Общо взето в Мексико има за всичко и за всеки ... от суперлуксозните и шик ресторанти до нормалните ресторантчета с невероятно вкусна храна.
Като цяло цените са почти като в България но доколкото разнообразието от предлагана храна е огромно - през мексиканска (варицации има на тема маи, ацтеки, южни, северни райни и т.н. ), аржентинска, бразилска и т.н. кухня до типично европейска - френска, италианска и .... (айде стига,че ми потекоха лигите вече laugh.gif ) ... обаче аржентинското телешко беше супер .....

За 4 човека сме давали на вечеря между 80 - 100 лева за салатките му, биричките, основните ... Рибата и морските дарове си бяха скъпички но това е нормално за всички курорти.
В Мексико сити в един типичен мексикански ресторант със няколко зали и мариачи във всяка от тях опитах страхотно мезе: чипс от свинска кожа, пържен в тигани с диаметър 2 метра ... чупят го на парчета (30/50 см) и сервират в огромни чинии... Моите девойки бяха ужасени но аз обърнах три бирички с него
С хотелите е същото НО внимание: прочутия Канкун е огромен (ама наистина огромен) бетонен комплекс за забавления, ал - инклусив, комар и ... още нещо. Ние избягахме от него и бяхме 7 дена в чудесния курурт Плая дел Кармен.
На няколко километра от него се намира много приятен развлекателен парк: Excaret, където сред разходка из местната флора, да се разгледа и фауната и дори да се докосне. Мотаят ти се игуани из краката biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ... една ми взе акъла. папагали, разни други джУвотни ... Има разбира се и делфинариум ... цените са на пръв поглед соленчики но си заслужава и последното песо. А дъщерята беше супер щастлива да поплува 30 минути с делфин ... Има и плуване с акули и скатове ... Има различни шоута като роде, обредни ритуали на маите ...
Ако някой се интересува ето линк към този чудесен парк:
http://www.xcaret.com/
Екскурзиите до различни места варират от $50 до $100, такситата са евтини, наемането на кола под наем е също евтино но има доста подводни камъни със застраховките (аз лично бях се навил но се отказах, защото може да ти дръпнат от кр.карта неприлично висок депозит и после да не го възстановят твърдейчки, че по колата има щети. Трябва да правиш снимки на колата преди да я вземеш, да си провериш крик, резервна гума, да няма пукнато стъкло ... абе хитреци са мексиканчетата biggrin.gif ).
Карибите ми харесаха много. В началото на март температурите бяха през деня около 28-30 градуса а привечер и вечер падаха дори до 15 градуса ... Влажно е но не чак толкова ...
А Мексико сити: от супер лукса до мизерията в предградията този трети град в света изумява с архитектура, култура, музеи, сгради, катедрали, площади, кули, небостъргачи, паметници, мунаменти, градини и паркове и ... невероятен трафик и фучащи автомобили ... Много еднопосочни булеварди, такива на 2 и 3 нива, пресичащи се на 5 нива и всички карат ужасно бързо. градския транспорт е едновременно и хаос и ного уреден. От експресните автобуси до метрото. И е много евтин. Метрото е 30 ст. ...
Всъщност темата наистина е хубава и може да обменяме впечатления, съвети, препоръки ...
Приятен ден !