zi_zi_top написа:Ако са ви лизингови автомобилите, не можете ли да ги върнете тези и да си вземете чисто нови коли, а пък лизингодателите и застрахователите да си оправят щетите. Все пак колите са собственост на лизингодателя все още.

Това го обмислям от известно време... Но ще съм назад няколко хиляди лева мисля.
wscientist написа:Става дума за новия Ярис, да. Не съм питал колко време отнема смяната, но със сигурност ще отнеме няколко дни. Има доста интериор за разглобяване, за да се стигне до ламарината. Да речем ден или два за самата подмяна и още толкова за боя и сглобяване. За момента се въздържам да я вкарвам в сервиза, защото ще ми е нужна до края на септември. А и сервизът е пълен. Със сигурност няма да сме единствените с подобни ремонти. В Армеец ми казаха, че имат доста Яриси за подмяна на таван и капак. Те също изискват предварително да одобрят проформа фактурите за ремонтите.
ПП: За да оправят всичко по моята, може би ще остане поне месец в сервиза. Цялата кола е за боя, с изключение на двете десни врати. Трябва и един стоп да се смени, както и решетката под предното стъкло. И корпусът на дясното огледало има малка пукнатина за лепене... Ако успея да я направя преди Нова година, ще е супер. Ако пък всичко е наред след зимата, ще я закарам на Kiki да я пастира и полира. Малко съм маниак и искам всичко да ми е наред. Може би ми е от зодията.

И тук сервизът е пълен, но ще го мъдрим как да стане като дойде одобрение или отказ от застраховката. При мен, обаче всичко останало ще го изтеглят по онзи способ, който по-горе споделих и нищо друго няма да се боядисва. Аз трябва да я оправя преди октомври - ноември, че имам две деца, които карам на градина и училище и вариантът такси не ме устройва, а продадох всички останали коли

, защото само събираха прах...
Според мен ремонтът няма да е под 2 седмици само за тавана - поне 2-3 дни разглабяне, поне 2-3 подготовка и боядисване и поне 2-3 сглабяне и то само за покрива. Отделно ако ще ти боядисват и другите детайли, там също ще има подготовка за боядисване. Другите неща се оправят за нула време.
Интересното е, че и при мен само десните врати са без щети.

Да не сме били един до друг?