Поражения от градушка (слети теми)
Поражения от градушка (слети теми)
Здравейте,
Сигурно има много съфорумци, постарадали от вчерашнтата тежка градушка в столицата... И мен не ме подмина и Авенсиса (2007 г.) ми доста вдълбнатини на предния капак и покрива (багажника е бил под дърво и няма почти нищо). Имам право на ремонт в доверен сервиз в Армеец и моля някой колега, да даде съвет как да процедирам... чух мн лоши неща за китосването и ако някой е оправял подобни поражения (и случайно в доверен сервиз на Армеец), ще съм много благодарен ако препоръча нещо.
Успех на всички засегнати от щетите!
Сигурно има много съфорумци, постарадали от вчерашнтата тежка градушка в столицата... И мен не ме подмина и Авенсиса (2007 г.) ми доста вдълбнатини на предния капак и покрива (багажника е бил под дърво и няма почти нищо). Имам право на ремонт в доверен сервиз в Армеец и моля някой колега, да даде съвет как да процедирам... чух мн лоши неща за китосването и ако някой е оправял подобни поражения (и случайно в доверен сервиз на Армеец), ще съм много благодарен ако препоръча нещо.
Успех на всички засегнати от щетите!
Re: Градушката в София от 08.07
Много ми е интересно застрахователите приемат ли метода за изправяне с вакум и използват ли такива фирми като доверени ... съответно поемат ли разноските по такова изправяне ?
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
-
Поражения от градушка
Нека да отворим една много актуална тема за софианци и монтанчани
"Поражения от градушка" вчера слетобяд по автомобилите, давай съвети и предложения за поправка на автомобилите аз се сещам веднага за два варианта - кит и пребоядисване и вакуумно изправяне на вдлъбнатини първото е ясно всеки автотенекеджия, второто обаче не ми е много ясно така че помагайте ако има и други варианти ще се радвам да ги чуя.

Днес татко ми е гледал новините и точно по такъв вакуумен метод щели да ги оправят. Моята също пострада и утре ще ходя да взимам възлагателно писмо.
Абе живи и здрави да сме, ламарините се поправят. На мен лично колата не ми беше главен проблем по време на градушката, а това че спряха телефоните и не можех да се обадя на приятелката ми да я питам дали се е скрила някъде защото по това време се прибира от работа. С тази големина на яйце можеше много жертви да има.. недай боже любопитни дечица без контрол в този момент!

Абе живи и здрави да сме, ламарините се поправят. На мен лично колата не ми беше главен проблем по време на градушката, а това че спряха телефоните и не можех да се обадя на приятелката ми да я питам дали се е скрила някъде защото по това време се прибира от работа. С тази големина на яйце можеше много жертви да има.. недай боже любопитни дечица без контрол в този момент!

Re: Поражения от градушка
Положението е много зле и аз пострадах. Открих един саит в Пловдив http://pdr-bg.com/kakvo-e-pdr/ които изправ вдлъбнатини по някаква технология PDR. Нямам отзиви ще чакам да видя какво ще платят застрахователите. Сутринта минах за регистрация на щетите.golddigger11 написа:Нека да отворим една много актуална тема за софианци и монтанчани"Поражения от градушка" вчера слетобяд по автомобилите, давай съвети и предложения за поправка на автомобилите аз се сещам веднага за два варианта - кит и пребоядисване и вакуумно изправяне на вдлъбнатини първото е ясно всеки автотенекеджия, второто обаче не ми е много ясно така че помагайте ако има и други варианти ще се радвам да ги чуя.
Нека всеки да сподели ако има информация за фирми
Разбира се, да сме живи и здрави! Ламарите се оправят, а другото - НЕ!iliqbg написа:Днес татко ми е гледал новините и точно по такъв вакуумен метод щели да ги оправят. Моята също пострада и утре ще ходя да взимам възлагателно писмо.
За кой сервиз знаеш, че оправят така с вакуум?
-
Как е най-добре да се действа при отстраняване на щетите - в доверен сервиз на застрахователя, в сервиз които си харесаш и да представиш фактутите след одобрение от застахователя или по експертна оценка?ywy написа:Положението е много зле и аз пострадах. Открих един саит в Пловдив http://pdr-bg.com/kakvo-e-pdr/ които изправ вдлъбнатини по някаква технология PDR. Нямам отзиви ще чакам да видя какво ще платят застрахователите. Сутринта минах за регистрация на щетите.golddigger11 написа:Нека да отворим една много актуална тема за софианци и монтанчани"Поражения от градушка" вчера слетобяд по автомобилите, давай съвети и предложения за поправка на автомобилите аз се сещам веднага за два варианта - кит и пребоядисване и вакуумно изправяне на вдлъбнатини първото е ясно всеки автотенекеджия, второто обаче не ми е много ясно така че помагайте ако има и други варианти ще се радвам да ги чуя.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Всичко зависи на колко години е колата ти. В общите условия на полицата ти пише какви са условията и вариантите.golddigger11 написа:Как е най-добре да се действа при отстраняване на щетите - в доверен сервиз на застрахователя, в сервиз които си харесаш и да представиш фактутите след одобрение от застахователя или по експертна оценка?ywy написа:Положението е много зле и аз пострадах. Открих един саит в Пловдив http://pdr-bg.com/kakvo-e-pdr/ които изправ вдлъбнатини по някаква технология PDR. Нямам отзиви ще чакам да видя какво ще платят застрахователите. Сутринта минах за регистрация на щетите.golddigger11 написа:Нека да отворим една много актуална тема за софианци и монтанчани"Поражения от градушка" вчера слетобяд по автомобилите, давай съвети и предложения за поправка на автомобилите аз се сещам веднага за два варианта - кит и пребоядисване и вакуумно изправяне на вдлъбнатини първото е ясно всеки автотенекеджия, второто обаче не ми е много ясно така че помагайте ако има и други варианти ще се радвам да ги чуя.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Много лошо сте пострадали от градушката. Всики коли ли , които се продават в Горубляне , са потрошени? В Добрич забелязах , че имат мрежи против градушка , но там не знам дали са така , преди 2-3 години поне нямаха.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
Най полезният съвет към всички пострадали и които имат каско - по най-бързият начин придвижване към сервизи Бургас , Пловдив , Варна и тн.
В София има толкова пострадали автомобили че сервизите нямат капацитет в близките 6 месеца да оправят всички
В София има толкова пострадали автомобили че сервизите нямат капацитет в близките 6 месеца да оправят всички
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Човека отказва да се занимава с тия щети.ywy написа:Положението е много зле и аз пострадах. Открих един саит в Пловдив http://pdr-bg.com/kakvo-e-pdr/ които изправ вдлъбнатини по някаква технология PDR. Нямам отзиви ще чакам да видя какво ще платят застрахователите. Сутринта минах за регистрация на щетите.golddigger11 написа:Нека да отворим една много актуална тема за софианци и монтанчани"Поражения от градушка" вчера слетобяд по автомобилите, давай съвети и предложения за поправка на автомобилите аз се сещам веднага за два варианта - кит и пребоядисване и вакуумно изправяне на вдлъбнатини първото е ясно всеки автотенекеджия, второто обаче не ми е много ясно така че помагайте ако има и други варианти ще се радвам да ги чуя.
Вчера си говорихме и категорично ми отказа.
Както говорих сигурно с още 10 подобни фирми.
Само една ми каза, че може да ме вземе и искаше да му дам единия си бъбрек.
Обявяват едни цени от порядъка на 2, 3, 4 хиляди лева.

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Виждал съм по автоизложения демонстрации как се изправят подобни вдлабнитини отвън. Доста работа си е, ако я правиш както си трябва. И ако не е единична вдлъбнатина си е къртовки труд по всяка една вдлъбнатина.... нищо чудно, че цените са такива.BOz написа:Само една ми каза, че може да ме вземе и искаше да му дам единия си бъбрек.
Обявяват едни цени от порядъка на 2, 3, 4 хиляди лева.
ПП: Демонстрациата беше нещо от рода: Удар в чук по врата от кола. И после с технологията се изправя. Ама демото продължава около 20-30мин. Ха сега умножете 20мин по броя удари от градушката....
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Застрахователя няма да плати изправяне с вакум, прекалено скъпо е. Баданарка, кит и боя, това ще плати. Ако си дал 100к+ пари, може и с вакум, ама кой ли ще се навие да я прави е друг въпрос. А който иска с вакум, комплекта струва около 300 лв, запрята ръкави и действа.
Прочетете правилата на форума!
-
Кое от 3-те е за предпочитане от условията на застрахователя - доверен сервиз, избран от мен сервиз с одобрение на застрахователя или експертна оценка става въпрос за Корола 2009 година ? Още по-точно цялостно пребоядисване тъй като имам и 2-3 други забележки преди градушката ?