Напълно съм съгласен, че човек трябва да изпитва удоболствие. Обаче обратните примери са много. Днес в тъмното едина кога се движеше по магистралата от сф в псокоа пловдив.... нишно лошо, ако собсвеника й от "икономиийки" беше забравил, че освен кефа дакараш колата която ти харесва трябва и да я подържаш... От двата светлооразителя работеше само единият и то, ако задната кола кара на дълги.... ама автобуса след мен естествено беше на къси и дъго време бях в неумение защо аджеба автобуса ми присветва biggrin.gif Докато осъзная, че всъщност аз нищо не съм му направил, а "невидимата" кола, заради "икономии", му е направила почти патова ситуация....zi_zi_top написа:Напълно съм солидарен с това поведение!ss_mitko написа:Кеф цена няма. Но аз, лично съм на принципа че, докато една вещ ми върши работа без да ми създава проблеми, не я сменям. Колата ми е на 8г. телефона на 7г. но все още са здрави, не ми създават ядове и ми вършат работа. Като започнат проблемите тогава сменям.![]()
Не мога да намеря разумна причина да сменявам една работеща вещ, която ми служи добре, независимо от възрастта и. Още повече, че в случаите, в които съм го правил, съм си натрисал повече проблеми, отколкото можех да си представя. Затова се придържам към принципа да не бъзикам работещи неща!
Другата причина да сменяваш хардуеъра е суетата. Това обаче води до загуба на реалната самооценка "кой съм и къде съм" и също има лоши последствия.
Човекът трябва да изпитва по-голямо удоволетворение от това да дава, а не да взима/потребява. (Това изглежда нелепо в съвременността, но е основна и непреходна ценност!)
Това е само лично мнение! Не ангажирам никого и не обвинявам никого!!!
Себестойност на удоволствието да употребяваш автомобил
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Себестойност на удоволствието да употребяваш автомобил
Мнение от Vesko » 02 Мар 2014 00:24
Vesko
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Scott » 02 Мар 2014 02:08
От такива като вас БВП стои на това дередже. Хората дето произвеждат коли и телефони стоят гладни, щото не им купувате новата стокаzi_zi_top написа:Не мога да намеря разумна причина да сменявам една работеща вещ, която ми служи добре, независимо от възрастта и.ss_mitko написа:...лично съм на принципа че, докато една вещ ми върши работа без да ми създава проблеми, не я сменям. Колата ми е на 8г. телефона на 7г...

Scott
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Re: AURIS - бензин или дизел ?
Мнение от LEXUS » 02 Мар 2014 02:26
За този проблем има поне 3 решения: Гараж, къща с гараж, платен паркинг.Vesko написа:Точно това имах предвид.LEXUS написа:Ми то над 50% от хората тогава не трябвало да си купуват колиНямаше даги има проблемите в паркирането вечер
![]()
LEXUS
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 376 пъти
Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2014 07:30
Зизи, зависи от гледната точка...zi_zi_top написа:....
Другата причина да сменяваш хардуеъра е суетата. Това обаче води до загуба на реалната самооценка "кой съм и къде съм" и също има лоши последствия.
Човекът трябва да изпитва по-голямо удоволетворение от това да дава, а не да взима/потребява. (Това изглежда нелепо в съвременността, но е основна и непреходна ценност!)...
Погледни от друг ъгъл плюсовете от продажбата на автомобила и покупката на нов такъв - не виждам никакъв конфликт с написаното от теб:
+ ще нахраниш дилър, застраховател, община, евентуално лизингодател. И производителя, ама те повечето не са наши, така, че поне мен не ме интересуват толкова...
+ продавайки запазения автомобил на нормална цена, ще зарадваш някой човечец, който само си е мечтал да кара такъв автомобил, но никога не би имал възможност да си го купи нов. А ти му го даваш под продажбена цена просто защото имаш възможност. А човечеца и фамилията му ще са ти много благодарни...

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: AURIS - бензин или дизел ?
Мнение от Vesko » 02 Мар 2014 09:07
Доста неприложими в БГ условия...LEXUS написа:За този проблем има поне 3 решения: Гараж, къща с гараж, платен паркинг.Vesko написа:Точно това имах предвид.LEXUS написа:Ми то над 50% от хората тогава не трябвало да си купуват колиНямаше даги има проблемите в паркирането вечер
![]()
Vesko
Мнение от picha » 02 Мар 2014 17:38

picha
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2014 17:47
Ами лично на мен ми помогна доста в изясняването какви луди суми хвърляме за удоволствиеpicha написа:.... Но реших, че като си купя нова от магазина, ще си записвам всяка стотинка http://aygo.alle.bg/. Ако изобщо това ще помогне на някого ...

Разчетите не съм ги показвал на жената.

От друга страна още с първия си личен автомобил открих една зависимост - колкото по-голяма сума хвърля за автомобила и за гориво, толкова по-голяма възвращаемост има в касата (явно е имало повече работа) ....
Дано тенденцията се запази....

slowtraveler
Airfan
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 03 Мар 2014 08:27
А, знаеш ли колко спокойно се живее и колко ширико ти е около вратлето, когато не го правиш? biggrin.gifAirfan написа:И аз си водя за последните 3 коли и не е добре да се чете, щото е отчайващо, но и аз съм тертиплия и искам всичко да ми е тамън...
Аз давам доста пари по всяка кола, която съм имал, защото винаги я поддържам в перфектно състояние по простата причина, че в нея возя семейството и себе си. Никога не съм си позволявал да употребявам технически неизправен автомобил. В обратният случай си и опасен за околните, което е престъпление според мен. Именно по тази причина не водя никакви сметки за разходите, защото, както кава Дидо, бих се гръмнал.

П.П. Между другото Авенсиса е колата ( без да съм правил точна сметка) по която за 200 000км. съм дал най-малко пари за поддръжка й в сравнение с всички останали.
Kiki
-
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 23 пъти
Мнение от mirott » 05 Мар 2014 13:52
Астра F е от 1991-ва, преди това няма Опел с такова име. Няма Астра F след 1998-ма! Наследник е на Кадет Е. Ръждясва много! Астра G е от 1998-ма. Няма никакъв фрапиращ проблем с ръждата!prius 3 написа:За Астра Г след 96-та и Астра Ф след 98-ма говоря. Те нямат проблем с ръждата, какъвто имаха Астрите и изобщо всички Опели преди това.iovkito написа:Тези астри вече се разпадат от ръжда , не е здравословно да се кара такава.prius 3 написа: Даже конкретен модел мога да кажа- Опел Астра 1,6. 75 к.с.
mirott
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 05 Мар 2014 14:43
Не си прав... Все още експлоатираме Астра Ф класик 1999 или 2000г (1.4 моноинжекция, мисля че завода за 'класик' бе в Полша)...mirott написа:...Няма Астра F след 1998-ма!
Все още няма следа от ръжда...

slowtraveler
-
Мнение от mirott » 05 Мар 2014 14:54

mirott
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 06 Мар 2014 18:18
Грешката е вярна. Благодаря за корекцията! В бързината съм разменил местата на „Г“ и „Ф“. Да се чете:iovkito написа:Или по-скоро обратното.prius 3 написа:За Астра Г след 96-та и Астра Ф след 98-ма говоря.
За Астра Ф след 96-та и Астра Г след 98-ма говоря.

Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 06 Мар 2014 18:22
Официално модела е спрян 98-ма, но може и да е продължен не знам. Въпросът е, че след март, ако не ме лъже паметта на 96-та подобряват значително, антикорозионната защита.slowtraveler написа:Не си прав... Все още експлоатираме Астра Ф класик 1999 или 2000г (1.4 моноинжекция, мисля че завода за 'класик' бе в Полша)...mirott написа:...Няма Астра F след 1998-ма!

Not_active_user_1
-
Мнение от mirott » 07 Мар 2014 09:27
Модела е спрян 1998-ма и не е продължаван. Антикорозионната защита е подобрена при Астра Класик I и Астра G, след 1998-ма! Астра F си ръждясва и гние доволно!prius 3 написа:Официално модела е спрян 98-ма, но може и да е продължен не знам. Въпросът е, че след март, ако не ме лъже паметта на 96-та подобряват значително, антикорозионната защита.slowtraveler написа:Не си прав... Все още експлоатираме Астра Ф класик 1999 или 2000г (1.4 моноинжекция, мисля че завода за 'класик' бе в Полша)...mirott написа:...Няма Астра F след 1998-ма!
mirott
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru