Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Публикувай отговор
Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Re: Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Мнение от BOz » 15 Юли 2014 23:24

zi_zi_top написа:Сравнението не е в полза на Тойота, но за всеки влак си има пътници.
Ние си харесваме "влака на Тойота", а и той в никакъв случай не е за подценяване. :thumbsup:
Именно. Не трябва да се сравнява премиум марка със стандартна.
Ако трябва да сравняваме БМВ с Тойота, то ще трябва да вземем Лексъс, но не и Тойота.
Просто двете неща не е редно да бъдат сравнявани.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 16 Юли 2014 13:44

BOz написа:Колко по-конкретен да бъда?
Не ти ли дадох конкретни цифри, които да ти докажат, че си много заблуден? Не ти ли казах колко бизнес правят Магна с европейските автомобили и колко бизнес правят твоите Бошоку?
24 пъти разлика - 24 пъти! Баси тия Бошоку как правят, чакай да те цитирам за буварческите ти наклонности, "по-голямата част от елементите" само ти си знаеш явно. biggrin.gif .
BOz, продължаваш да смучеш от пръстите си и да пишеш невероятни глупости. Започвам да се чудя, как може, нормален човек да пише подобни неща! wacko.gif
Виж по-горе за какво пиша и ти какви ги каканижеш. Изобщо не е ставало на въпрос за големината на никоя компания. Ти обаче си си навил на пръста, че трябва да ме убедиш коя е по-голямата. Все едно да ти кажа, че един сорт дини е по-сладък от друг, а ти да почнеш да ми спориш, че другия сорт били по-големи. Горе-долу е същото.

BOz написа:И вземи да схванеш какво е "стандартна екстра за Приус". Пак ще ти го повторя - това, че ТМ е решил от някога си да слага ХУД-а и дисплея в базовия модел, това не означава, че Приус, като модел автомобил, това му е стандартна екстра.
Стандартна екстра е тази екстра, която задължително я има в автомобила от производтството и не може да бъде поръчан без нея. Да речем предни въздушни възглавници, АБС.
Но Приус не предлага стандарта екстра ХУД и мултимедиен дисплей. Това, че ТМ е решил да го предлага тук в базовото ниво, това не означава, че това е "стандартна" екстра за модела - проумей го това.
Не, вземи ти проумей, че пишеш тъпотии и се излагаш тотално! Стандартна екстра е това което ти го дават в базовия модел на колата. Има ли ХУД-дисплей - има! Има ли камера за задно виждане в базата - има. В базовото оборудване ли е - в базовото е. Можеш ли да си купиш П3 без това - не можеш. По-простичко няма как да ти го обясня, но едва ли и това ще разбереш! Все пак да ти припомня предните глупости, защото или не четеш какво пишеш или бързо забравяш:
BOz написа:
prius 3 написа:Автоматични са всичките стъкла. За тези, които не са автоматични не знам дали светят или не, защото в П3 просто няма такива. Въпросът беше до колкото разбрах, че на П3 не всичките бутони светят според теб. Поне така съм го разбрал. Важното е, че стигнахме до истината. Колкото до политиката на Тойота не знам каква е и защо има това в някой модел, а в друг го няма. За мен, като собственик на П3 е важното, че всички екстри на марката ги има в този модел и има някой допълнителни, които в други модели ги няма. Сетих се и за една друга екстра, която не се сещам в базови модели да е има без доплащане, а тя е камерата за задно виждане с голям информационен дисплей на таблото.
При базовия модел на Приус нито има камера, нито има прожектирането на стъклото.

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 16 Юли 2014 15:08

prius 3 написа:... Можеш ли да си купиш П3 без това - не можеш. ...
Може ли да подпишем официален документ, че ако си купя Приус без худ и дисплей, то ти ще ми го платиш целия?
А ако не мога, то аз ще ти дам парите в кеш, колкото струва един Приус.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 16 Юли 2014 16:08

BOz написа:
Може ли да подпишем официален документ, че ако си купя Приус без худ и дисплей, то ти ще ми го платиш целия?
А ти можеш ли да ми подпишеш документ, че ще спреш да пишеш глупости? biggrin.gif
Пак го извъртя ей! Пари нямаш за П3 и си купуваш П2, пари за батерия нямаш и искаш да е делиш с някой, при това само няколко дни преди това, като твърдиш, че батерията се сменяла цяла, а не отделни клетки. И на всичкото отгоре ще го играеш отворко на явното безпаричие да купуваш на някой нещо. Ставаш наистина смешен с детските си изпълнения... :whistle:

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 16 Юли 2014 16:30

prius 3 написа:
BOz написа:
А ти можеш ли да ми подпишеш документ, че ще спреш да пишеш глупости? biggrin.gif
Пак го извъртя ей! Пари нямаш за П3 и си купуваш П2, пари за батерия нямаш и искаш да е делиш с някой, при това само няколко дни преди това, като твърдиш, че батерията се сменяла цяла, а не отделни клетки. И на всичкото отгоре ще го играеш отворко на явното безпаричие да купуваш на някой нещо. Ставаш наистина смешен с детските си изпълнения... :whistle:
Питах те нещо конкретно!
Може ли да подпишем такъв документ и да изкараш едни бързи 50к?
Или сега ще се измъкнеш като пръдня?
Не ме интересува кой какво е писал - имам конкретно предложение за теб!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 16 Юли 2014 16:40

Пръднята си ти мой човек. И то доста миришеща и цапаща. Първо отговори на моите конкретни въпроси и тогава задавай своите и с тези детски „предложения“ можеш само някой на твоето интелектуално ниво да впечатлиш. Има си представител на марката, отиваш и питаш какво има в базовия модел на колата, а не да ни занимаваш с глупостите си! И между другото се замисли дали ти можеш да извадиш въпросната сума, след, като не можеш да извадиш за стар П3 и си купуваш още по-стар П2. biggrin.gif

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 16 Юли 2014 16:46

prius 3 написа:Пръднята си ти мой човек. И то доста миришеща и цапаща. Първо отговори на моите конкретни въпроси и тогава задавай своите и с тези детски „предложения“ можеш само някой на твоето интелектуално ниво да впечатлиш. Има си представител на марката, отиваш и питаш какво има в базовия модел на колата, а не да ни занимаваш с глупостите си! И между другото се замисли дали ти можеш да извадиш въпросната сума, след, като не можеш да извадиш за стар П3 и си купуваш още по-стар П2. biggrin.gif
Дай ми телефона ти на ЛС, за да се разберем нещо конкретно.
Аз ще ти звънна където и да се намираш, за да говорим конкретно по деловото ми предложение.
Чакам отговор на ЛС от теб, за да ти докажа колко ми е силно предложението и да видим кой какъв е в действителност!

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 16 Юли 2014 17:02

Дечурлига, спрете се! Д..ба и Приуса, и чудото!

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 16 Юли 2014 17:26

prius 3 написа:...Стандартна екстра е това което ти го дават в базовия модел на колата...
Не че има отношение по инфантилния ви спор, но самото словосъчетание "стандартна екстра" е оксиморон. Нещо което се монтира стандартно, не може да бъде екстра и обратно. :help:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Юли 2014 18:19

Scott написа:
prius 3 написа:...Стандартна екстра е това което ти го дават в базовия модел на колата...
Не че има отношение по инфантилния ви спор, но самото словосъчетание "стандартна екстра" е оксиморон. Нещо което се монтира стандартно, не може да бъде екстра и обратно. :help:
Това с екстрите и броя им си е само реклама. Екстра било дали огледалата ми били с цвета на купето или не. Баси и екстрата. Важното е д аима огледала и да са здрави, а за цвета на кой му пука? (Аз съм си вътре в колата и се возя, а ако на някой не му харесват цвета на моите огледала... ми в правото си е да не му харесват, ама к'жо от това). Предпочитам екстра като интелигентен круиз контрол, система за нощно виждане, система за следене на маркировката и много други полезни неща, а не тези измислените дето пълнят само рекламите и сума ти дръвчета са "умрели" напразно.

ПП: На мен ми липсва много следната екстра: Да имам запомнени няколко скорости на круиз контрола. (като запомнените станциите на радиото, преди изгъзицата на тойота да ги махнат от последните модели на аудио системите си). Така че като съм в населени място просто да си кликна на бутона 50(60)км/ч, извун града да си има бутон за 100 и 150 за магистрала. Че сега реша да си сменя скоростта и вместо да гледам пътната обстановка трябва да внимавам в скоростомера, за да си настроя пак круиз контрола.... tooth.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 16 Юли 2014 18:43

Сещам се като гледах ценовата листа на Дачия Логан , това беше преди 4-5 години. Умрях от смях като видях , че подсветката на жабката е екстра и е включена във второто или третото ниво на оборудване. Сега обаче какво да видя , в рав4-ката няма крушка , там също им се е досвидяло да сложат. laugh.gif
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 16 Юли 2014 19:12

на бмв и пепелника му е екстра,майтапеха се едни немци,но е истина. w00t.gif
на равката даже бутоните за ел. стъкла не са осветени,един немец беше направил дори подобрение осветление със светодиоди,много добре беше станало.
а иначе направили осветление на вдлъбнатината пред ск.лост=голяма тъпотия.добре поне,че свети само ако са вкл. фаровете,аз си карам предимно на дневни,с изкл. на дълъг път.
а осветлението на багажника е върхът на инж. мисъл,вероятно в полша са го измислили заедно със ск.кутия. biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 16 Юли 2014 23:25

prius 3 написа:mirott, влез си в другия профил де! По-Хителигентен изглеждаш в него! biggrin.gif
Би ли посочил това, което твърдиш къде съм го казвал! tongue.gif
Приусе,трогнат съм от високата оценка,която ми даваш. :thumbsup:
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 16 Юли 2014 23:31

mirott написа:Нямам друг профил. Какво твърдя?!
Нямаш.Вземи го обясни на когото трябва,че и аз взех да се дразня вече.Между другото на Приуса фамилното име дали не е Мавродиев ?
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 17 Юли 2014 11:50

Scott написа:
Този „термин“ е измислен от колегата BOz, а аз само го цитирам без да се хващам за думите, както някой. Проява на дребнавост е да търсим грешка във всяка дума при условие, че разбираме за какво става на въпрос, но както и да е - подробности. :whistle:

Публикувай отговор