Здравей колега,golddigger11 написа:Кое от 3-те е за предпочитане от условията на застрахователя - доверен сервиз, избран от мен сервиз с одобрение на застрахователя или експертна оценка става въпрос за Корола 2009 година ? Още по-точно цялостно пребоядисване тъй като имам и 2-3 други забележки преди градушката ?
И аз пострадах, но при мен не стои такава дилема, тъй като колата ми е над 10 г и не я приемат в доверен сервиз - по експертна оценка остойностяват щетите. Всеки от подходите си има плюсове и минуси: доверения сервиз ремонтира/ боядисва и ти се обажда да си я вземеш след 4 дни (не плащащ; не се разправяш с договорки за цена и др.) но пък от своя страна не можеш да си избереш къде (с оглед на качеството) да ти се ремонтира колата - всъщност избираш но измежду 4-5 сервиза (което не е голям избор). Би било уместно да провериш кои са доверените сервизи на застрахователя ти и да провериш за отзиви за работата им (евентуално дори да говориш с колеги които са ги ползвали?)
От друга страна ако имаш време и ти се занимава не е проблем да ти направят експертна оценка и да ти платят, а ти да си организираш ремонта. Според мен е същото и при представянето на фактури за вече извършен ремонт за осребряване. И при двата варианта вероятността да ти изплатят толкова колкото ти е струвал ремонта (т.е. да не си на загуба във финансово изражение) е много малка. Общо взето застрахователите работят на ниски цени с доверените си сервизи и според мен при експертните оценки и осребряването на фактури не са много щедри, но пък при този подход със сигурност избираш сервиза (а и кога да отидеш) сам - т.е. можеш да се довериш на сервиз чието качество на работа познаваш. . Изключение от горното правило за прави случая, в който си доплатил по полицата си за ползване само на оторизиран сервиз на марката (т.е. ако си от София в този случай би следвало автомобила да се сервизира при щета само в ТМ Ауто например), но предполагам че случая при теб не е такъв (щом питаш за подход

Дано при теб поне стъклата са здрави, тъй като при мен темата е "предно стъкло"!
Надявам се че съм ти бил полезен.
Поздрави,
С.