Екзотични ескурзии

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Екзотични ескурзии

Мнение от didak » 23 Яну 2014 15:59

Kiki написа:
didak написа:Добре, не казвай, само отговаряй с да или не.

В момента там сезонът зима ли е?
Щом зимните гуми не ги вълнуват, отговорът е НЕ. wink.gif
Ако беше тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%B8%D1%84
щеше да се пече на плажа, въпреки, че е зима.

Излиза, че просто третото ми ухо не е чуло добре - то дето е "Baie Lazare", там е и "Belize" sad.gif
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 23 Яну 2014 22:12

Хорхеее, дано сте си взели якенца, че на връщане ще ви замръзнат трътките laugh.gif ако Емо Чолаков познае, събота идва зловеща зима unsure.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Яну 2014 23:08

desSs написа:Хорхеее, дано сте си взели якенца, че на връщане ще ви замръзнат трътките laugh.gif ако Емо Чолаков познае, събота идва зловеща зима unsure.gif
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Хе Хе, сетих се как кацнах на -5 в лондон от ХК по сандали на бос крак... доста вискеъ рано сутринта погалнах да се стопля biggrin.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Яну 2014 06:09

Десс, за тук г-н Чолаков казва - жега... Няма да се връщаме тази седмица, така, че зимата (поне за Варна) ще е отминала докато се върнем tongue.gif
В интерес на истината останах лееко разочарован от Сейшелите...
Тръгнах по такива екскурзии миналата година след като колега, който от много години ходи по такива екскурзии ми пусна мухата...
Питах го - къде му е харесало най-много... Каза, че без да се замисли би отишъл отново на Мавриций (за 3-ти път). Така миналогодишната екскурзия бе в Мавриций (заедно със същия колега)...
Наистина останах изключително впечатлен от тази държава... Около 1 милион жители на остров 60х40км (че и по-малко)... Със сериозно производство - износители на пилешко, чай, кафе, ром, захар (и захарна тръстика), дрехи на реномирани марки, ананаси и каквото още ти дойде на акъла. Туризма - много добър поради доброто местоположение. И изключително любезни хора. Няма начин да срещнеш някой и да не ти се усмихне и да те поздрави.
За хотелския комплекс - няма смисъл да се говори - РАЗКОШЕН (държаха го италианци). Всеки четвъртък - прием от мениджъра на хотела - като хай-лайв партитата - тъмнокожи с бели ризи носят подноси с пиене (абе някакво полу-алкохолно питие), ядки, плодове. Два пъти в седмицата на вечерната 'шведска' маса (която предлагаше обикновено по-голям асортимент от средноголям наш ресторант) се представяха едновременно и петте други ресторанта в комплекса - японски, китайски, рибен, италиански (пиците и т.н.) и още някакъв - забравил съм вече какъв.. Обединяваха две от залите за да могат да наредят храната...
Всичко от вкусно по-вкусно. Бяхме преминали на стратегията - вземаш само по една хапка от всяко ядене - колкото да го опиташ. И преяждаш така, че едвам си прокарваш храната с местен ром :)
Шведската маса имаше и друго интересно 'свойство' - в момента в който си напълниш чинията, до теб стои някоя креолка, която ти взема чинията от ръцете - да не се мориш.
И ти ходиш отпред като бял човек, а отзад тя ситни докато си седнеш на мястото и ти сервира чинията..
Абе - търговията с роби там е оставила своя отпечатък....
Другото интересно, което ми направи впечатление там бе коректната реклама. Преди да заминем натам бях разгледал сайта на хотела. И си казах - ама тук е играл яко фотошоп - едно синьо океанче, палми, празни шезлонги по огромния плаж, басейни, които визуално се преливат в океана.. Направо сюрреалистична натаманена красота...
Айде малко лични снимки от Мавриций. Правени са със сапунерка и само са копирани в компа без никаква обработка :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 24 Яну 2014 07:25

а защо си разочарован от Сейшелите? никой не ти носи чинията ли? biggrin.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 24 Яну 2014 09:03

desSs написа:а защо си разочарован от Сейшелите? никой не ти носи чинията ли? biggrin.gif
Или защото някоя креолка не му дърпа банските ли? tongue.gif
Последно промяна от Kiki на 24 Яну 2014 09:29, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 24 Яну 2014 09:27

Vesko написа:
desSs написа:Хорхеее, дано сте си взели якенца, че на връщане ще ви замръзнат трътките laugh.gif ако Емо Чолаков познае, събота идва зловеща зима unsure.gif
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Хе Хе, сетих се как кацнах на -5 в лондон от ХК по сандали на бос крак... доста вискеъ рано сутринта погалнах да се стопля biggrin.gif
Аз се замислих преди две седмици за тези които пътуват Сидни-Ню Йорк - излиташ на +40 и кацаш на -30.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 24 Яну 2014 09:32

Страхотна темичка !
Снимката не е моя но потвърждавам, че съм се излежавал под тези палми пролетта на 2013 (с риск да ти тупне кокосов орех на главата laugh.gif ). В действителност на живо е зашеметяващо. Дестинацията е полуостров Юкатан, Ривиера Мая - Мексико, а мястото е т.н. Акумал бийч (плажа на костенурките).

В очакваните студени дни да се позагреем малко biggrin.gif

Изображение

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 24 Яну 2014 09:40

Започвам да съжалявам, че за майските празници резервирах хотел на Олимпийската ревиера, а не на някой екзотичен остров. sleep.gif
Успокоението е, че е няколко пъти по-евтино. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

scorpion

Мнение от scorpion » 24 Яну 2014 10:20

Е, остров ако искаш да се излежаваш няколко дни с питие в ръка и таблет (ако има връзка интернет biggrin.gif ) ... аз лично предпочитам такава дестинация в, която има и какво да видиш ... не случайно споменах точно Ривиера Мая - Мескико, защото само на хвърлей място (е има няма 200 км) в джунглата е Чичен Ица biggrin.gif ... 40 градуса, задух, руини, пирамиди и потомци на маите cool.gif ... ценотите - огромните вертикални пещери с ледено студена безсолна вода (да се цъмбурнеш от над 30 градуса в 5 градуса ледена вода си е предизвикателсство laugh.gif ) ... и уникалните паркове с атракции, флора, фауна, пИпИруди cool.gif и разбира се плуване с делфини (е там намаза дъщеря ми) ...
И не на последно място - бих казал по биричката ще ги познаете cool.gif (Корона е само бих казал основата на айсберга от превъзходно кехлибарено питие cool.gif )

Все не ми остава време да драсна един пътепис ...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Яну 2014 12:07

Scorpion, жената сега ме врънка за Куба и Мексико - наши приятели лятото показваха видео от цамбуркането с делфини в Мексико (но май бе някакъв много намазан комплекс), където делфините те изхвърлят от водата като те бутат по петичките tooth.gif .
Иначе Сейшелите ми се струват прекалено туристически комерсиализирани... Което не ми харесва... Както се казва - все добър ден все пари искат tooth.gif
На снощния коктейл ми хареса един кокос, направен на сувенир - обелен и гравиран (абе по-скоро с няколко драскотини без нищо сериозно изографисано - само едър ромбоиден десен)...
Това нещо - 100Евро... tooth.gif
Храната - доста по-зле от Мавриций. Досега не съм попадал на свинско например. А и рибките са им постни - от няколко дена само туна за вечеря. Вярно, хубави парчета, но никакво разнообразие.
В Мавриций всяка вечер имаше поне 2 вида океанска риба, като почти всяка вечер едното бе марлин/риба меч или дорадо...
A цените наистина са им зверски - 80гр водка с биричка си е 25 евро.. Рома им не струва - около 20% е.. (на Мавриций бе разкошен).
Обиколка на островчето в Сейшелите - 300 евро, в Мавриций 75$ без търговия. А Мавриций е много по-голям като размер...
Та какво да му харесваш - само с хубавия океан не става работата...
И ако трябва да избирам - наистина Мавриций продължава да ми е фаворит...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

scorpion

Мнение от scorpion » 24 Яну 2014 13:09

Общо взето в Мексико има за всичко и за всеки ... от суперлуксозните и шик ресторанти до нормалните ресторантчета с невероятно вкусна храна.
Като цяло цените са почти като в България но доколкото разнообразието от предлагана храна е огромно - през мексиканска (варицации има на тема маи, ацтеки, южни, северни райни и т.н. ), аржентинска, бразилска и т.н. кухня до типично европейска - френска, италианска и .... (айде стига,че ми потекоха лигите вече laugh.gif ) ... обаче аржентинското телешко беше супер ..... wink.gif За 4 човека сме давали на вечеря между 80 - 100 лева за салатките му, биричките, основните ... Рибата и морските дарове си бяха скъпички но това е нормално за всички курорти.
В Мексико сити в един типичен мексикански ресторант със няколко зали и мариачи във всяка от тях опитах страхотно мезе: чипс от свинска кожа, пържен в тигани с диаметър 2 метра ... чупят го на парчета (30/50 см) и сервират в огромни чинии... Моите девойки бяха ужасени но аз обърнах три бирички с него :whistle:

С хотелите е същото НО внимание: прочутия Канкун е огромен (ама наистина огромен) бетонен комплекс за забавления, ал - инклусив, комар и ... още нещо. Ние избягахме от него и бяхме 7 дена в чудесния курурт Плая дел Кармен.

На няколко километра от него се намира много приятен развлекателен парк: Excaret, където сред разходка из местната флора, да се разгледа и фауната и дори да се докосне. Мотаят ти се игуани из краката biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ... една ми взе акъла. папагали, разни други джУвотни ... Има разбира се и делфинариум ... цените са на пръв поглед соленчики но си заслужава и последното песо. А дъщерята беше супер щастлива да поплува 30 минути с делфин ... Има и плуване с акули и скатове ... Има различни шоута като роде, обредни ритуали на маите ...
Ако някой се интересува ето линк към този чудесен парк: http://www.xcaret.com/
Екскурзиите до различни места варират от $50 до $100, такситата са евтини, наемането на кола под наем е също евтино но има доста подводни камъни със застраховките (аз лично бях се навил но се отказах, защото може да ти дръпнат от кр.карта неприлично висок депозит и после да не го възстановят твърдейчки, че по колата има щети. Трябва да правиш снимки на колата преди да я вземеш, да си провериш крик, резервна гума, да няма пукнато стъкло ... абе хитреци са мексиканчетата biggrin.gif ).

Карибите ми харесаха много. В началото на март температурите бяха през деня около 28-30 градуса а привечер и вечер падаха дори до 15 градуса ... Влажно е но не чак толкова ...

А Мексико сити: от супер лукса до мизерията в предградията този трети град в света изумява с архитектура, култура, музеи, сгради, катедрали, площади, кули, небостъргачи, паметници, мунаменти, градини и паркове и ... невероятен трафик и фучащи автомобили ... Много еднопосочни булеварди, такива на 2 и 3 нива, пресичащи се на 5 нива и всички карат ужасно бързо. градския транспорт е едновременно и хаос и ного уреден. От експресните автобуси до метрото. И е много евтин. Метрото е 30 ст. ...

Всъщност темата наистина е хубава и може да обменяме впечатления, съвети, препоръки ...

Приятен ден !

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 24 Яну 2014 18:04

мои приятели няколко пъти ходиха във Варадеро, и съм очарована от разкази и снимки. ама да видим дали ще ми се отвори парашута някой ден rolleyes.gif

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 24 Яну 2014 19:37

desSs написа:мои приятели няколко пъти ходиха във Варадеро, и съм очарована от разкази и снимки. ама да видим дали ще ми се отвори парашута някой ден rolleyes.gif
Те твоите приятели ги показаха по телАвизора. Скандала на летището да не стана, когато ти идваха на гости?
Изображение

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 24 Яну 2014 20:00

Rudy написа:
desSs написа:мои приятели няколко пъти ходиха във Варадеро, и съм очарована от разкази и снимки. ама да видим дали ще ми се отвори парашута някой ден rolleyes.gif
Те твоите приятели ги показаха по телАвизора. Скандала на летището да не стана, когато ти идваха на гости?
ахахаха моля ти се, с такива ненормалници не дружа tooth.gif

Публикувай отговор