Сигурен ли си в това? Изборът на обикновен автомобил е изтъкан и от предразсъдъци / към новото, непознатото/ - в миналото към японските автомобили, предразсъдъци, които чак след 30 години бяха преодоляни в Европа, сега към хибридите примерно. Но всички много спокойно карат дизели,въпреки скъпите дюзи,турбини, гнп и така нататък, въпреки ценовата пропаст спрямо аналогичен бензинов автомобил. Но тези ремонти се приемат за нещо нормално и е нормално да се дават хиляди евра за тях според клиентите им, ноооо хибридите, видиш ли, знаеш ли тия батерии какво ще стане с тях, ама скъпи са много..... ето ти пример за предразсъдък,тежък предразсъдък,ако мога така да го нарека. Предразсъдъци към по-евтиното - а защо е толкова евтино , тия искат да ме измамят нещо, принципно когато е чужда стока. Към по-скъпото - отново при чужда стока - а защо да им плащам толкова на тия,като нашето европейско е изпитано и на същата или по-евтина цена.slowtraveler написа:Какви предразсъдъци, какви идеи....
Избора на обикновени автомобили съвсем не е свързан с предразсъдъци.
Да убедиш предубедения човек е много трудна задача. Ако му предложиш евтина кола, той се подхилква защо е евтина, ако му предложиш скъпа, той започва да критикува скъпата и отново залага на европейски избор, без изобщо да оцени разликите, ако му предложиш същата цена, автоматично избира европейската, не обаче защото е по-добра,а защото е свикнал с нея. Това са наложени модели в съзнанието, които дори с факти трудно се оборват.
Аз пък не съм съгласен със Зизи. Първо защото изборът му не се припокрива с това,което хвали, и второ, защото новият му избор е съвсем далеч като концепция от този, който изтъква.slowtraveler написа:Съгласен съм със Зизи, че една корсичка откъдето и да я погледнеш е много голяма конкуренция на хибридите от гледна точка точно на екологията...
Липсват 'тежки химии', доста по-лек (сигурно с 300-500кг по-малко ДЖилязо), малки гуми, малки размери и т.н. и т.н.
Да, разхода може да е малко по-голям, но не е фрапиращ...
Освен това предлаганите хибриди предлагат доста малък избор/асортимент.
Това също е доста голям фактор - може просто да не ти харесва дадения модел...
Трето, не съм съгласен с тази теза, защото отново сравнението е некоректно. Да сравниш базова Корса с 45 коня с добре оборудван хибрид със 100 или 132 коня е абсурдно. Както и преди казах, ако някой търси най-евтиното преложение на пазара, ще си купи Айго 1.0 с врътки на прозорците, но не разискваме това в тази тема. Разискваме вметнатата ремарка относно невъзможността хибридът да се изплати, но и дума не казана в предишни мнения,че възможността на дизела да се изплати е практически същата