biggrin.gif
факт е, че наистина тази кола я пазя доста но ето за нула време каквото е трябвало се случи...
Но си прав да знаеш... И за себе си съм релил да не се ядосвам

Едното няма връзка с другото...scorpion написа:Слоу, този Марко Тотев управлява в София.автомобил откакто е взел книжка, т.е от 1984 ....
Знам, аз имам приятел - добър автобояджия и виждам редовно какво се прави. СПоделям с вас просто как се движат нещата при мен - иначе си я карам и така и ме боли фара, но се дразня на цялата тази ситуация. Аз съм принципен и точен човек и много мразя увъртания и недомлъвки, та така...slowtraveler написа:Много се втилявате за тези автомобили... Бих се втилявал за изложбен автомобил (ако сте гледали снимки на Ретро музей -Варна - ще разберете какво имам предвид )...scorpion написа: Да ме беше бухнала градушката да се ядосвам (веероятно много) обаче, ето ви един Марко Тотев за има няма месец:...
Този 'Марко Тотев' явно досега не си е експлоатирал автомобила в тежка градска среда...
А относно airfan - не вярвам някой да сменя таван на автомобил при такава авария... Бях писал някъде в началото на темата - ремонтират ги и то успешно... За под 2000лв колата ще стане кукла
Аз мога да ти отговоря само по единия въпрос - може да заведеш повече от една щета едновременно - аз го направих. През някакъв интервал от време обаче се презаверяват възлагателните писма. Поне при Алианц ако искаш и след 5 години може да си оправиш щетата, поне в моя случай така ми казаха.scorpion написа:Има ли проблем с завеждането на различни щети едновременно. В моя случай броня и от другата страна врати и калник (говорим за ожулвания).
Питам защото не ми се е случвало често да завеждам щети, а пък две отделни май въобще![]()
Онази на бронята я отложих заради градушката но с тази нова драсканица по вратите ситуациията се промени и трябва да ги заведа. Пък кога ще ги правя ... късно наесен вероятно.
Освен доверен сервиз, другото е по фактура. Има ли вероятност да не се плати цялата стойност от застрахователя !?! (Питам защото досега съм позлвал услуги на оторизиран сервиз).
Няма проблем, аз заведох две щети едновремено, едната от градушката другата леко ожулване на предната броня.scorpion написа:Има ли проблем с завеждането на различни щети едновременно. В моя случай броня и от другата страна врати и калник (говорим за ожулвания).
Заведената щета важи три години. Възлагателното писмо важи шест месеца но ако не можеш да я оправиш за този период отиваш да ти го подновят.scorpion написа:Пък кога ще ги правя ... късно наесен вероятно.
Аз предпочитам техен доверен сервиз отколкото с фактура.scorpion написа:Освен доверен сервиз, другото е по фактура. Има ли вероятност да не се плати цялата стойност от застрахователя !?! (Питам защото досега съм позлвал услуги на оторизиран сервиз).
Ако е само тази причината , сервизи на тойота в България има много. Сега гледам , в радиус от 250 км около мен са 6 , не че съм примрял за услугите им , но ако се наложи нещо , все в един трябва да си свършат работата.Airfan написа: но в момента вече съм 30% сигурен, че няма да си взема пак Тойота заради сервиза.
а освен това - ако официалния сервиз е най-важния критерий за избор на кола - в БГ отдавна всички да сме станали пешеходци...iovkito написа:Ако е само тази причината , сервизи на тойота в България има много. Сега гледам , в радиус от 250 км около мен са 6 , не че съм примрял за услугите им , но ако се наложи нещо , все в един трябва да си свършат работата.Airfan написа: но в момента вече съм 30% сигурен, че няма да си взема пак Тойота заради сервиза.
За мен е важно отношението, ако ми се кривне шапката... Всеки луд с номера си, а други като мен - с цяла програма.Rudy написа:а освен това - ако официалния сервиз е най-важния критерий за избор на кола - в БГ отдавна всички да сме станали пешеходци...iovkito написа:Ако е само тази причината , сервизи на тойота в България има много. Сега гледам , в радиус от 250 км около мен са 6 , не че съм примрял за услугите им , но ако се наложи нещо , все в един трябва да си свършат работата.Airfan написа: но в момента вече съм 30% сигурен, че няма да си взема пак Тойота заради сервиза.
Не си прави извод от една среща... Бях разправял как се бях смял на сервиза на Мерцедес за цените и обслужването им (как ми бяха казали, че даден модел мерцедес няма чистачки, щото компютъра им така казвал)...Airfan написа:.....За мен е важно отношението, ако ми се кривне шапката... Всеки луд с номера си, а други като мен - с цяла програма.
Дай боже, времето ще покаже.slowtraveler написа:Не си прави извод от една среща... Бях разправял как се бях смял на сервиза на Мерцедес за цените и обслужването им (как ми бяха казали, че даден модел мерцедес няма чистачки, щото компютъра им така казвал)...Airfan написа:.....За мен е важно отношението, ако ми се кривне шапката... Всеки луд с номера си, а други като мен - с цяла програма.
Е да, но преди няколко седмици ме бяха викнали за сервизна акция. Отивайки реших да ги питам за едно лееко потракване (като от накладки), което се появява много рядко (и последните седмици изчезна въобще)...
Казвам на приемчика, и той веднага се мята на колата. Казвам му - на този хубав асфалт около сервиза няма как да го чуе...
Е да, ама той натиска едно дистанционно в джоба си, вдига се бариера и ме вкара вътре в района на сервиза. Там - участък черен път с огромни дупки, участък черен път с чакъл, полегнали полицаи, шахматни 'бабунки', къси 'пластмасови 'полицайчета' и какво ли още не - чу се потропването на едно от препятствията...
Ами евала на такъв сервиз, който си е направил труда да направи такава полоса...
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 4 госта