За катализаторите !

stivi

За катализаторите !

Мнение от stivi » 24 Юли 2014 16:58

Знам ,че има доста теми за катализатори,но реших да пусна и аз една която може да помогне на някой при решението му дали да си държи катализатора или не :thumbsup: Та от няколко дена се появи едно бръмчене на 1600-1800 оборота /едни от най-ползваните/, знам за хроничния проблем с резонанса от филтърната кутия,но понеже там бях уплътнил с пореста гума реших че катализатора тормози колата и му произнесох смъртната присъда biggrin.gif Та колата е от подписа 1,4 D-4D 90кс на 125 000км карана 2/3 извънградско /доста от тях магистрално със 130км/ч/ и 1/3 градско ,изтърбушиха ми катализатора срещу 50лв /на кофти място е и не става да се реже и слага тръба та нямаше пари от продажбата му/ ,но след интервенцията двигателя само дето не изскочи през капака да ме разцелува че съм разкарал тоя картоф дето го дави tooth.gif Сега ускорението е много по-рязко,развърта се много по-добре на високите обороти ,шума намаля /само сладкото свирукане на турбото се чува при отворени прозорци/ ,абе общо взето перфектна работа. Та искам да кажа на всички ,който не са заклети еколози че тия песни дето се пеят как катализаторите карали по 300 000 км и не трябвало да се махат да не ги слушат ! Катализатора помага на околната среда ,но до определени километри които в БГ са доста по-малко отколкото в Европа,след това единственото което може да докара са проблеми с мотора и нищо друго и парите за премахването му ще са най-добре похарчените от вас пари wink.gif
P.S Все пак се оказа че бръмченето е от филтърната кутия /гумата се беше разместила и не притискаше/ ,но добре че стана така че да се видя с "нова" кола worthy.gif
1.4 D-4D много добър мотор !

Аватар
miso25
Получена  благодарност: 1 път

Re: За катализаторите !

Мнение от miso25 » 25 Юли 2014 08:21

Само да ти кажа, че преди време ми изкупиха нещата от изтърбушения катализатор.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 25 Юли 2014 10:42

stivi написа:Та искам да кажа на всички ,който не са заклети еколози че тия песни дето се пеят как катализаторите карали по 300 000 км и не трябвало да се махат да не ги слушат ! Катализатора помага на околната среда ,но до определени километри които в БГ са доста по-малко отколкото в Европа,след това единственото което може да докара са проблеми с мотора и нищо друго и парите за премахването му ще са най-добре похарчените от вас пари wink.gif
Japanese_fever написа:
"България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си, ги сложат обратно!"

stivi

Мнение от stivi » 25 Юли 2014 12:01

Грешка ! България ще се оправи когато политиците започнат да мислят за хората повече отколкото за себе си и започнем да получаваме доходи позволяващи докато дойде време да смениш катализатора да можеш направо да вземеш нова кола както е в белите страни или с една средна заплата да можеш да си купиш нов катализатор и да ти останат пари за нормален живот през месеца ! Само да не почнем темата за заместителите дето били по 250 лв понеже те са катализатори колкото аз съм Брад Пит no.gif

Но това си е отклонение от темата,в нея бях споменал че това се отнася само за хора които не са заклети еколози и които бръмчейки с колата си представят че спасяват природата понеже видиш ли имала катализатор нищо че той отдавна е просто една тапа на двигателя biggrin.gif
1.4 D-4D много добър мотор !

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 28 Юли 2014 12:26

А колко тунджа избълват заводите, които преработват ценните метали за катализаторите ..... Ама видиш ли, боята на заводите била дишаща!!! УЛТРА ЕКО tooth.gif Лъжи да та мажи, ама нема спиране, щото е индустрия за МНОООГООО кинти брат. Има доооооста по-ефективни начини за спадане на буклука от ДВГ-тата, ама са евтини и нема сми .... Виж че дори да имаш ГАЗ, те ти мерят на "основното" гориво tooth.gif Ам че кое е основното гориво, при положение, че компа отчита 92% на газ работа от 120 000км !??!????

Остави ефективността, монопола движи нещата ....

Публикувай отговор