Инжекционна помпа за К.Версо 135 кс.

wikstil

Инжекционна помпа за К.Версо 135 кс.

Мнение от wikstil » 13 Юни 2014 18:19

Здравейте колеги.След като вчера се хвалих на някой хора че за 20х киломерта не съм правил нищо по колата освен първоначалното обслужване,преди да я вкарам в гаража колата запали с повечко въртене без да чуя звука от помпата в резервоара.Изгасих я и запалих отново,пак без звук с повече въртене.От известно време помпата бучеше повече и понякога не изключваше след като заработи газовия инжекцион/Романо с ОБД/.По точно оставаше бучащия звук и се е случвало да я изгася и паля отново за да спре бученето.И днес колата пали трудно на бензин но пали и работи но без мощност.Вероятно помпата не дава достатъчно налягане но във вторник ще бъде извадена и проверена.Имам оферта за помпа на цена от 135 лв.Колата е Корола версо 2003г 135 кс,1.8мотор.Като я купих беше сменен горивния филтър в резервоара.Ако някой има други предположения приемам всякакви мнения.Благодаря за вниманието.

DJANO

Re: Инжекционна помпа за К.Версо 135 кс.

Мнение от DJANO » 13 Юни 2014 18:31

Държиш ли достатъчно количесто бензин (поне 10л) в резервоара след като караш на газ? Възможно е ако е останала с много малко бензин да се e прецакала помпата или да навлезе въздух в нея и затова да ти прави мизерии. Като цяло тези помпи е много трудно да се прецакат и единствено липсата на бензин може да ги скапе, защото започват да прегряват. Бих ти препоръчал да налееш бензин и да покараш колата така няколко километра и да видиш дали има разлика.

Поздрави,
Дянко

wikstil

Мнение от wikstil » 14 Юни 2014 09:17

Винаги имам бензин.Много рядко ми е светвала лампата и се зарежда без изчакване.Помпата явно работи но не дава достатъчно налягане.Ще я видим във вторник може и да е задръстена с мръсотии въпреки че филтъра е сменен.

wikstil

Мнение от wikstil » 07 Окт 2014 12:46

Решението на проблема.Оказа се че при смяната на горивния филтър в резервоара,пластмасовото тяло което затваря отдолу не е захванато с едната щипка към филтъра тъй като той не беше оригинал и е нямало място за защипване точно под един клапан който връща налягането обратно в резервоара а не към инжекторите.Така след изминати 25х. км. гумичката на клапана е излязла и горивото не отива с достатъчно налягане към инжекторите и колата не пали лесно и не работи добре на бензин.Суперлативи за сервиза на Тойота"Кале Ауто" в Сливен.Диагностика на цена 20лв/в Ямбол 30-35,Бургас 40лв/.Филтъра бе подменен с оригинален на цена 100лв/неоригинален 57лв./ след сваляне на резервоара и сега колата пали и работи без проблеми на бензин.Обща цена на смяната 165лв.Ако бях тръгнал по стария път цената щеше да е по висока.На помпата и няма нищо.

philipp

Мнение от philipp » 09 Окт 2014 17:29

Какви са тези златни филтри бе хора... Ако бензинов филтър ще струва толкова, аз бих го заменил с обикновена тръба (маркуч) и ако чак толкова се напъвам да имам филтър - ще си сложа мъничък от пластмасовите по средата на някой маркуч на видно място в коша, та да се сменя лесно. Толкова много коли карат въобще без филтър, а тук 100 лева...

wikstil

Мнение от wikstil » 13 Окт 2014 21:04

Помпата се монтира във филтъра така че едва ли е възможен вариант с друг филтър по трасето ако тоя в резервоара е запушен.

Публикувай отговор