Мирис на масло
Re: Мирис на масло
Мнение от memorex » 03 Юни 2014 21:33
Има случай теч от шише в багажника и от там в/у гърнето , а също и теч от маркуче за спирачките и пак така.Вярно не беше тотка но си го спомням. laugh.gif
memorex
Airfan
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Airfan » 04 Юни 2014 11:11
Ами зависи какво е скъпо за теб. Като правиш гумички ремонтите вървят от 300 до към 6-700 лв, зависи какво излезе покрай тях. За сегменти повечко, че освен главата, се сменят и други части.Standart написа:Ето това вече са мнения... Благодаря за тях. Днес ще проверя това което ме съветвате и ще напиша какво е станало. Шише няма как да е причината. А тия неща, гумичките и другите неща скъпи ли са като ремонт?
Airfan
Мнение от Standart » 04 Юни 2014 11:35

- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Обратна връзка:
Мнение от Airfan » 04 Юни 2014 13:58
Дано имаш късмет да е нещо дребно и задължително този, който ще ти прави колата да постави диагнозата, за да може след това ако не се оправи той да си носи последствията, а не твоя джоб.Standart написа:Ясно, пак щи се вкарамА дано е някакъв теч, или пък да обгаря още някъде, че ми пикна от правене
Отделно трябва и майстор да се намери, че всеки няма и да може да го направи това сигурно. Ще проверя първо по начините, които ми каза по- горе и ще споделя впечатления после какво е станало. Защото миризмата много намаля просто и се надявам на нещо по- лекичко, ама да видим.
Airfan
Мнение от Standart » 04 Юни 2014 18:45
И така изобщо може ли да се кара до сервиз ако се наложи, или ще трябва да ме дърпат и да търся пътна помощ или каквото и да било?
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от TATI » 04 Юни 2014 18:51
Турбината ти е засмукала масло от кулера и най-вероятно е заминала. По никакъв повод не се мъчи да палиш. Решението е сваляне на двигател и преценка дали може да се ремонтира или нов двигател.
П.П. Нищо чудно от там да е била миризмата, а защо нокой не се е сетил да погледне кулера и да го източи е друг въпрос.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI
Мнение от Standart » 04 Юни 2014 19:02

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 04 Юни 2014 19:16
Не мога да ти помогна с предположения.

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от veso_hds » 04 Юни 2014 19:20
Колега,не бързай да се панираш!Потърси сериозен майстор,който да разглоби мотора.Тогава ще стане ясно дали ще се ремонтира или ще иска нов двигател(може да иска само смяна на главата).Пиши какъв е резултата и ще ти помогнем.TATI написа:Лошо, много лошо
Турбината ти е засмукала масло от кулера и най-вероятно е заминала. По никакъв повод не се мъчи да палиш. Решението е сваляне на двигател и преценка дали може да се ремонтира или нов двигател.
П.П. Нищо чудно от там да е била миризмата, а защо нокой не се е сетил да погледне кулера и да го източи е друг въпрос.
Напиши от къде си!
veso_hds
Мнение от Standart » 04 Юни 2014 19:21
От Враца съм и не знам наблизо майстор, който да може да ми помогне. Ако знаете ще съм благодарен!
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от veso_hds » 04 Юни 2014 19:31
За съжаление си далеч от Бургас.Не прави никакви опити да я палиш и търси добър майстор(тук не мога да ти помогна).Не се ядосвай,за кола чаркове има-за човека-няма.Винаги има решение!Standart написа: От Враца съм и не знам наблизо майстор, който да може да ми помогне. Ако знаете ще съм благодарен!
veso_hds
-
Мнение от scorpion » 04 Юни 2014 19:51
Изчакай утрото. Вдигни капака, виж нивото на маслото, охлаждането. Запали и не форсирай двигателя. Ако се разтрака гаси и търси сервиз. При вас има доста автокъщи, т.е. има и сервизи и майстори. Голяма част от продаваните автомобили са търпели някакви ремонти, т.е. някой ги е правил. Питай и се довери на някой с препоръка. Колко време държа форсиран двигателя? 5 хиляди оборота (или максимума според теб) за по дълго време е пагубно за двигателя. Това си е сериозно развъртане за дизел! Може да си стопил основни, биелни лагери, и какво ли не още...
Не бързай и търси майстор! И най вече ако не разбираш не се опитвай да ровичкаш!
Успех!
scorpion
Мнение от Standart » 04 Юни 2014 20:09
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru