Аурис - проблем с на волана

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Аурис - проблем с на волана

Мнение от Yuli » 04 Юли 2014 17:27

nnikbg написа:Колеги моля помагайте.
Търся управляващ блок за EPS-са. На диагностиката показа грешка "C 1554" .
Нов струва 1400 лв. Колата е Аурис 1,4 бензин. Номера на блока е 89650-02390.
Поздрави на всички и безаварийни......
И какъв ти е проблема да намериш кой да ти оправи или смени релето дето ти писах. no.gif
Изображение
Изображение

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 04 Юли 2014 19:16

Не си ли забелязал , че във форума има уникални индивиди , които пишат и след това въобще не четат мненията и ходят да си дават парите по сервизи. Малко се обезмисля функцията на форума , но от доста време е така.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

nnikbg

Мнение от nnikbg » 09 Юли 2014 16:47

Ауриса отново е в експлоатация. Благодаря на Yuli за информацията и на iovkito за критиката.
Действително проблема се оказа релето. Смених го с ново за 7,50 лв.
Много ми помогна това http://autocommunity.ucoz.com/forum/6-80-1 всичко е обяснено подробно.

nenko70

Мнение от nenko70 » 16 Юли 2014 13:59

Понеже темата е за волана да споделя на моя аурис какво се случи.
Преди да изтекат 5те години(по средата на 4тата година) на лизинга ми се обадиха от ТМ Ауто София за тестово шофиране на нова някаква корола, като заедно с това ми предложиха безплатно да ми направят техническа проверка на автомобила за обратно изкупуване.
След прегледа за обратно изкупуване неочаквано бяха открили, че колата има износено каре на кормилната щанга, при положение, че колата няма и месец преди това беше при тях за техническо обслужване. Като се разрових из форумите се оказа че това каре си било фабричен дефект на доста партиди авенсис. При монтажа не било гресирано спрямо изискванията и затова се прецаквало. Явно тези мушмороци са знаели за подобни проблеми и при аурисите (моя е 2009 година) и когато проверяваха за изкупуване веднага откриха проблема. :)
Добре, че бях си платил застраховка за удължена гаранция за още 2 години и тя покриваше този проблем. Сумата за смяна на карето беше над 500 лв.
На това каре явно проблема се е появил доста в началото и в последствие не ми е направило впечатление този проблем. Иначе в Тойота изток мълчаха гузно когато ги попитах как така на всичките минали технически обслужвания не са "открили" проблема, а казаха за него чак когато нещата опряха до обратно изкупуване след изтичане на 3 годишната гаранция.
Иначе за 5те и отгоре години откакто имам ауриса извън ТО е влизал в сервиз за онази история с педала на газта(акция на Тойота) и за това каре.

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 10 Авг 2014 14:31

nnikbg написа:Ауриса отново е в експлоатация. Благодаря на Yuli за информацията и на iovkito за критиката.
Много ми помогна това http://autocommunity.ucoz.com/forum/6-80-1 всичко е обяснено подробно.
Здравейте, колеги. Моят проблем е малко по-различен, но тъй като в линка на колегата видях снимки на "пръснато" табло на Аурис, реших да използвам темата, за да потърся съдействие. Проблемът е, че прецаках държача за чаша от шофьорската страна - при отворено положение с бутилка в него го закачих с крачола и изпращя, след което не можеше да се прибере и стоеше накриво... Ядосах се и без да се замисля, го набутах навътре (бях в чужбина, дълъг път и т.н.), а сега не мога да го измъкна по никакъв начин, за да се опитам да го оправя... Ако не го бях натискал вероятно щеше да е по-лесно, но... Та сега се опитвам да разбера как да сваля левият панел на таблото, на който е cup holder-a и вентилационния отвор. На снимките от линка се вижда, че се сваля само то, без да се сваля цялото табло, но за съжаление няма стъпка по стъпка как се стига до там... Някой може ли да ми каже как мога да сваля този панел (свалих километража и видях, че cup holder-a се държи на две видии отзад на таблото и вентилационния отвор, но няма място да бръкна с отверка... Моля ако някой е разглобявал или има техническа документация за разглобяване на таблото да помага.

Благодаря предварително!

baba_metca

Мнение от baba_metca » 17 Авг 2014 02:26

nnikbg написа:Ауриса отново е в експлоатация. Благодаря на Yuli за информацията и на iovkito за критиката.
Браво, Евала, че си послушал колегите. Отностно Ауриса, доста си вибрира, особенно 2.0 дизела. Сравнявам го с Авенсис. И нищо чудно подобна глупост да става от вибрациите.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 17 Авг 2014 03:14

1.6 VVT-i написа: Здравейте, колеги. Моят проблем е малко по-различен, но тъй като в линка на колегата видях снимки на "пръснато" табло на Аурис, реших да използвам темата, за да потърся съдействие. Проблемът е, че прецаках държача за чаша от шофьорската страна - при отворено положение с бутилка в него го закачих с крачола и изпращя, след което не можеше да се прибере и стоеше накриво... Ядосах се и без да се замисля, го набутах навътре (бях в чужбина, дълъг път и т.н.), а сега не мога да го измъкна по никакъв начин, за да се опитам да го оправя... Ако не го бях натискал вероятно щеше да е по-лесно, но... Та сега се опитвам да разбера как да сваля левият панел на таблото, на който е cup holder-a и вентилационния отвор. На снимките от линка се вижда, че се сваля само то, без да се сваля цялото табло, но за съжаление няма стъпка по стъпка как се стига до там... Някой може ли да ми каже как мога да сваля този панел (свалих километража и видях, че cup holder-a се държи на две видии отзад на таблото и вентилационния отвор, но няма място да бръкна с отверка... Моля ако някой е разглобявал или има техническа документация за разглобяване на таблото да помага.

Благодаря предварително!
Принципно тези поставки са захванити с 3 винта за панела на таблото. Сега за да го направиш както трябва трябва да свалиш целия горен панел на таблото, т.е. всичко което ти се намира под предното стъкло и над волана е едно цяло и трябва да се свали - работа много.

Това е изглед от вътре на чашкодържача (с главата надолу), обърни внимание къде са 3-те винта Изображение

Сега както си свалил километража не съм гледал какъв е достъпа но, в магазините продават едни меки връзки за отвертка, прилича на шнур като за душ, ама тънко ли мека връзка за вода. http://www.tashev-galving.com/041+GED+0 ... 1%851-4%22, а има и готови отвертки, някои ги наричат гъфкави отвертки. Та дано това да ти свърши работа за двата винта, но третия е от другата страна, за него ще ти предложа по-лесен вариант, а именно да махнеш панела под чашкодържача.
Панела се държи целия на щипки и мисля, че няма друго, което да му пречи да се свали. Ще ти трябва нещо тънко, за да го подхванеш от някоя щипка, в момента не съм сигурен къде е по-удачно да се започне, но гледай да е някъде където и да надраскаш да не се вижда толкова много. Дано след като развиеш винтовете, да успееш да го измъкнеш отдолу.
Изображение

Успех :thumbsup:

esvbg
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от esvbg » 26 Фев 2025 16:51

nnikbg написа: 09 Юли 2014 16:47 Ауриса отново е в експлоатация. Благодаря на Yuli за информацията и на iovkito за критиката.
Здравейте,
бихте ли споделили повече информация, как се реши проблема и къде?
Auris E15 2.0 1AD-FTV D4D 126HP 2007

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 26 Фев 2025 16:54

Дали помни след 11 години?
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra