Клавиатурата е написала повече букви, от колкото съмнатиснал biggrin.gifRudy написа:Аз нямах предвид пишенето, а пиенето...Vesko написа:ПП: А заключението ми, че не могат да пишат си е чиста логика.Rudy написа: Е Веско, кажи къде намери такива полицаи?! Че ги мързи много е ясно, ама пък чак да не могат!
Поражения от градушка (слети теми)
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Поражения от градушка (слети теми)
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Видеото илюстрира как работят.BOz написа:Това ако е кола след градушка, аз съм кон.Airfan написа:https://www.youtube.com/channel/UCvDer5 ... qA8fgUpMrg
Тия ако им откарат истинска градушкова кола, то ще трябва да си прережат вените. biggrin.gif
Това одобряваш ли го?

220 удара

Целия албум: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 253&type=3
- Airfan
- Обратна връзка:
Цената, слава богу няма да я плащам аз, а застрахователите. Обявил съм в сервиза, че ако трябва, ще доплатя нещо, за да се направи цялата кола така - не искам да боядисвам нищо.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Да, това изглежда малко по-добре вече.Airfan написа:Видеото илюстрира как работят.BOz написа:Това ако е кола след градушка, аз съм кон.Airfan написа:https://www.youtube.com/channel/UCvDer5 ... qA8fgUpMrg
Тия ако им откарат истинска градушкова кола, то ще трябва да си прережат вените. biggrin.gif
Това одобряваш ли го?

Дано да имаш успех наистина. Но и боядисването не е проблем по принцип. Така, че да не те притеснява ако прибегнеш и натам.
И аз не исках да боядисвам моята кола и търсих такива варианти, само да няма разминавания в цвета.
И за това договорих цялостно пребоядисване в крайна сметка.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Tochno taka rabotyat v serviza v kvartal Iztok. Spored men za 3 - 5 - 10 udara sstava, no i togava si lichat neravnostite. Pri mnogo podbitosti ne mi se vyarva da minesh bez kit i boya, ako iskash da izglezhda naistina dobre!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Airfan
- Обратна връзка:
По-хубаво и здраво от оригинална боя и лак няма.desSs написа:а защо не искаш боядисване, какъв е проблема?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
ТМ Ауто Запад спечелиха приза за най-добър бояджийски сервиз преди няколко години. По принцип оторизираните сервизи работят с качествени бои и лакове и имат камери за изпичане.
Боята и лакът получават микропукнатини при огъване на ламарината и според мен е по-добре да се направи качествено ново боядисване след изправянето на ламарината. Всяка по-голяма подбитост води също така до разтягане на ламарината и е малко вероятно да се постигне перфектно изправяне, независимо с вакуум или избутване.
Не му се плаши на боядисването. Няма кола, която се движи по пътищата да не е стигнала до пребоядисване на детайли или цялостно пребоядисване.
Боята и лакът получават микропукнатини при огъване на ламарината и според мен е по-добре да се направи качествено ново боядисване след изправянето на ламарината. Всяка по-голяма подбитост води също така до разтягане на ламарината и е малко вероятно да се постигне перфектно изправяне, независимо с вакуум или избутване.
Не му се плаши на боядисването. Няма кола, която се движи по пътищата да не е стигнала до пребоядисване на детайли или цялостно пребоядисване.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- flammen
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Всичко материално се оправя в този живот. И понеже то е винаги преходно, не му се вталясвайте толкова много. Ей я и моята каляска: тя стана по-готина отпреди.
Corolla E15 2.0 D4D
Lexus LBX
Lexus LBX
- Airfan
- Обратна връзка:
Преди малко екип на бТВ засне колата и моя милост с насинена устна как се обяснявам за стикерите. 

И да ви изправят детайл с вакум технология пак се търка,китосва и там цялата технология за подготвяне за боядисване и боядисване.Аз лично съм за цялостно боядисване.Ама специалисти много майстори малко.Ако има доволни колеги нека споделят за читави майстори.
- Airfan
- Обратна връзка:
Грешиш за китосването и боядисването. Аз гледах как се прави и не се нарушава боята по никакъв начин.petar tc. написа:И да ви изправят детайл с вакум технология пак се търка,китосва и там цялата технология за подготвяне за боядисване и боядисване.Аз лично съм за цялостно боядисване.Ама специалисти много майстори малко.Ако има доволни колеги нека споделят за читави майстори.
-
Нуждата от 'изправяне' на ламарината показва че метала е подложен на пластична деформация. Това при всички положения предизвиква микро пукнатини в боята и е предпоставка за неравномерна повърхност в последствие и необходимост от кит, па макар и много по-тънък слой.Airfan написа:Грешиш за китосването и боядисването. Аз гледах как се прави и не се нарушава боята по никакъв начин.
Това исках да кажа,според мен няма как да е читаво направен ако ти е поразена колата от градушка с толкова много вдлъбнатини само с вакум система няма да стане.Мое мнение.Scott написа:Нуждата от 'изправяне' на ламарината показва че метала е подложен на пластична деформация. Това при всички положения предизвиква микро пукнатини в боята и е предпоставка за неравномерна повърхност в последствие и необходимост от кит, па макар и много по-тънък слой.Airfan написа:Грешиш за китосването и боядисването. Аз гледах как се прави и не се нарушава боята по никакъв начин.