Икономични ли са хибридите на дълъг път?
- Not_active_user_1
Икономични ли са хибридите на дълъг път?
Мнение от Not_active_user_1 » 29 Яну 2014 10:42
http://www.topgear.bg/?go=article&p=det ... cleId=4832
Not_active_user_1
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Икономични ли са хибридите на дълъг път?
Мнение от Vesko » 29 Яну 2014 10:58

Да не говорим, че е неграмотна: Режимът Sport увеличава напрежението на тока от батерията от 500 на 650 волта,
Vesko
Rudy
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 29 Яну 2014 16:04

Иначе при средна скорост 81км/ч среден разход 6.2л/100км съвсем не го смятам за изключителен...
С маздата при подходящо каране с такава средна скорост при чист път (като гледам повече са карали по аутобани) съм правил 5.9 л/100км ако специално се старая да карам икономично...
А дори Кашкая при средна скорост около 80км/ч ми е правил разход 6.2-6.4л/100км (при празен път и умишлено икономично каране)...
Но обикновено средната ми скорост е доста по-висока...
Ако информацията е вярна - въобще не съм впечатлен...

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Rudy » 29 Яну 2014 16:58
Опитвам се да бъда обективен, а не кон с капаци. Имал съм (а някои още имам) и бензинови и дизелови, а сега и хибрид. Нито една технология не е перфектна във всяко отношение. А и хибрида не съм го взел заради по-нисък разход. Разликата в цената на хибрида и на бензиновия аналог е достатъчно голяма за да мога да я компенсирам с разликата в разхода в рамките на 50-75000 км, колкото ще карам колата (около 5 год.) - 'щото при разстояния над 400 км. обикновено ползвам самолет (изключение е лятната почивка със семейството). Предимствата на Лекс-а са другаде - не в разхода и засега съм изключително доволен.slowtraveler написа:Чакайте сега - вие с Веско от кой отбор сте ?![]()
![]()

Rudy
-
Мнение от Scott » 29 Яну 2014 17:25
Може би бъркаш Топ Гиър с Top Gearprius 3 написа:...Не го очаквах точно от Топ Гиър, които са по принцип негативно настроени към хибридите, но явно са се усетили, че не са съвсем прави да изопачават и манипулират нещата...

Scott
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 29 Яну 2014 18:52
Vesko написа:.... Статията си е добра зарибявка за нови "жертви" на модата хибрид....
И това ли е зарибявка:

prius 3 написа:Parsdorf - München-Flughafen - Parsdorf
Средна скорост 134 км/ч, отиване и връщане, пътя е почти без деневилация. 2-ма човека и доста багаж на отиване и сам на връщане.
При натоварено движение и скорости до 185 км/ч, много изпреварвания и намаляне на скоростта, заради пречкащи се. Малките колички в хистограмата го показват.
Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 29 Яну 2014 19:01
Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 29 Яну 2014 19:06
С какво сравняваш, за да казваш, че не е икономичен? Дай някакъв пример за реален разход на някой автомобил от твоя клас със сходна мощност!Rudy написа:На дълъг път - не са!
Или поне така, както са го написали - някои хибриди може, ама моя и Весковите
Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 29 Яну 2014 19:07
Може би ти бъркаш Top Gear с Топ Гиър!Scott написа:Може би бъркаш Топ Гиър с Top Gearprius 3 написа:...Не го очаквах точно от Топ Гиър, които са по принцип негативно настроени към хибридите, но явно са се усетили, че не са съвсем прави да изопачават и манипулират нещата...

Not_active_user_1
- Rudy
Мнение от Rudy » 29 Яну 2014 20:23
Не ме разбирай погрешно - Отговорих на въпроса, както беше зададен - всеки 3 литров турбо дизел монтиран на СУВ ще даде подобен или по-нисък разход при скорости около 140-160 км/ч (обичайната скорост на магистралата) - карал съм Х6 (и Х5), туарег и Q7 и Land Rover и това са наблюдения с моето каране.prius 3 написа:С какво сравняваш, за да казваш, че не е икономичен? Дай някакъв пример за реален разход на някой автомобил от твоя клас със сходна мощност!Rudy написа:На дълъг път - не са!
Или поне така, както са го написали - някои хибриди може, ама моя и Весковите
От друга страна днес из София карах Lexus IS250 (2013) и средния ми разход не падна под 12.7/100 - т.е. десния ми крак (пък и всичко останало) тежи доста.
Обаче - за парите (или по-малко) за които взех хибрида можех да взема всяка една от изброените (без Х6) от същата година (или по-нова) и пробег - факта, че съм избрал Лекс-а е показателен, че не съм търсил икономия на първо място.

Rudy
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 30 Яну 2014 10:47
Не ме разбирай погрешно! От разход на гориво никой не е забогатял. Дали ти гори толкова или малко повече, няма особено значение. Важното е колата да те кефи. Из пространството обаче витаят някакви такива изкривени и манипулирани информации, че видите ли, хибридите може би са икономични в града, а извън него харчат много. Темата е точно за това и статията с теста доказва, че не е баш така.

Not_active_user_1
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 30 Яну 2014 11:07
Не знам какво върви из интернет-а, обаче и МЛ-а и Х5-цата на колегите ми харчат по-малко от София до Балчик, от колкото РХ-а ми. А пък ако Х5-цата я кара съпругата на колегата разликата е огромна biggrin.gifprius 3 написа:Из пространството обаче витаят някакви такива изкривени и манипулирани информации, че видите ли, хибридите може би са икономични в града, а извън него харчат много. Темата е точно за това и статията с теста доказва, че не е баш така.
ПП: РХ-а няма разлика в разхода дали го карам аз или съпругата ми.... докато при авенсиса беше почти двойна разликата
Vesko
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 30 Яну 2014 11:19
дай да не говорим с теб за разход на гориво, защото няма да се разберем! laugh.gif
Ако имаш минаване през Мюнхен или Италия (около Гардазее), може да се разберем ти да караш Приуса, а аз твоята на определен маршрут, за да видим кой какъв разход ще отчете. Бях писал веднъж, че имам чувството, че РХ-са може да стане с разход на Приус, ако ти го караш.

Not_active_user_1
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 30 Яну 2014 11:40
Лятото ще минавам през Италия на път за францияprius 3 написа:Хехехе, Веско,
дай да не говорим с теб за разход на гориво, защото няма да се разберем! laugh.gif
Ако имаш минаване през Мюнхен или Италия (около Гардазее), може да се разберем ти да караш Приуса, а аз твоята на определен маршрут, за да видим кой какъв разход ще отчете. Бях писал веднъж, че имам чувството, че РХ-са може да стане с разход на Приус, ако ти го караш.

А иначе крака ми може и да е тежичък... ама Руди прави подобен разход на моя според карспендинг

Vesko
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru