Харесал съм марката и се оглеждам за кола така че и аз да мога да се присъединя към вас

Бихте ли ми помогнали с проучването на следната Corolla комби 2002-2003 1.4vvti, турска сглобка VIN: NMTEM28EXOR013047
Основният ми въпрос е има ли начин да се увери човек дали този двигател страда от проблеми със сегментите.
Първо бях намерил информация че проблема засяга само ранните двигатели, после се оказа че е по-дълъг.
В друга информация пък се твърдеше че страдат само за европейските сглобки в частност тези с турски лицензни сегменти колбеншмит или нещо подобно.
Първоначално бях харесал една корола версо 1,6 японска зглобка (от нея се оказах защото 99% е катастрофирала) и когато звънях в тойота за малко инфо ми казаха че това че е японска не е застраховка и те нямали диагностичен метод по който да установят дали има проблем.
Освен това в самите тм ауто продават две коли на старо авенсис и корола версо и двете 1.8 със сменени бутала, сегменти, шорт блок, което ми говори пак за този проблем.
Накратко колкото повече чета за проблема излиза че няма начин да се разбере дали конкретна кола го има.
Благодаря ви.