Мирис на масло

memorex

Re: Мирис на масло

Мнение от memorex » 03 Юни 2014 21:33

[quote="Airfan"]Щом отзад мирише, то там няма какво да обгаря, освен през ауспуха да ти излиза.

Има случай теч от шише в багажника и от там в/у гърнето , а също и теч от маркуче за спирачките и пак така.Вярно не беше тотка но си го спомням. laugh.gif

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 03 Юни 2014 22:36

memorex написа:Има случай теч от шише в багажника и от там в/у гърнето , а също и теч от маркуче за спирачките и пак така.Вярно не беше тотка но си го спомням. laugh.gif
А дано да е така, ама надали wacko.gif
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от Standart » 04 Юни 2014 10:52

Ето това вече са мнения... Благодаря за тях. Днес ще проверя това което ме съветвате и ще напиша какво е станало. Шише няма как да е причината. А тия неща, гумичките и другите неща скъпи ли са като ремонт?

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 04 Юни 2014 11:11

Standart написа:Ето това вече са мнения... Благодаря за тях. Днес ще проверя това което ме съветвате и ще напиша какво е станало. Шише няма как да е причината. А тия неща, гумичките и другите неща скъпи ли са като ремонт?
Ами зависи какво е скъпо за теб. Като правиш гумички ремонтите вървят от 300 до към 6-700 лв, зависи какво излезе покрай тях. За сегменти повечко, че освен главата, се сменят и други части.
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от Standart » 04 Юни 2014 11:35

Ясно, пак щи се вкарам :) А дано е някакъв теч, или пък да обгаря още някъде, че ми пикна от правене :) Отделно трябва и майстор да се намери, че всеки няма и да може да го направи това сигурно. Ще проверя първо по начините, които ми каза по- горе и ще споделя впечатления после какво е станало. Защото миризмата много намаля просто и се надявам на нещо по- лекичко, ама да видим.

Аватар
Airfan
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 04 Юни 2014 13:58

Standart написа:Ясно, пак щи се вкарам :) А дано е някакъв теч, или пък да обгаря още някъде, че ми пикна от правене :) Отделно трябва и майстор да се намери, че всеки няма и да може да го направи това сигурно. Ще проверя първо по начините, които ми каза по- горе и ще споделя впечатления после какво е станало. Защото миризмата много намаля просто и се надявам на нещо по- лекичко, ама да видим.
Дано имаш късмет да е нещо дребно и задължително този, който ще ти прави колата да постави диагнозата, за да може след това ако не се оправи той да си носи последствията, а не твоя джоб.
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от Standart » 04 Юни 2014 18:45

Колеги, мисля, че сериозно счупих нещо по колата :( Както ме посъветвахте така и направих. Карах колата да загрее двигателя и след това на място я форсирах до 5000 оборота. Тя повече не можа и да вдигне всъщност. Първоначално беше чисто. След 2-3 секунди заизлиза черен пушек и след още 2-3 секунди изгасна. Няколко пъти се опитвах да я запаля, но не стана. Забутах я по нанадолнище и я запалих на втора. Само дето нито има необходимата мощност сега, нито работи като хората. Трака нещо сериозно като се подава газ. като е без газ уж работи тихо, но подадеш ли газ трака здраво. Спрях я пред входа и сега на никъде :( Нито знам какво е, нито мога да оправя нещо :( Предполагам че тракането е от двигателя, защото няма какво друго да бъде. А кажете сега, какво може да е станало и с какви пари се набутах, че сърцето ми се сви?
И така изобщо може ли да се кара до сервиз ако се наложи, или ще трябва да ме дърпат и да търся пътна помощ или каквото и да било?

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 04 Юни 2014 18:51

Лошо, много лошо
Турбината ти е засмукала масло от кулера и най-вероятно е заминала. По никакъв повод не се мъчи да палиш. Решението е сваляне на двигател и преценка дали може да се ремонтира или нов двигател.
П.П. Нищо чудно от там да е била миризмата, а защо нокой не се е сетил да погледне кулера и да го източи е друг въпрос.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар

Мнение от Standart » 04 Юни 2014 19:02

Просто чудесно!!! no.gif no.gif no.gif Нямам думи! Сега и да ме затеглят до някой сервиз няма как тук на място да правят каквото и да било. Просто тия не разбират и не мога да разчитам на тях. Направо отиде. Сега вече си счупих главата и се вкарах сериозно. Двигател върви май около 900 лева, отделно и турбина ако се наложи няма смисъл май да я правя изобщо :(

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 04 Юни 2014 19:16

1CD-FTV с 90 к.с. няма интеркулер и няма как проблемът да е в него.
Не мога да ти помогна с предположения. sad.gif Само съм сигурен, че не е това.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
veso_hds
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от veso_hds » 04 Юни 2014 19:20

TATI написа:Лошо, много лошо
Турбината ти е засмукала масло от кулера и най-вероятно е заминала. По никакъв повод не се мъчи да палиш. Решението е сваляне на двигател и преценка дали може да се ремонтира или нов двигател.
П.П. Нищо чудно от там да е била миризмата, а защо нокой не се е сетил да погледне кулера и да го източи е друг въпрос.
Колега,не бързай да се панираш!Потърси сериозен майстор,който да разглоби мотора.Тогава ще стане ясно дали ще се ремонтира или ще иска нов двигател(може да иска само смяна на главата).Пиши какъв е резултата и ще ти помогнем.
Напиши от къде си!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.

Аватар

Мнение от Standart » 04 Юни 2014 19:21

Въпроса е, че така или иначе нещо трака. Турбината според мен няма как да трака. Остава двигателя. не казвам че турбината е здрава, а просто че по двигателя има нещо нередно. Нямам и представа сега къде да я карам и на кой да разчитам да диагностицира правилно :( Те едно не можаха да оправят, та сега при по-сериозен проблем ли ще направят нещо :(
От Враца съм и не знам наблизо майстор, който да може да ми помогне. Ако знаете ще съм благодарен!

Аватар
veso_hds
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от veso_hds » 04 Юни 2014 19:31

Standart написа: От Враца съм и не знам наблизо майстор, който да може да ми помогне. Ако знаете ще съм благодарен!
За съжаление си далеч от Бургас.Не прави никакви опити да я палиш и търси добър майстор(тук не мога да ти помогна).Не се ядосвай,за кола чаркове има-за човека-няма.Винаги има решение!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.

scorpion

Мнение от scorpion » 04 Юни 2014 19:51

Колега. паниката и отчаянието са лоши съветници, а утрото е по - мъдро от вечерта.
Изчакай утрото. Вдигни капака, виж нивото на маслото, охлаждането. Запали и не форсирай двигателя. Ако се разтрака гаси и търси сервиз. При вас има доста автокъщи, т.е. има и сервизи и майстори. Голяма част от продаваните автомобили са търпели някакви ремонти, т.е. някой ги е правил. Питай и се довери на някой с препоръка. Колко време държа форсиран двигателя? 5 хиляди оборота (или максимума според теб) за по дълго време е пагубно за двигателя. Това си е сериозно развъртане за дизел! Може да си стопил основни, биелни лагери, и какво ли не още...

Не бързай и търси майстор! И най вече ако не разбираш не се опитвай да ровичкаш!
Успех!

Аватар

Мнение от Standart » 04 Юни 2014 20:09

Колеги, нищо не разбирам и това е причината за моето притеснение :( Нищо не мога да направя сега, просто съм шокиран и не мога да го мисля. на тия обороти съм я държал не повече от 5 секунди. След това като пуснах педала оборотите паднаха и колата изгасна. Другото се знае вече. между другото пробвах с пръст в ауспуха на колата и според мен беше леко мазно. Утре ще видя къде ще се бутам да ходя и при кой да се моля. Поне да имаше човек за помощ на когото да мога да разчитам да диагностицира правилно :(

Публикувай отговор