Въпрос за взаимозаменяемост на климатичен компресор
Въпрос за взаимозаменяемост на климатичен компресор
Здравейте! Имам проблем с климатика и не духа достатъчно студено. Карах я на майстор, закачи я на някаква машина, източи фреона, после го зареди пак, но нямаше ефект. Доколкото разбрах имало някакъв проблем с налягане, ниско ли, високо ли, не ми стана ясно. Човека ми каза, че вероятно ще трябва да се смени компресора. Намерих подобен, на добра цена, продавача гарантира, че е работил много добре. В момента обаче нямам възможност да отида да попитам майстора дали става или не и затова питам вас. Може ли моя компресор - TV12C 442500-2562 да се замени с TV12SC 4425-2150 за да знам дали да го взема?
- Прикачени файлове
-
- Denso1.jpg (205.14 KiB) Преглеждано 793 пъти
-
- Denso2.jpg (95.58 KiB) Преглеждано 793 пъти
Toyota Corolla
-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Re: Въпрос за взаимозаменяемост на климатичен компресор
Този оригиналния компресор не става ли да се отремонтира?Не вярвам да не може да се отвори и да се огледа, ако не е надран, трябва да се смени клапана в средата който регулира налягането.Скоро си отремонтирах сам компресор, но беше от другата ми кола голф 3.Но принципно проблема е същия, защото с работата на компресора се отделят много финни стружки които задръстват точно този клапан, тъй като има много финна цедка.Клапана се явява консуматив в един компресор и би трябвало да се сменя.За взаимозаменяемост не съм наясно дали става защото трябва да съвпада закрепването към конзолата, както и необходимите обороти за въртене в зависимост от двигателя бензин/дизел.Това трябва да се определи по техничските данни, но някой който има информация.Успех.
Toyota Rav4 XA30 2008, 2.2 D4D 136hp /No DPF и Toyota Yaris 1.5 Hybrid 2013
Благодаря за отговора колега! Нямам представа дали може да се ремонтира моя компресор, но е очевидно, че ще трябва да я закарам на майстора да прецени това. Покупката на нов стар компресор май ще се окаже излишна. Иначе компресорите са едно към едно като окачване, гледам, че и наляганията, които са написани на етикетите са еднакви. Виж, това с оборотите не го знаех...
Toyota Corolla
Това,което се вижда от снимките е,че и двата компресора са със едни и същи паскали на високо и ниско.Една и съща марка са,ако не успееш да ремонтираш твоя, и ако пасва на мястото на твоя,не би трябвало да има проблем да го смениш.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC