Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Re: Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Мнение от slowtraveler » 23 Авг 2014 16:17

BOz написа:
Vesko написа:
prius 3 написа:дори в луксозните си модели ги нямаха някой. :whistle:
Тук ми стана интересно. Без да се заяждам, какво за първи път се среща при П2?
Мисля, че самопаркирането за първи път се появи при Приус от този клас автомобили.
В този клас - може...
Иначе в по-ниския клас - втората А-класа на колегата (модела от 2004г) си имаше самопаркиране... :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 23 Авг 2014 17:45

BOz написа:
Vesko написа:
prius 3 написа: Тук ми стана интересно. Без да се заяждам, какво за първи път се среща при П2?
Мисля, че самопаркирането за първи път се появи при Приус от този клас автомобили.
В този клас - може...
Иначе в по-ниския клас - втората А-класа на колегата (модела от 2004г) си имаше самопаркиране... :whistle:
Цъ.
Има го като опция чак след 2008-ма година.
В Приус се влага още с излизането му на пазара.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 23 Авг 2014 17:54

BOz написа:....
Хм... Струва ми се, че колата бе преди 2008г, но ще го питам ако си спомня (защото вече я разкараха тази кола)...

P.S. възможно е да си прав - сега погледнах, че сме взели старата им кола през втората половина на 2008г, а те я продадоха след закупуване на новата...

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 25 Авг 2014 17:13

slowtraveler написа:
BOz написа:....
Хм... Струва ми се, че колата бе преди 2008г, но ще го питам ако си спомня (защото вече я разкараха тази кола)...

P.S. възможно е да си прав - сега погледнах, че сме взели старата им кола през втората половина на 2008г, а те я продадоха след закупуване на новата...
Ако не е 2008 ще е 2006-та! Гаранция! Една от двете години беше, но не ми се рови. Важно е че е доста след Приус. Така, че който иска да се прави на интересен по отношение на екстрите точно на този модел без значение от коя генерация е, може би трябва, малко повече да се информира... :whistle:

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 25 Авг 2014 18:40

Уау, има една екстра, която не може да си я купиш от друг производител.
Да, ама в крайна сметка тази единствена екстра, която я притежава Приус-а не го прави хай-тек от към екстри.
А тя по принцип и без това не върши работа. Поне не и при Приус-2. За да паркираш с нея, то трябва или да си мега късметлия, за да ти хареса мястото, или трябва да избереш място, което е с 50% по-дълго от колата, за да имаш някакъв малък шанс да захапе от първия път и да не се сърди.
А ако случайно мястото е по-малко и екстериора около автомобилите е шарен, то трябва да отделиш толкова време, че по-бързо ще стане да паркираш ако се качиш до някой съсед в блока, обясниш му, че не може да паркираш, той да се облече и да слезе да ти паркира колата. biggrin.gif
При Приус-3 май само соларния панел е някаква екстра, която в такъв клас се среща трудно. Не ми се търси сега дали може да поръчаш такова чудо в алтернативен автомобил от този клас.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 25 Авг 2014 21:35

Уау, само една екстра ли имало! Доообре! Хайде пак виж колко са! И нали уж нямало екстри и никакво оборудване едва ли не П2 и П3. Хайде разберете се, за да го обсъдим! Все още чакам отговора на колегата от Испания да каже за оборудването, което толкова го тревожи и да сравняваме.

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 26 Авг 2014 01:25

Пак не си схванал.
Говоря за екстра, която не може да я поръчаш при алтернативен производител на автомобили в този клас. И наистина нещо, което да се брои като екстра. Защото разбрахме, че за таб е екстра да ти светят и 4-те бутини на ел.стъклата в шофьорската врата. Поне рабрах, че Приус, като високотехнологичен автомобил, предлага такава екстра. tooth.gif
Да кажем в най-малкия модел Фиат може да си поръчаш двузонов климатик. Той при Приус да кажем е все още мираж. Баси и хай-тек екстрата. biggrin.gif

За това и аз лично се присъединявам към въпроса на колегата - какви толкова мега-ултра-дупер екстри предлага Приус-а?

Ето в този момент карам някакъв по-нисък клас Ситроен Ц3, с навигация, двузонов климатик, камера за заден ход, панорамен покрив, лети джанти и т.н.
Ааа, да, няма мега екстрата ХУД. Нищо де. Но има панорамен покрив по-голям от целия таван на Приус-а. biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 26 Авг 2014 11:40

BOz,
За пореден път доказваш, че не си наясно какво е това екстра и се оплиташ в многото си приказки, като пиле в калчища.
Като толкова много те вълнува въпроса, вземаш 2 базови модела от един и същи клас на 2 фирми и сравняваш екстрите, които имат, а не да ми разтягаш локуми, как ХУД не било екстра, а летите джанти били. При Приус наистина не са екстра, защото ги имаш в най-ниското ниво на оборудване, но при останалите са екстра. Така, че вземи се стегни малко, разясни си що е екстра и има ли почва в твоята кола и ела пак да спориш! :whistle:

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 26 Авг 2014 13:12

Стегни се малко.
Ти все се изявяваш, че Приуса имал не знам си какви екстри. Направо бил претъпкан с екстри.
Сега разбирам, че говориш за най-ниското ново на оборудване. Това е хубаво да го споменаваш не мислиш ли?

Всеки път като говориш за екстри само споменаваш как Приуса имал не знам си какво, и това само при него може да се види в този сегмент. Сега засягаш тезата, че разбираш ли само Приуса имал лети джанти в базовия модел. Може би е така, не знам. Но това, че притежава лети джанти това ли го прави претъпкан с екстри.

Аз ти дадох един тъп пример с двузоновия климатик. Защо не каза нещо по този въпрос. Или за теб е по-важно да ти светка дисплея като си поставиш пръста върху копчето на волана от това да имаш по-добър комфорт в купето.

Защо не хванем темата с въздушните възглавници. Имаш ли задни въздушни възглавници за таза да кажем? Този клас автомобили ги слагат още 90-те години. Ама ти се радвай, че имаш ХУД иначе на мега невероятния си Приус иначе претъпкан с екстри. punk.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 26 Авг 2014 14:17

BOz написа:Стегни се малко.
Ти все се изявяваш, че Приуса имал не знам си какви екстри. Направо бил претъпкан с екстри.
- Лъжите ти от съседната тема ги видяхме, а сега започваш и тук. Къде съм споменавал, че Приус е претъпкан от екстри? Цитирай!
BOz написа:Сега разбирам, че говориш за най-ниското ново на оборудване. Това е хубаво да го споменаваш не мислиш ли?
- Не само лъжец ,но и чукча, който не чете, а само пише. Погледни в предната страница г-н Чукча!
prius 3 написа:... За база вземаме базовите модели в БГ да речем, за да няма туй-онуй еди къде си предлагали това, а на друго място онова. Дай да ги видим аджеба колите с по-богато оборудване в този клас...

BOz написа:Всеки път като говориш за екстри само споменаваш как Приуса имал не знам си какво, и това само при него може да се види в този сегмент. Сега засягаш тезата, че разбираш ли само Приуса имал лети джанти в базовия модел. Може би е така, не знам. Но това, че притежава лети джанти това ли го прави претъпкан с екстри.

Аз ти дадох един тъп пример с двузоновия климатик. Защо не каза нещо по този въпрос. Или за теб е по-важно да ти светка дисплея като си поставиш пръста върху копчето на волана от това да имаш по-добър комфорт в купето.

Защо не хванем темата с въздушните възглавници. Имаш ли задни въздушни възглавници за таза да кажем? Този клас автомобили ги слагат още 90-те години. Ама ти се радвай, че имаш ХУД иначе на мега невероятния си Приус иначе претъпкан с екстри. punk.gif
- Май няма нужда да продължавам. Теб те мързи да погледнеш с какви екстри се предлага модела за който спориш, казваш, че не знаеш това или онова, но пак спориш. Колко страници изписахме и колко хора тук те убеждаваха, че в Приус в най-ниското ниво на оборудване има ХУД и камера за задно виждане? Помниш ли! Сега се получава същото. Дори за теб тези неща не са ексти(понеже са на Приус biggrin.gif ), но пък други неща са, понеже не са на Приус. laugh.gif За пореден път се изложи, като кифладжия...
Я дай да ги видим тез модели от 90-те в базовото оборудване в класа на Приус, които имат задни въздушни възглавници! Хайде отворко дай ги! Ако случайно откриеш такива, погледни дали имат въздушни завеси за предни и задни седалки. tooth.gif
П.С. Продължавам да чакам ти и „испанеца“ да сравните П3 с друг модел от същия клас, за да видим реално как стоят нещата, а не само да си измисляте. Правото е ваше да изберете модела и да сравняваме екстра по екстра! tongue.gif

Аватар
smsdeliverer
Автомобил: LEXUS NX300H F sport
Обратна връзка:

Мнение от smsdeliverer » 26 Авг 2014 20:38

Тази екстра "Безконтактна система за влизане в автомобила и стартиране на двигателя", според мен я има в базовото оборудване на много малко марки.
Другата екстра, която много ме радва е пускането дистанционно на климатика, но тази върви само със солара.
Lexus NX 300H F sport

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 26 Авг 2014 23:08

smsdeliverer написа:Тази екстра "Безконтактна система за влизане в автомобила и стартиране на двигателя", според мен я има в базовото оборудване на много малко марки.
Другата екстра, която много ме радва е пускането дистанционно на климатика, но тази върви само със солара.
При солар не се ли пуска дистанционно само вентилатора да вентилира купето, но не и климатика? (не че е лоша екстра да ти върти дори и само вентилатора) ?
А за безключовото стартиране - учуди ме, че например при хибридния лексъс безключовото стартиране го няма базово на 400h....
Но е доста удобна екстра - на кашкая имам безключово влизане и стартиране, но стартирането става с върток (все едно ключа ти е вкаран в контакта и само го завърташ)... Докато джипа е с бутон и всичко става поне с 10 секунди по-бързо... За удобството - да не говорим....

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Авг 2014 23:15

slowtraveler написа:При солар не се ли пуска дистанционно само вентилатора да вентилира купето, но не и климатика? (не че е лоша екстра да ти върти дори и само вентилатора) ?....
Според мен даже дистанционното отваряне на четирите прозореца е още по-добра екстра от пускането на вентилатора! wink.gif

П.С. За сетен път се убеждавам, че най-добрите автомобили са най-простите и евтини модели, без много екстри и джиджавки. Каквото и да им се случи, много бързо и с малко средства са отново на пътя в "пълна бойна готовност"!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
smsdeliverer
Автомобил: LEXUS NX300H F sport
Обратна връзка:

Мнение от smsdeliverer » 27 Авг 2014 19:57

Вентилацията се пуска от солара автоматично, при необходимата осветеност за това, през летните дни на открито работи почти целия ден.(тази опция се вкл. с бутон от купето работи само когато колата не е запалена)
Климатика се пуска точно от дистанционното и черпи енергия от тяговата батерия.
Lexus NX 300H F sport

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 28 Авг 2014 11:08

smsdeliverer написа:Вентилацията се пуска от солара автоматично, при необходимата осветеност за това, през летните дни на открито работи почти целия ден.(тази опция се вкл. с бутон от купето работи само когато колата не е запалена)
Климатика се пуска точно от дистанционното и черпи енергия от тяговата батерия.
:thumbsup:

Публикувай отговор