mirott написа:Airfan написа:Вече съм с ново стъкло, обаче стикерите не са добре преместени и си личи много.
Как се вади дубликат на знака за първоначален преглед в КАТ? Не е оферта да карам така, защото 3 години да се обяснявам на всяко спиране от полицай не ме кефи...
Винетката от къде мога да й взема дубликат и какъв документ ще ми искат?
Стикера за ГО ще го извадя отново, мисля че няма да е проблем.
За технически преглед не се вади дубликат на стикера-минава се на нов преглед. Няма проблем да караш така, само с картончето-до следващия преглед. Така казаха.
Винетката от АПИ. В сайта им има бланка-заявление за издаване на дубликат. Искат двете части на старата винетка, заявлението, копие на талона за собственост на колата и протокол от РПУ за причината на счупване на предното стъкло.
Стикера за гражданската е най-лесен-отиваш при застрахователя и ти дават нов. Попълваш 1 молбица, заявление...
Успех!
За застраховката няма проблем, да.
За винетката - ще опитам днес да го направя, но с документ от застрахователя, защото да ида до София, за да взема от районното протокол няма да стане. Ако не искат, ще си купя нова - не че е проблем, принципно не обичам да давам пари излишно.
За стикера за преглед - дубликат не се вади, наистина. Проблемът е, че ако сега мина преглед, той няма да е с валидност още 2.5 години, както текущия, а ще е с 2 години и после всяка година преглед. Ако запазя текущото състояние, след 2.5 години като мина преглед, ще е с валидност 2 години и така от 5-тата година ще минавам преглед всяка година, докато ако сега мина преглед заради новия стикер, трябва от втората година да минавам всеки път, което не ме кефи... тъпо са уредени нещата и не е мислено за тези казуси.