1.6 VVT-i написа:
Здравейте, колеги. Моят проблем е малко по-различен, но тъй като в линка на колегата видях снимки на "пръснато" табло на Аурис, реших да използвам темата, за да потърся съдействие. Проблемът е, че прецаках държача за чаша от шофьорската страна - при отворено положение с бутилка в него го закачих с крачола и изпращя, след което не можеше да се прибере и стоеше накриво... Ядосах се и без да се замисля, го набутах навътре (бях в чужбина, дълъг път и т.н.), а сега не мога да го измъкна по никакъв начин, за да се опитам да го оправя... Ако не го бях натискал вероятно щеше да е по-лесно, но... Та сега се опитвам да разбера как да сваля левият панел на таблото, на който е cup holder-a и вентилационния отвор. На снимките от линка се вижда, че се сваля само то, без да се сваля цялото табло, но за съжаление няма стъпка по стъпка как се стига до там... Някой може ли да ми каже как мога да сваля този панел (свалих километража и видях, че cup holder-a се държи на две видии отзад на таблото и вентилационния отвор, но няма място да бръкна с отверка... Моля ако някой е разглобявал или има техническа документация за разглобяване на таблото да помага.
Благодаря предварително!
Принципно тези поставки са захванити с 3 винта за панела на таблото. Сега за да го направиш както трябва трябва да свалиш целия горен панел на таблото, т.е. всичко което ти се намира под предното стъкло и над волана е едно цяло и трябва да се свали - работа много.
Това е изглед от вътре на чашкодържача (с главата надолу), обърни внимание къде са 3-те винта
Сега както си свалил километража не съм гледал какъв е достъпа но, в магазините продават едни меки връзки за отвертка, прилича на шнур като за душ, ама тънко ли мека връзка за вода.
http://www.tashev-galving.com/041+GED+0 ... 1%851-4%22, а има и готови отвертки, някои ги наричат гъфкави отвертки. Та дано това да ти свърши работа за двата винта, но третия е от другата страна, за него ще ти предложа по-лесен вариант, а именно да махнеш панела под чашкодържача.
Панела се държи целия на щипки и мисля, че няма друго, което да му пречи да се свали. Ще ти трябва нещо тънко, за да го подхванеш от някоя щипка, в момента не съм сигурен къде е по-удачно да се започне, но гледай да е някъде където и да надраскаш да не се вижда толкова много. Дано след като развиеш винтовете, да успееш да го измъкнеш отдолу.
Успех