gif tooth.gif .
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

drago.pleven

Мнение от drago.pleven » 09 Ное 2014 11:59

Значи да направя леко уточнение! Рав-ката е за мен, жена ми не желае да шофира.Относно това дали е мъжка или женска кола и колко тестостерон има в нея не ме вълнува, защото си имам достатъчно в гащите..!! Да, и на мен ми се искаше да е малко по-голяма да речем, поне... колкото Витарата, и да има малко по-агресивен вид но... това не зависи от мен а от дизайнерите и инженерите на Тойота.И така... ако някой има Рав-ка и иска да помогне нека да разкаже от какво е доволен и обратното.Разхода на гориво също не ми е проблем за да изпадам в колапс и да вляза в кутийка! Спрях се на Рав-ка защото достигнах до извода, че е качествен автомобил.Другата причина да я избера за градски автомобил са безкрайните дупки,трапове и кратери по родните ни пътища.Също така и клиренса, който при всички положения е по-голям от седаните и хечбеците, което позолява катеренето по бордюри и др. подобни.Кажете ми кой двигател е най-предпочитан,Благодаря :thumbsup:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 09 Ное 2014 15:51

Japanese_fever написа:
prius 3 написа:Голямо „главоблъскане“ е паднало, щом за градски автомобил си е избрал РАВ4. laugh.gif
Що според теб за офф-роуд ли е?
....
Що, според теб градски ли е? :whistle:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 09 Ное 2014 15:54

slowtraveler написа:
prius 3 написа:Голямо „главоблъскане“ е паднало, щом за градски автомобил си е избрал РАВ4. laugh.gif ....
Ами без голямо 'главоблъскане' за жената избрах Кашкая като заместител на предишния и Калос хечбек...
...
Избрал си и автомобил, който не е градски, но сте го ползвали за такъв (в повечето случай поне). По същата логика може някой „Камаз“ да си вземе и да твърди, че е градско МПС. Може да го ползва за такова, но не е... :whistle:

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от lederman » 09 Ное 2014 16:01

prius 3 написа:
Japanese_fever написа:
prius 3 написа:Голямо „главоблъскане“ е паднало, щом за градски автомобил си е избрал РАВ4. laugh.gif
Що според теб за офф-роуд ли е?
....
Категорично !!!!!

но може да идеш и на някоя полянка .... ако това е дефиницията на офф-роуд ....

Стига спам в темата на човека!!!!
Относно RAV-a, нямам личен опит с такъв автомобил, но имам с 2AD-FTV двигателя. В Авенсис ДВГ-то се държи прекрасно, а имайки предвид сходните показатели на Авенсиса и РАВ-а, предполагам че и там се представя добре.
за парите които си предвидил, със сигурност можеш да вземеш добра бройка. В офф-роуд форума се продава една РАВ-ка, която изглежда много добре ...
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=188649
успех в търсенето
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 09 Ное 2014 16:06

drago.pleven написа:...Разхода на гориво също не ми е проблем за да изпадам в колапс и да вляза в кутийка! Спрях се на Рав-ка защото достигнах до извода, че е качествен автомобил.Другата причина да я избера за градски автомобил са безкрайните дупки,трапове и кратери по родните ни пътища.Също така и клиренса, който при всички положения е по-голям от седаните и хечбеците, което позолява катеренето по бордюри и др. подобни.Кажете ми кой двигател е най-предпочитан,Благодаря :thumbsup:
Ограничения бюджет и късната година на колата предполагаха и нещо по-икономично, но ти си знаеш. Иначе за целите за които ще ти служи смятам, че е перфектна. Според мен най-добре бензинов модел щом ще я караш само из града. Всъщност много зависи от града, дължината на маршрутите и т.н. Също така дизел на тези години е голямо тото.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 09 Ное 2014 16:12

Категорично !!!!!

...
Това, че ще се ползва за градски не значи, че модела е такъв! Прави разлика!
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_RAV4

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 09 Ное 2014 16:16

drago.pleven написа:Значи да направя леко уточнение! Рав-ката е за мен, жена ми не желае да шофира....
Колега, съжалявам ако изказването ми е прозвучало като намек, че компактно сув-че е дамски автомобил - въобще не съм имал това впредвид...
Споменах жената, защото дори тя след калосчето, дето няма 4 метра дължина се чувства комфортно в маневрите на СУВ-чето (кашкая е около 4.3м)...
А колегите, които смятат, че автомобил под 4.4м не е удобен за градски, явно са зле с маневрите...
Колега доскоро експлоатираше такава РАВ-ка... Дизел - бе доволен, но той е пенсионер и я караше пенсионерската...
От разхода бе много доволен - средния се въртеше ако не се лъжа някъде около 6.4, но пенсионерско каране...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 09 Ное 2014 16:31

Не разбрах какво искаш да кажеш с цитата на уикипедия ... но ако сам го бе прочел щеше да забележиш в историята на колата, че е изработена на базата на корола, като са целели по голямо товарно и пътническо пространство без да променят габаритите на колата .... Това е типичен градски автомобил с малки по-голям клиренс и 4х4 предаване (то н е задължително, има и само с предно). Това не го ограничава, разбира се, в другите му приложения. С РАВ вероятно се пътува нормално и на магистрала, и по заснежени пътища и дори по черен път, но последното няма да му е силата. Наблюденията ми за разхода на РАВ (по чужди данни) са, че е аналогичен на този на Авенсиса, който пък е съвсем добър.
Последно промяна от lederman на 11 Ное 2014 14:04, променено общо 1 път.
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 09 Ное 2014 17:11

lederman, не те знам какво си чел и какво разбрал/недоразбрал, но наблегни на първото и второто изречение. Ако не знаеш какво значи SUV си го разясни и може би ще разбереш какво съм имал предвид!
За останалите, които смятат , че SUV е градски автомобил да прочетат, какво значи това, а не да спорят безсмислено!
http://en.wikipedia.org/wiki/City_car
Пак ще повторя, че всяко МПС, дори и камион, трактор, танк, БТР и т.н. може да се ползва за градско МПС, но това не е прави градска, като модел и предназначение за което е направена. :whistle:

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 09 Ное 2014 17:35

drago.pleven написа:Значи да направя леко уточнение! Рав-ката е за мен, жена ми не желае да шофира.Относно това дали е мъжка или женска кола и колко тестостерон има в нея не ме вълнува, защото си имам достатъчно в гащите..!! Да, и на мен ми се искаше да е малко по-голяма да речем, поне... колкото Витарата, и да има малко по-агресивен вид но... това не зависи от мен а от дизайнерите и инженерите на Тойота.И така... ако някой има Рав-ка и иска да помогне нека да разкаже от какво е доволен и обратното.Разхода на гориво също не ми е проблем за да изпадам в колапс и да вляза в кутийка! Спрях се на Рав-ка защото достигнах до извода, че е качествен автомобил.Другата причина да я избера за градски автомобил са безкрайните дупки,трапове и кратери по родните ни пътища.Също така и клиренса, който при всички положения е по-голям от седаните и хечбеците, което позолява катеренето по бордюри и др. подобни.Кажете ми кой двигател е най-предпочитан,Благодаря :thumbsup:
Тази която си бях харесал бе дизел.автоматик,не зная точно какъв двигател беше,новозакупена август 2006 от кръстника.Изключително удобна за града,сравнително голям багажник и нелоша возия.Жената я караше в Русе без проблеми за проба и изключително бързо свикна с автоматика.Аз я напънах като я пробвах,беше лято и доста добре дърпаше.Чудесен автомобил за Русе,а значи и за Плевен.Само разхода дето и беше за моите представи "велик".Двигателя е без значение-за тези пари може нещо много читаво да си вземеш.Успех.Перфектно "джипче" е.
ПП.Между другото,да знаеш,тестостерона не е в гащите,на друго място е biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 09 Ное 2014 17:43

prius 3 написа:lederman, не те знам какво си чел и какво разбрал/недоразбрал, но наблегни на първото и второто изречение. Ако не знаеш какво значи SUV си го разясни и може би ще разбереш какво съм имал предвид!
За останалите, които смятат , че SUV е градски автомобил да прочетат, какво значи това, а не да спорят безсмислено!
Пак ще повторя, че всяко МПС, дори и камион, трактор, танк, БТР и т.н. може да се ползва за градско МПС, но това не е прави градска, като модел и предназначение за което е направена. :whistle:
Какво съм разбрал/не доразбрал, не опитвай да оценяваш защото ще излезем от рамките на добрия тон. От зелена тиква семе не взимам!!!
Ти ако избираш кола по пазарната и категоризация си е твой проблем....
Някой хора си позволяват сами да преценяват за какво ще използват дадена вещ, без да се допитали до всемирния Интернет/форумен разум....
Включително и автора на темата, който не пита каква кола да си купи, а коя модификация на модела да избере и то с дизелов двигател....
Ама нали трябва да се види кой колко знае и може да чете Уикипедия ...
T25 2AD-FTV /2007

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 09 Ное 2014 18:05

lederman написа:
prius 3 написа:lederman, не те знам какво си чел и какво разбрал/недоразбрал, но наблегни на първото и второто изречение. Ако не знаеш какво значи SUV си го разясни и може би ще разбереш какво съм имал предвид!
Какво съм разбрал/не доразбрал, не опитвай да оценяваш защото ще излезем от рамките на добрия тон. От зелена тиква семе не взимам!!!
Ти ако избираш кола по пазарната и категоризация си е твой проблем....
Някой хора си позволяват сами да преценяват за какво ще използват дадена вещ, без да се допитали до всемирния Интернет/форумен разум....
Включително и автора на темата, който не пита каква кола да си купи, а коя модификация на модела да избере и то с дизелов двигател....
Ама нали трябва да се види кой колко знае и може да чете Уикипедия ...
Я па ти бил съм оценявал нещо. laugh.gif
Май си скаран с четенето нещо. Я пак чети какво съм писал и дали давам някаква оценка! Пък за тиквите не знам, там явно си специалисти и знаеш от какви тикви семена да взимаш, ама нещо на аграрно дело го ударихме, а там не ми е силата и вероятно си доста по-просветен. Гледай си там тиквите и не се опитвай да оригиналничиш ще те помоля! Ако ли пък искаш отново да се правиш на плода споменат от теб, първо чети малко по-задълбочено! Чети и другите коментари на които отговарям! За пореден път споменавам специално за теб, че някоя вещ може да се ползва кой както намери за добре, но това не значи, че е нещо друго. С права лопата сякъл ли си храсти и издънки на дървета, земеделецо. Права лопата ли е това или брадва? Че и твоята работа същата. Примери много...
Ай, със здраве и малко по-кротко! :whistle:

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 09 Ное 2014 18:43

prius 3 написа:
Я па ти бил съм оценявал нещо. laugh.gif
Май си скаран с четенето нещо. Я пак чети какво съм писал и дали давам някаква оценка! Пък за тиквите не знам, там явно си специалисти и знаеш от какви тикви семена да взимаш, ама нещо на аграрно дело го ударихме, а там не ми е силата и вероятно си доста по-просветен. Гледай си там тиквите и не се опитвай да оригиналничиш ще те помоля! Ако ли пък искаш отново да се правиш на плода споменат от теб, първо чети малко по-задълбочено! Чети и другите коментари на които отговарям! За пореден път споменавам специално за теб, че някоя вещ може да се ползва кой както намери за добре, но това не значи, че е нещо друго. С права лопата сякъл ли си храсти и издънки на дървета, земеделецо. Права лопата ли е това или брадва? Че и твоята работа същата. Примери много...
Ай, със здраве и малко по-кротко! :whistle:
:) ето ти едно четиво и на теб:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 0%BE%D0%BB
прочети го задълбочено...
Много ми се искаше да ти отговоря на предните реплики, но осъзнавам какво е поведението ти, а съм чувал че толовете не трябва да се хранят!!!
T25 2AD-FTV /2007

drago.pleven

Мнение от drago.pleven » 10 Ное 2014 09:37

Спам, заяждане и мерене на ...... ! Общо взето нищо ново под слънцето, но все пак благодаря на тези които дадоха добри съвети по ТЕМАТА..!!! :thumbsup:

Публикувай отговор