Здравейте интересува ме каталожния номер на обтяжна ролка на пистовия ремък на Corolla 05 2.0 d-4d С климатроник. http://www.toyodiy.com/parts/g_E_200511 ... HMNXW.html
Мисля че е тази но не съм 100% сигурен http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200511 ... ?hl=88440B
88440-12260
Ако е тази, някой слагал ли е after market и от къде, защото оригинална е около 300лв.
Обтяжна ролка на пистов ремък Corolla 2.0 D-4D
Обтяжна ролка на пистов ремък Corolla 2.0 D-4D
Последно промяна от aganov на 26 Ное 2013 14:08, променено общо 1 път.
Toyota Corolla 2.0 D-4D 2005
Re: Оптяжна ролка на пистов ремък Corolla 2.0 D-4D
Тя си има лагер и се сменя. На моята бензинова корола беше подобна с канали, избих лагера но го нямаше, защото има нещо като дистанционна фтулка. Стругар ми взе 5 лв. за да я направи, с новия лагер общо 10 кинта
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Re: Оптяжна ролка на пистов ремък Corolla 2.0 D-4D
колеги как се локализира коя от ролките е за смяна,имам и аз леко виене точно от страната на ремъка,но там са маса ролки?
на какви км горе-долу се сменят или само ако дефектират?
мерси!
мерси!
Re: Обтяжна ролка на пистов ремък Corolla 2.0 D-4D
Поръчах оригинална нова от http://www.amayama.com/ за 90лв. Пристигна от Япония за 12 дни.
За доставката ме таксуваха 40 лева, но поръчах и други части покрай нея, така че може и по-малко да излезе.
За доставката ме таксуваха 40 лева, но поръчах и други части покрай нея, така че може и по-малко да излезе.
Моята я локализираха в сервиза, но можеш и сам, слагаш едни ръкавици и притискаш леко ролката. Ако шума спре - тя е.jim_beam написа:колеги как се локализира коя от ролките е за смяна,имам и аз леко виене точно от страната на ремъка,но там са маса ролки?
мерси!
Toyota Corolla 2.0 D-4D 2005
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
jim_beam, я по-добре не пипай ролките с ръце, че ще ни липсва писането ти във форума! 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Локализира се като свалиш ремъка и завъртиш ролката, ако няма шум, аксиално и радиално отклонение е супер. Ако има лек луфт също е добре, въпоса е да няма шум.
Докато мотора работи не се пипа нищо по въртящите са части!
Докато мотора работи не се пипа нищо по въртящите са части!
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
мерси за съветите!
мислех да взема един спрей wd40 и да напръскам една след друга осите на ролките,поне тези,които се виждат и може да се стигне до тях.или техните лагери са капсуловани?
иначе ремъка ми го сменяха в тойота пролетта или лятото беше,понеже се скъса.ако е имало нещо нередно би трябвало да са забелязали,но им нямам изобщо доверие точно на тия.
мислех да взема един спрей wd40 и да напръскам една след друга осите на ролките,поне тези,които се виждат и може да се стигне до тях.или техните лагери са капсуловани?
иначе ремъка ми го сменяха в тойота пролетта или лятото беше,понеже се скъса.ако е имало нещо нередно би трябвало да са забелязали,но им нямам изобщо доверие точно на тия.
kolega moqt remak be6e sa6tiq cvqt i sviri6e i ima6e lek 6um smenixsigo sam i si4ko se opravi ako e prekaleno nategnat barzo se iznosva