Хайде и аз да се "изрежа" по темата.
Ярис мой човек това че си попадал на идиоти по сервизите вярвай ми е явно някакво грозно стечение на обстоятелсва и лоша карма..... laugh.gif А по темата дееба тоя скапан продънен двигател дето e*e мамата на бойната слава на Тойота и всякакви неграмотни беемвисти да се бъзикат с нещо което кухите им кратуни не отбират ама хич. Но този мотор си остава един глупав механизъм който всеки човек вложил малко повече старание и внимание ще го разглоби и сглоби без никакъв проблем. Егати космическата технология, 3 скапани сегмента и толкова. Но пък си изцяло прав че всичко се прави с мозък и калкулатор в ръка.
Джапи, аз имах подобна дилема защото ми затропа 4Е-FE-то от неизвестна причина (беше или бутален болт или биела) сметнах си че отварянето с ревизиите по главата евентуални ядове по коляновия вал и т.н. щеше да легне на мин. 800 лева но по-вероятното число ходеше към 1000+ лева. Тогава лекичко се поразтърсих във нета и след 2-3 дни се сдобих с същия мотор (на неизвестни километри) необорудван срещу умопомрачителната сума от 150 лева

още 250 лева за труд на моите майсторчета и мотора си пърпори без никакви грижи. Незнайно защо се оказа с тотално погрешно зацепен ремък така и не се разбра защо след правилното зацепване всичко беше о.к. и сега го гледам че май си погорва лекинко масълце (ами майната му). Проблема е че правилно извършения ремонт си струва пари и ако колата не е достатъчно скъпа или ценна по друг начин не си струва. Слагаш другия мотор и пърпориш, изобщо не е ясно дали утре няма да ти се наложи да я шитнеш или пък някой да те тотализира и за чии си ги абил тези кинти които по никакъв начин не можеш да ги "избиеш".
Та и двамата сте категорично прави но крайния извод се свежда до това с калкулатора да се насмятат няколко неща после на "кантара" да се метне субективната и обективна цена на автомобила и крайното решение излиза само.
П.С: Бонус към подмяната на мотора беше че трябваше да мина през КАТ за нови талони щото малоумната ни държава продължава да третира двигателите като нещо различно от просто резервен чарк като носач например. Та с тази операция се сдобих с надпис че колата е на газ-бензин, новия номер на мотора и за капак в копието на големия талон на новия мотор пишеше ЕВРО2 и ги накарах да напишат същото и в новия ми талон за да доползвам отстъпката (за уж катализатор) докато я има все още. Та поне подмяната на талоните в КАТ ми излезе танто за кукуриго.